Autor Wątek: Dziwactwa/ obsesje  (Przeczytany 36928 razy)

Offline Viper

• Atittude
  • Respect: +1
Odp: Dziwactwa/ obsesje
« Odpowiedź #105 dnia: Lutego 24, 2008, 06:04:12 pm »
0
Ale większość osób tak je więc to nie jest dla mnie dziwactwo :)

Mam ochote na chińskie :P

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #106 dnia: Lutego 24, 2008, 06:06:18 pm »
0
Co do telefonu - ulżyło mi ;)

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #107 dnia: Lutego 27, 2008, 07:20:19 pm »
0
Nie lubię rozmawiać przez telefon, jeśli druga osoba nie jest: mamą, tatą, siostrą bądź przyjaciółką :P Stresuje mnie to, zazwyczaj nie odbieram :rolleyes: :D

ja nie lubię...tym bardziej z rodzinką (mimo że są całkiem spoko :D)...wydaje mi się, że bierze się to stąd, że w rzeczywistości sporo gestykuluje i bardzo chaotycznie rozmawiam...rozmowa przez telefon zmusza poniekąd do precyzji wypowiedzi i zwięzłości, czego najczęściej brak w komunikacji ze mną...:D czasami wiszę na telefonie sporo godzin, ale nie z każdym potrafię długo rozmawiać... :D rozumiem zatem to "dziwactwo" bardzo dobrze ;)

Offline Sawiak Niszczyciel

• Paradise City
  • > .!.. < pomyśl - prawie jak pozdrowienie
  • Respect: +3
« Odpowiedź #108 dnia: Lutego 27, 2008, 07:35:02 pm »
+1
Widzę, że nie tylko ja mam problem z wysławianiem się podczas rozmów przez telefon :D
"Poniższe twierdzenie jest fałszem
     Powyższe jest prawdziwe
Witamy w naszym zakątku wszechświata"

"Jest ktoś, kogo spotkałeś i nie zabiłeś? Tak, Ty"

"Gdzieś Ty był, jak Ciebie nie było?" - n

Offline Trisha

• Paradise City
  • The pearl of rock n' roll decadence
  • Respect: 0
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #109 dnia: Lutego 27, 2008, 07:40:45 pm »
0
też mam to z telefonem  :rolleyes: i do tego, że czasami bywam bardzo niezdecydowana pomiędzy "dzwonić", a "nie dzwonić", to często się zdarza, że dzwonię do kogoś, cały czas się zastanawiam i jak ta osoba zdąży już odebrać słuchawkę to wtedy podejmuję decyzję, że jednak "nie dzwonić" i się rozłączam :P

Zawsze iść -
Rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #110 dnia: Lutego 27, 2008, 08:49:28 pm »
0
ja normalnie gadam dośc okrężnie, i normalnie ludzie mają problemy ze zrozumieniem mnie, przez telefon staram sie mówić inaczej, ale czasem nie wychodzi :P

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #111 dnia: Lutego 29, 2008, 11:41:54 pm »
0
Ja przez telefon moge gadać tylko z moja dziewczyna, tylko wtedy czuje się pewnie, ze mnie rozumie.
a tak to wrzucam mnóstwo aluzji, dygresji i w ogóle nieskładnie chyba.
poza tym to mam takie coś, ze milion razy ( a tak na prawdę z 5) sprawdzam czy na pewno zamknałem drzwi od mieszkania, gdy z niego wychodzę.
kiedys nie mogłem zasnac gdy młodszy brat nie chciał mówic mi : dobranoc.
no i nie moge znieść zagiętych rekawów, firan, prześcieradeł, ale nie jestem pedantem.
i to chyba tyle. jak sobie przypomne to dam znać.
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Ivellios

• Atittude
  • Paranormalium.PL
  • Respect: +396
    • Paranormalium - Portal Zjawisk Paranormalnych
« Odpowiedź #112 dnia: Marca 02, 2008, 02:16:54 am »
0
Ja przez telefon właściwie tylko czytam wiadomości na Orange World xD

Do obsesji moich jakże dziwnych zaliczyć też można zabieranie ze sobą radia za każdym razem, gdy udaję się do łazienki... no kurde no, coś mi musi grać.!

