Autor Wątek: Forumowicze od Kuchni  (Przeczytany 78077 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jag

  • Knockin On Heavens Door
  • ****
  • Wiadomości: 405
  • "Szczyty należą do wytrwałych, a upór czyni cuda"
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 24, 2006, 01:09:56 pm »
0
Cytuj
A i ile łyżyczek cukru wsypujecie do herbaty?Bo ja 3,5 lub 4 :D
Zalezy czy herbata jest mocna, jezeli tak to ok. 2,5 łyżeczki, jeżeli słabsza to 2.

A co do sosów to nie ma jak dobry pomidorowy(pikantny) sos;]

 
The Girl With Far Away Eyes...

Offline duff_wife

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 2467
  • Płeć: Kobieta
  • Respect: +22
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 24, 2006, 01:12:57 pm »
0
ostatnio to ja lubię serki jeść: żółte, białe, topione, plesniowe itp :P

co do herbaty - gorzka :D

Offline psycholcia

  • Right Next Door To Hell
  • ***
  • Wiadomości: 347
  • Płeć: Kobieta
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 24, 2006, 02:43:41 pm »
0
Cytuj
Cytuj
A i ile łyżyczek cukru wsypujecie do herbaty?Bo ja 3,5 lub 4 :D
Zalezy czy herbata jest mocna, jezeli tak to ok. 2,5 łyżeczki, jeżeli słabsza to 2.

A co do sosów to nie ma jak dobry pomidorowy(pikantny) sos;]
3,5 4 lyzeczki :o  ja co najwyzej 2 do mocnej herbaty hehe
ja uwielbiam pikantne sosy :P
a co do serkow to mi wlasnie minela mania na nie hehe
zreszta ostatnio nie nadazam sama za soba jezeli chodzi o chetke na potrawy :lol:  :lol:  
a teraz to glodna sie zrobilam ide cos zjesc:D:D:D

drugi post:

Cytuj
Cytuj
dodam tylko że do tej jajecznicy możnaby było dodać czosnku (podczas pieczenia szynki) i troche pomidora... warto spróbować, ja na początku kręciłem nosem na pomidora, ale jak spróbowałem to nei zamienie na nic innego:)
nom z pomidorkiem juz próbowałam barddzzo dobra x)
zgadzam sie :D:D:D tearz to burczy mi w brzuszku  :lol:

Proszę nie pisać posta pod postem.Istnieje funkcja edycji postów.Warto z niej skorzystać. Zqyx I Okrutny
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2006, 03:24:09 pm wysłana przez zqyx »
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline kokosz1981

  • Uploaderzy
  • Atittude
  • ****
  • Wiadomości: 1076
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +4
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 24, 2006, 04:31:06 pm »
0
Herbatka - do mojego kufelka na 450ml wsypuję jedną lub pół łyżeczki i styka.

Co do gotowania, no cóż - moje umiejętności kończą się na upichceniu ziemniaków, makaronu i wody :D; a no i zupkę potrafię odgrzać :P
2010-10-13 I 2012-05-31 London O2 Arena
2010-06-20 Gdańsk

Offline psycholcia

  • Right Next Door To Hell
  • ***
  • Wiadomości: 347
  • Płeć: Kobieta
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 24, 2006, 04:47:50 pm »
0
Cytuj
Herbatka - do mojego kufelka na 450ml wsypuję jedną lub pół łyżeczki i styka.

Co do gotowania, no cóż - moje umiejętności kończą się na upichceniu ziemniaków, makaronu i wody :D; a no i zupkę potrafię odgrzać :P
hehe z ta zupa jest dobre tez potrafie odgrzac :lol:  :D  :lol:  :D prawdziwi z nas kucharze
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline Ella

  • Zasłużeni
  • Atittude
  • *****
  • Wiadomości: 1943
  • Płeć: Kobieta
  • Nadworna Galernica
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 25, 2006, 03:00:36 am »
0
Cytuj

hehe z ta zupa jest dobre tez potrafie odgrzac :lol:  :D  :lol:  :D prawdziwi z nas kucharze
Nie przejmuj  się, jak sie zakochasz, to dla miłego nauczysz sie wszystkiego, nawet gotowac, większośc tak ma..........lecz niektórym zostaje  ;)
Zaczęłam gotowac pózno, to nie jest wcale trudne....... B)  

