Autor Wątek: Forumowicze od Kuchni  (Przeczytany 78094 razy)

0 użytkowników i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline The Black War

  • Reckless Life
  • **
  • Wiadomości: 196
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: -1
    • Galeria
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #165 dnia: Maja 15, 2007, 04:56:26 pm »
0
blisko...
Cytuj
Kajmak - słodka masa dodawana do deserów i innych produktów spożywczych. Najłatwiej zrobić ją gotując mleko z cukrem w proporcji mniej więcej 1:1 z dodatkiem ciemnego kakao, aż zgęstnieje. Potem gorący kajmak należy utrzeć z masłem.

(Uwaga! Nie mylić z karmelem)
:)

Offline PollyVelOre

  • Reckless Life
  • **
  • Wiadomości: 154
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +1
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #166 dnia: Maja 17, 2007, 10:02:06 pm »
0
A ja dziś pierwszy raz upichciłam skrzydełka kurczaka w miodzie z ryżem i warzywkami, Ha! I muszę przyznać i się pochwalić  że wyszły smakowite:) Jeśli ktoś będzie chciał, wrzcucę przepis:)


Looy: A masz zgodę od autora przepisu?? ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2007, 08:47:42 am wysłana przez Looy »

Offline bizkit

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 2268
  • nikt/big toy
  • Respect: 0
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #167 dnia: Maja 19, 2007, 08:43:25 pm »
0
Gdyby nie ten miód, to wszystko cacy. :D
Nie cierpię połączenia słodkiego z mięsem. A już jakis schab ze śliwkami? Fuj.
Mogę liczyć na brak ostrzeżenia od autora przepisu? :D

Offline krelke

  • Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • ******
  • Wiadomości: 9214
  • Płeć: Mężczyzna
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #168 dnia: Maja 19, 2007, 10:53:03 pm »
0
aaatam Bizkit :p gadanie... a np. taka glazura na bazie miodu i sosu tabasco...albo ketchupy dla łagodnych... taka glazura do pieczonego mięsa... Mniaaaaam :D

Offline Shivel

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1612
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +11
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #169 dnia: Września 29, 2007, 01:20:27 pm »
0
Czy macie jakieś własne przepisy/sposoby na sałatkę z tuńczyka? Nie chodzi mi o takie, które można znaleźć na co drugiej stronie w internecie, ale o takie typowo własne :)

Offline krelke

  • Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • ******
  • Wiadomości: 9214
  • Płeć: Mężczyzna
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #170 dnia: Września 29, 2007, 02:00:25 pm »
0
hmmm nie wiem jakie sa te typowe ale moja to: kukurydza z puszki, ogórki konserwowe (posiekane w kosteczke), jajka (posiekane w kosteczkę), tuńczyk, cebula (w kosteczkę), może być pomidor ( w kosteczkę),nać zielonej pietruszki (posiekana), sól&pieprz a to wszystko wymieszać z majonezem jak ktoś chce wersje light to może być jogurt ;) Proporcji nie podaje bo zawsze jak ja coś robie to na oko ;) ale najwięcej powinno być kukurydzy :) - jako bazy sałatki :) zamiast wspomnianych opcjonalnych pomidorów pasuje (dla mnie nawet bardziej) ananas :)

Offline Shivel

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1612
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +11
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #171 dnia: Września 29, 2007, 02:10:44 pm »
0
Dzięki Krelke, dzisiaj wypróbuję! Jesteś wielki! ;)

Offline krelke

  • Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • ******
  • Wiadomości: 9214
  • Płeć: Mężczyzna
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #172 dnia: Września 29, 2007, 02:12:58 pm »
0
Dzięki Krelke, dzisiaj wypróbuję! Jesteś wielki! ;)

Nie jestem wielki...ja jestem "kurdupel" ......tak myślę że oliwki tez by pasowały jako opcja zamiast pomidora/ananasu..

Offline Shivel

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1612
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +11
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #173 dnia: Września 29, 2007, 02:17:34 pm »
0
Ja dam z ananasem, bo uwielbiam ananasy :)
Jesteś wielki! ;)

Offline el_loko

  • Zasłużeni
  • One In A Million
  • *****
  • Wiadomości: 6029
  • Respect: +605
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #174 dnia: Września 29, 2007, 02:38:04 pm »
0
Kłamstwo w tej salatce nie powinno być pomidora a juz napewno natki pietruszki...!

Offline Shivel

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1612
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +11
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #175 dnia: Września 29, 2007, 02:41:20 pm »
0
Kłamstwo w tej salatce nie powinno być pomidora a juz napewno natki pietruszki...!
Pomidora nie będzie, bo zamiast niego będzie ananas :)
A natki nie dodawać?

Offline duff_wife

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 2467
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +22
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #176 dnia: Września 29, 2007, 02:55:50 pm »
0
naaatkaaa bleeeee :D mój brat zawsze robi taką warstwową z tuńczykiem, obadam przepisik (tzn przypomnę sobie co i jak :p) to Ci napiszę :pp

Offline Shivel

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 1612
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +11
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #177 dnia: Września 29, 2007, 02:58:39 pm »
0
Ok, czekam. Dzięki :)

Offline duff_wife

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 2467
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +22
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #178 dnia: Września 29, 2007, 03:01:41 pm »
0
a nie dowiem się tak na dokłąadnie(bo nie ma kucharza;p), ale wiem, że po prostu do jakiegoś tam naczynia wkładasz wszystko po kolei warstwami czyli tuńczyka, jajko, kukurydzę i od upodobania co tam jeszcze chcesz :p przykrywasz albo majonezem albo jogurtem i jemy :pp
wydaje się, że może mieć taki suchy posmak lub coś ale nie, jak mnie smakowało to znaczy, że dobre bo ja nie jadam ryb jakichkolwiek :p

SSolid

  • Gość
Odp: Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #179 dnia: Września 29, 2007, 04:11:12 pm »
0
feta+majonez+pomidor+tunczyk+cebula - proste mile ladne i przyjemne