Ahh, i do momentu w którym porzuciłem discmana na rzecz mp4, w empetrójkach nagrywanych na CD maksymalnie wyostrzałem w Cool Edit'cie dźwięk i podbijałem basy, żeby mieć "chaj fi". Robiłem tak dosłownie z każdą empetrójką... -_- taki ze mnie był pochrzaniony pseudoaudiofil.
Teraz, gdy stałem się szczęśliwym posiadaczem mp4, przeszła mi ta mania wyostrzania.

Tiramisu

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Listopada 15, 2009, 06:54:46 pm »
0
Jest dziwactwo, jakie nawiedza mnie od niedawna.

Otoz logujac sie na tym forum, pisze na Shoucie. Nastepnie obliczam, ile czasu uplynie do 'blokady dla bezpieczenstwa. Pisz a sie odblokuje'.

Innych przejawow maniactw, dziwactw, obsesji nie zdradze, poniewaz to zakrawa na ekshibicjonizm mentalny. Mowic prawde o samym sobie - to zboczenie...
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2009, 06:56:30 pm wysłana przez Tiramisu »

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #114 dnia: Listopada 15, 2009, 07:07:30 pm »
0
Jeśli chodzi o telefon, mam tak samo. Bardzo często nie odbieram, sam nie wiem czemu, jakoś się boje rozmawiać chyba. Dziwne bo normalnie nie mam problemu z kontaktem i rozmową z innymi... ;)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #115 dnia: Marca 31, 2013, 06:39:41 pm »
+2
Temat stary, ale jakże ciekawy, tak więc podbijam, szczególnie, że większość wypowiadających się tu osób nie ma już na forum, być może dowiemy się ciekawych rzeczy o nowych ludziach, może starym użytkownikom doszły jakieś nowe dziwactwa ;)

Jeśli chodzi o mnie - sytaucja z telefonem, którą wymieniałam tutaj 5 lat temu troszkę uległa zmianie, w sensie takim, że powiększyło się grono osób, od których odbieram telefon o jakieś...dwie :D ;) Poza tym, mam jedno dziwactwo, którego się wstydzę, bo tylko ja słyszę to, co słyszę, i to za każdym razem, od lat - już tłumaczę, o co chodzi ;) Mianowicie kiedy słucham "Since I Don't Have You" w wykonaniu Gunsów, to po pierwszej linijce ("I don't have plans and schemes") słyszę wyraźnie, jakby moja siostra wołała "Kasiaaaaaa" :P :lol: Kiedy słuchałam utworu pierwszy raz, jakieś 7 lat temu (bardzo głośno oczywiście) to byłam przekonana, że woła mnie moja siostra, więc wyszłam z pokoju, poszłam do niej i pytam się, co chce, a ona na to, że nic, że mnie nie wołała. Powtórzyło się to kilka razy i myślałam, że robi sobie ze mnie jaja. No ale po jakimś czasie doszłam do wniosku, że jednak nie, bo włączyłam piosenkę, znowu usłyszałam po pierwszej linijce "Kasiaaaaa", ale...nikogo nie było w domu, byłam sama :P Tak więc nazywam się Kasia i od 7 lat cierpię na omamy słuchowe w tym jednym przypadku < wstydniś > :D
Moja druga obsesja dotyczy odmierzania proporcji, ale tylko w trzech przypadkach - jeśli piję kawę ze zwykłym mlekiem, to musi tego mleka być dokładnie 1/3 objętości 250 - mililitrowej szklanki. Jeśli piję kawę ze śmietanką to...odmierzam (tak :facepalm: ) 6 łyżek stołowych tejże śmietanki. Jeśli jem platki, to też mam idealną proporcję - 250 - mililitrowa szklanka mleka i 6-7 łyżek płatków. Inaczej jest źle i mi nie smakuje ;)

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #116 dnia: Marca 31, 2013, 06:48:35 pm »
0
nie wiem o co chodzi z telefonem ale powiem ze moim telefonowym dziwactwem jest to ze wolę pisać nawet elaboraty na 5smsów niż zadzwonić i zaoszczędzić czas na stukanie wiadomosci :D
i kolejna rzecz ale chyba nie jestem z tym sama :D mogę sprawdzać 5 razy która godzina na telefonie i za każdym razem wpatruję się w ekran, chowam telefon i już nie wiem która godzina  :facepalm: i jeszcze mania wręcz paniczna szukania telefonu który leży koło mnie albo siedzi grzecznie w kieszeni ^^

kolejne dziwactwo xd przed spaniem muszę się napić wody czy herbaty bo inaczej mam problem z zaśnięciem  :facepalm:
co do tego co napisała Katarynka o słyszeniu "Kasiaa" w SIDHY to ja powiem że ja niestety często wyłapuję jakieś nieistniejące wołania (niekoniecznie imiona czy coś tylko ogólnie jakieś nawoływania) :D

i oczywiście po 2-3 razy muszę sprawdzać czy coś wyłączyłam albo zamknęłam bo nie umiem sobie przypomnieć momentu w którym wykonywałam daną czynność hah czasami nawet potrafię wrócić się do domu bo wydaje mi się że nie zamknęłam drzwi albo zostawiłam włączony TV