Offline psycholcia

  • Right Next Door To Hell
  • ***
  • Wiadomości: 347
  • Płeć: Kobieta
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 25, 2006, 07:43:51 am »
0
Cytuj
Cytuj

hehe z ta zupa jest dobre tez potrafie odgrzac :lol:  :D  :lol:  :D prawdziwi z nas kucharze
Nie przejmuj  się, jak sie zakochasz, to dla miłego nauczysz sie wszystkiego, nawet gotowac, większośc tak ma..........lecz niektórym zostaje  ;)
Zaczęłam gotowac pózno, to nie jest wcale trudne....... B)
hehehe zgadzam sie z toba :D:Dwiele osob tak ma:D

hm lubie przyrzadzic a wlasciwie doprawiac hehe choc rodzina uwaza ze za ostre jedzenie jest po moim doprawianiu:D:D:D:Dhihi mi tam smakuje lubie ostre :rolleyes:

ale wczesnie wstalam na forum pustki:D a jaki dobry humorek mam
ide sniadanko przygotowac ktos ma jaksi pomysla na jakaies danie???
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Solid Shake

  • Gość
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 25, 2006, 08:38:39 am »
0
Cytuj
Cytuj
Cytuj

hehe z ta zupa jest dobre tez potrafie odgrzac :lol:  :D  :lol:  :D prawdziwi z nas kucharze
Nie przejmuj  się, jak sie zakochasz, to dla miłego nauczysz sie wszystkiego, nawet gotowac, większośc tak ma..........lecz niektórym zostaje  ;)
Zaczęłam gotowac pózno, to nie jest wcale trudne....... B)
hehehe zgadzam sie z toba :D:Dwiele osob tak ma:D

hm lubie przyrzadzic a wlasciwie doprawiac hehe choc rodzina uwaza ze za ostre jedzenie jest po moim doprawianiu:D:D:D:Dhihi mi tam smakuje lubie ostre :rolleyes:

ale wczesnie wstalam na forum pustki:D a jaki dobry humorek mam
ide sniadanko przygotowac ktos ma jaksi pomysla na jakaies danie???
2 tosty z serem i oregano, do tego 2 smażone plasterki szynki+2 jajka sadzone

Offline psycholcia

  • Right Next Door To Hell
  • ***
  • Wiadomości: 347
  • Płeć: Kobieta
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 25, 2006, 08:59:06 am »
0
hehe dzieki :lol:  :D  :lol:  :D no to ide przygotowac:D
kto chce kawalek??
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline =damn_backward_gal=

  • Welcome to the jungle
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Respect: 0
    • http://nightrain.cba.pl/
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 25, 2006, 03:00:50 pm »
0
ja :D

kurde, u mnie z gotowaniem cienko... próbowałam naleśniki robić, to nie dość, że smakowały niedomytą palelnią, to jeszcze przypalone... jajecznicę się boję robić, bo zapewne też przypalę... a przed chwilą chciałam odgrzać ogórkową (którą oczywiście nie ja zrobiłam) i prawie cała wyparowała, bo zapomniałam o tejże zupie i w najlepsze siedziałam przy kompie podśpiewując "Love Of A Lifetime" Firehouse :lol:

chyba się nigdy nie nauczę gotować...  :unsure:  
THE 80'S RULE! 80'S FOREVER! HAIR METAL! HAIR SPRAY! MAKE-UP! ROCK ON!
http://the80s4ever.mylog.pl/

Offline kokosz1981

  • Uploaderzy
  • Atittude
  • ****
  • Wiadomości: 1076
  • Płeć: Mężczyzna
  • Respect: +4
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 25, 2006, 03:02:51 pm »
0
Cytuj
...chyba się nigdy nie nauczę gotować...  :unsure:
zacznij od końca, czyli od zmywaka  :P  
2010-10-13 I 2012-05-31 London O2 Arena
2010-06-20 Gdańsk

