W chwili, gdy człowiek nie jest w pełni formy zwraca większą uwagę na życzliwość i ciepło płynące ze strony innych ludzi, bo tego ciepła zwyczajnie brakuje. Obserwuję, wyciągam wnioski i staram się docenić to, co jest, każdą osobę, która jest w moim życiu, pozytywne emocje, jakimi jestem obdarowywany. Bo nic nie jest dane za zawsze, wszystko, co dobrego jest w naszym życiu jest darem, z którego powinniśmy umieć skorzystać odpowiednio. Staram się nie porównywać, nie patrzeć dalej, cieszyć tym, co spotyka mnie w danej chwili. A są takie chwile, że cieszy naprawdę najmniejszy gest. I tak powinno być. Życie to dar. Bliska osoba, która chce spędzić z nami czas, gdy tego potrzebujemy to dar. Każdy uśmiech, dotyk, każde ciepłe słowo wsparcia, wszystkie pozytywne rzeczy, które się dzieją to dar. Ignorancją byłoby sądzenie, że coś się nam należy. Dlatego dziękuję. Nie chcę nikogo pominąć, więc nie dziękuję określonym osobom, ale myślę, że te zainteresowane i tak wiedzą. A jeśli nie wiedzą, to już ja się postaram, żeby się dowiedziały
"jeśli piękno żyje w nas to dajmy mu siłę i pozwólmy trwać"....