Offline Erin60262

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +124
« Odpowiedź #117 dnia: Marca 31, 2013, 07:29:58 pm »
0
fajny temat!

Sprawdzanie samej siebie po trzysta razy - wychodząc wracam przynajmniej raz od drzwi, żeby upewnić się, że wyłączyłam żelazko/prostownicę/toster. Potrafię wrócić z samochodu do drzwi i sprawdzać, czy zamknęłam.. Ale to raczej wynik mojego roztargnienia, bo wiecznie o czymś zapominam, więc wolę się kontrolować sama. I tak nie zawsze wychodzi...

Też nie lubię rozmawiać przez telefon przy kimś (kimś z rodziny, inni mi przeważnie nie przeszkadzają). "Dzwoni ci!"  "To tylko sms, mamo.."

Gdy zasypiając przypomnę sobie, że nie wyłączyłam routera albo nie zamknęłam szafy to muszę wstać.

Odświeżanie naszego shouta po 500 razy na sekundę  :facepalm:

Dreszczyk podczas przechodzenia przez bramki w sklepach po zrobieniu zakupów. Jestem pewna, że zaraz zacznę "piszczeć".

Generalnie nie mam żadnych oryginalnych dziwactw. Ewentualnie zapisywanie na dysku wszelkich fot Gunsów (oraz innych muzyków :wub:) i gapienie się w nie, gdy mam milion innych rzeczy do zrobienia.

Offline Duffinka

• Atittude
  • I'm just a dreamer - I dream my life away
  • Respect: +477
« Odpowiedź #118 dnia: Marca 31, 2013, 09:42:46 pm »
0
Jeśli chodzi o moje to w 100% pokrywa się z Erin plus dziwactwa Marty z pisaniem sms. Dodatkowo jak idę do Kościoła i jest na tyle dużo ludzi, że muszę stać szukam miejsca by było jak najwięcej powietrza (latem siedzę na zewnątrz) bo mam wrażenie że inaczej fiknę (chyba mam zaczątki klaustrofobii).
Inne dziwactwa: lubię makowca z szynką (tak, od dziecka) i słone paluszki z czekoladą.
Dodatkowo również bardzo często szczególnie jak coś robię, gadam do siebie... na głos nie w myślach.
O! I podobnie jak Shayene muszę choćby zerknąć na ostatnia stronę (Marta, przyznaję, czytanie twojego bloga zaczęłam od rozdziału 36, a potem przeszłam do prologu).
Nie lubię cyfry 4 i staram się jej unikać np. w ilości świeczek, czy czegokolwiek co ustawiam.
Jestem skrajną pesymistką i strasznie panikuję.
Lubię ćwiczyć dopiero jak się ściemni.
Mam małą obsesję co do swojego planu dnia tzn. trzymania się czynności i czasu ich wykonania.
Na razie tyle mi przychodzi do głowy. Jak widać dziwna ze mnie istota :P
"Byli jak gang upadłych aniołów, którzy zstąpili na Ziemię by wskrzesić rock'n'rolla"
"Muzyka jest jedyną zmysłową przy­jem­nością poz­ba­wioną zna­mion grzechu. "

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #119 dnia: Marca 31, 2013, 09:47:35 pm »
0
tak! książki i ostatnia strona! obowiązkowo! hahaha zawsze zerkam na ostatnią mimo że i tak po chwili czytania poczatku nie pamietam co bylo na koncu  :facepalm:
(Kasia! omg 36 a pozniej prolog? hahahaha!)

w sumie to jeszcze sobie przypomniałam że zawsze jak szukam natchnienia na egzaminach i innych duperelach to muszę się rozglądac tak jakby ściany i sufit miały mi pomóc znaleźć odpowiedzi  :wub:
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2013, 10:48:40 pm wysłana przez Duffowa »