Offline =damn_backward_gal=

  • Welcome to the jungle
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Respect: 0
    • http://nightrain.cba.pl/
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 25, 2006, 03:10:28 pm »
0
Cytuj
Cytuj
...chyba się nigdy nie nauczę gotować...  :unsure:
zacznij od końca, czyli od zmywaka  :P
łeeee... zmywak... i co mi to da? profesję w domyślaniu się, czego resztki są czym... :D hmm... tak... no to pierwszy krok mam już za sobą... bo czasem zostaję zapędzona do zmywania... B)

(a teraz będę próbowała skonsumować resztki tej wyparowanej zupki...)
THE 80'S RULE! 80'S FOREVER! HAIR METAL! HAIR SPRAY! MAKE-UP! ROCK ON!
http://the80s4ever.mylog.pl/

Offline psycholcia

  • Right Next Door To Hell
  • ***
  • Wiadomości: 347
  • Płeć: Kobieta
  • Idealnie, doskonale
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 25, 2006, 03:17:54 pm »
0
Cytuj
ja :D

kurde, u mnie z gotowaniem cienko... próbowałam naleśniki robić, to nie dość, że smakowały niedomytą palelnią, to jeszcze przypalone... jajecznicę się boję robić, bo zapewne też przypalę... a przed chwilą chciałam odgrzać ogórkową (którą oczywiście nie ja zrobiłam) i prawie cała wyparowała, bo zapomniałam o tejże zupie i w najlepsze siedziałam przy kompie podśpiewując "Love Of A Lifetime" Firehouse :lol:

chyba się nigdy nie nauczę gotować...  :unsure:
hehe jak bym miala jak to bym sie podzielila :D
nauczysz sie gotowac heh choc podstawowe dania
zreszta hm lepiej znajdz sobie chlopaka ktory dobrze gotuje hehe sprawdzone:D:D:D
"Czasami z ludźmi nie warto dyskutować, nie warto im tłumaczyć, jedyne co warto, to zostawić ich i odejść"

Offline Ella

  • Zasłużeni
  • Atittude
  • *****
  • Wiadomości: 1943
  • Płeć: Kobieta
  • Nadworna Galernica
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 25, 2006, 11:23:06 pm »
0
Cytuj

zreszta hm lepiej znajdz sobie chlopaka ktory dobrze gotuje hehe sprawdzone:D:D:D
Tak potwierdzam , to dobry patent na dobre gotowanie  :lol:
Lecz nie zawsze sie sprawdza.......taki chłopak, jak wejdzie do kuchni to nie chce z niej wyjść i co wtedy?
Nudzisz sie sama! <_<
Moi lubia jajecznice :
 podsmazyc jakaś wędlinke co kto ma, wkroić do niej trochę cebuli, wg uznania, potem wkroić obrane ze skórki pomidory najlepiej świeże, doprawic pikantnie jak kto woli jakies ziółka,to puści wodę ,
 trochę odparować, na chwile zestawić z ognia i wbić jajka ile kto chce,  mieszac najpierw same białka, jak zaczna się ścinac ,pomieszac jeszcze chwilke żóltka , smażyć tak długo jak kto lubi ścięta jajecznicę dodać jakas zieleninę.........
Zajadaja sie taką i jest jej duuuuuuuuużo dla obżartuchów :P  

Offline bizkit

  • Atittude
  • ******
  • Wiadomości: 2268
  • nikt/big toy
  • Respect: 0
Forumowicze od Kuchni
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 26, 2006, 12:24:07 am »
0
Cytuj
jajka sadzone
Fuj, nienawidzę jajek sadzonych.
Jak już jestem przy narzekaniu.
Niecierpię wszelkiego rodzju "zapychaczy" tj. pierogów, kopytek, krokietów, naleśniki jeszcze zależy z czym.
Mięsko, mięsko i jeszcze raz mięsko.

A przyrządzić jeszcze potrafię lód w woreczkach :lol: