Autor Wątek: Dziwactwa/ obsesje  (Przeczytany 36890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
Odp: Dziwactwa/ obsesje
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 03, 2013, 12:44:34 pm »
+9
Kolejną rzeczą jest to, że zawsze piszę ''Wam, Ciebie, Twój, Ty etc'' z dużej litery  :)
To nie jest ani dziwactwo, ani obsesja. To się nazywa kultura :) Dla mnie to normalna oznaka szacunku do drugiej osoby i też zawsze piszę takie zwroty z dużej litery. Pod obsesję można podciągnąć to, że zwracam ogromną uwagę na to czy ktoś pisząc do mnie zwraca się w ten sam sposób. Jak zobaczę "Co u ciebie?" albo "A ty co dziś robiłeś?" to strasznie mnie to razi w oczy.

Offline duffsonka

• Patience
  • Respect: +1
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 07, 2013, 01:47:01 am »
0
Również nie lubię dzownić/odbierać :) I zawsze mam wyłączony dzwonek :)
Zawsze śpię w środku poszewki..tak mi jest jakoś bezpieczniej :D
Bardzo często gdy coś kupuję czy daję komuś  monetę sprawdzam rok :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2013, 01:49:37 am wysłana przez duffsonka »

Offline ParadiseSlash

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +87
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 07, 2013, 09:27:58 am »
0
Bardzo często myję ręce... Nie potrafię nawet powiedzieć ile razy dziennie to robię... Mam też taką obsesję, że jak idę spać to muszę posprawdzać wszystkie wyłączniki do światła czy na pewno są wyłączone :P No i mam obsesję na punkcie tego forum  :rolleyes:

The fire in my heart it will never die! iiii]; )'
I'm just a dreamer, who dreams of better days...

Offline Stradlin_98

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +150
« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 09, 2013, 08:11:35 pm »
0
strzelam palcami a jak ktoś mi zwróci uwagę żebym tak nie robiła, to nie ważne kto, to i tak wezmę i na złość strzelę jeszcze raz, zawsze  ...  :)

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 09, 2013, 08:18:30 pm »
0
Też strzelam palcami, choć teraz już mniej. No i obgryzam paznokcie :facepalm:
o tempora, o mores!

Offline Duffowa

• Atittude
  • Respect: +1027
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 09, 2013, 08:27:16 pm »
0
dziwactwo... nie lubię świadomości że ktoś za mną idzie hahahaha idiotyzm ale jakoś mnie to wkurza :D zastanawiam sie czy mnie nadepnie albo sie potknie i mnie wywali albo coś  :facepalm:
i jeszcze mania powiązana z nerwowymi rękami... kocham rozkręcać itp długopisy :D

Offline xRuda

• Paradise City
  • Respect: +275
« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 09, 2013, 08:50:55 pm »
+2
Ja mam takie coś, że głośność telewizora zawsze muszę mieć ustawioną na 5, 10, 15, 20...itp, a jak robię kanapki to masło musiby być idealnie rozprowadzone  :D. I zawsze muszę ruszać nogą jak zasypiam bo inaczej nie zasnę.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2013, 08:58:49 pm wysłana przez xRuda »

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 09, 2013, 09:01:06 pm »
0
Zapomniałaś o tym, że liżesz kubki/szklanki jak pijesz herbatę :P Chyba, że tylko dla mnie to jest dziwne :ph34r:

Offline xRuda

• Paradise City
  • Respect: +275
« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 09, 2013, 09:06:24 pm »
0
A właśnie! Dobrze Wagon ,że przypomniałeś  :D. To prawda, z tym, że tylko kubki. Szklanki nie.

Offline Stradlin_98

• Respect: +150
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 09, 2013, 09:10:21 pm »
+2
wszędzie chodzę z komórką, wszędzie, nie ważne czy do kuchni, czy do kibla, wszędzie. Mama raz mi ją schowała i nie chciała powiedzieć co się z nią stało to ja już zaczęłam panikować  :facepalm:

WindOfChange

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 09, 2013, 09:28:15 pm »
+1
Z telefonem mam tak, że nie cierpię go dawać innej osobie do ręki :ph34r: Czasem jak w szkole na przerwie albo wolnej lekcji słucham muzyki, a ktoś mnie pyta "mogę zobaczyć co jeszcze masz?", to mam ochotę się rzucić z okrzykiem "nieeeeeeee, oddawaj!" :P
I zawsze słucham muzyki w drodze do szkoły. Chociaż mam blisko i zdążę zwykle posłuchać 2ch piosenek (trzech, jak są krótsze ;p), to po prostu muszę :P

Offline Kurczak

• Paradise City
  • Respect: +104
« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 09, 2013, 10:32:06 pm »
+1
Ja mam takie coś, że głośność telewizora zawsze muszę mieć ustawioną na 5, 10, 15, 20...itp,
Ja odwrotnie, nie lubię okrągłych wartości. Akurat przy oglądaniu telewizji się to nie objawia, ale np. budzik mam ustawiony na 6:27
Ktoś jeszcze wspominał o rozkręcaniu długopisów - też to robię bardzo często, ale prawie nigdy nie rozkręcam swoich  :D
Patafiaństwo się szerzy...

Offline Hollywood*Rose

• It's 18 and life to go
  • Respect: +305
« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 10, 2013, 03:22:13 pm »
0
Po pierwsze nie znoszę przechodzić przez jezdnię. Jeszcze jak jestem u siebie na wsi to jest ok, wszystko widać, prosta i wąska droga. Ale jak mam przechodzić gdzieś w mieście.. praktycznie zawsze się pod kogoś podczepiam. Najgorsze są same pasy bez sygnalizacji i stanie na wysepce (czy jak to się profesjonalnie nazywa), a tu z jednej i drugiej zapieprzają auta :ph34r: Po drugie nie mogę znieść jak ktoś ma coś źle założone (w stylu wywinięty kaptur, przekręcony pasek od torby itp.) i idzie sobie nieświadomy tego. Czasami muszę aż podejść do człowieka i mu to poprawić, głównie w szkole. Zawsze też muszę mieć pomalowane paznokcie, a jakiekolwiek zadrapanie na lakierze lub nierówność paznokcia to dla mnie tragedia (dlatego zawsze mam przy sobie pilniczek, a często też lakier). Koszulę muszę nosić albo rozpiętą w całości albo zapiętą od samego dołu po kołnierzyk. Po prostu nie mogę mieć rozpiętych kilku guzików. No i zawsze jak jem kanapkę to ten fragment skórki od spodu chleba muszę mieć po prawej stronie. Pewnie jest tego jeszcze sporo, ale te, które wymieniłam są chyba najważniejsze ;)

Not in this lifetime

Offline Kortina98

• Atittude
  • See, the sea wants to take me
  • Respect: +969
    • NTSowa galeria ;)
« Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 10, 2013, 05:28:33 pm »
0
xRuda przypomniałaś mi- zawsze gdy słucham muzyki, to głośność jest zawsze liczą parzystą, nie wiem, czemu ale zawsze  :P

Offline Oplariska

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +187
« Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 10, 2013, 07:40:50 pm »
+1
Hollywood*Rose, mam to samo z przechodzeniem przez drogę, nigdy nie wiem w jakim momencie przejść, co w codziennym życiu jest strasznie męczące. A jak jem kanapkę, to z kolei najpierw jem skórkę, a dopiero później resztę. No i jeszcze nie znoszę chodzić przed kimś pierwsza, albo chodzę za, albo obok kogoś i koniecznie z prawej strony :D
o tempora, o mores!