Autor Wątek: Ach ci nauczyciele.....  (Przeczytany 30893 razy)

Offline Gnatek

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Atittude
  • Respect: +289
Odp: Ach ci nauczyciele.....
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 24, 2007, 07:02:55 pm »
0
Ahahahaha, z tym tekstem o Myslovitz przypomniałaś mi pewną akcję :D

Kiedyś mój kumpel miał do napisania referat z historii, nie pamiętam na jaki temat, ale chyba coś w związku z Bolesławem Chrobrym. Nasmarował coś około 8 stron, z czego tylko dwie pierwsze i dwie ostatnie były na temat. W środku znalazły się teksty typu "Chrobry razem ze swoimi wspólziomkami najpierw przykoksował, a potem udał się na granicę, gdzie na**bał kiboli Cracovii", albo "W roku 1000 do Gniezna podbiłł Otto III. Bolesław wyprawił mu kozacki melanż, który Szwab wspominał jeszcze długie lata."

Dostał oczywiście bdb 8)

Offline Panna Nikt

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Sekretarka Admina
  • Respect: +52
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 24, 2007, 08:05:10 pm »
0
U mnie ostatnio była ciekawa sprawa mianowicie połowa klasy spisała ode mnie pracę domową z historii, każdy słowo w słowo oceny wachały się pomiędzy 3+, a 5 w zależności od wielkości pisma

The nicest girls in rock n' roll world

"And you want three wishes:
One to fly the heavens
One to swim like fishes
And then one you're saving for a rainy day
If your lover ever takes her love away"

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 24, 2007, 08:34:49 pm »
0
w Lo mielismy taką panią od polskiego, która przez 4 lata dyktowała nam jako notatki opracowania, te najgorsze bryki firmy GREG. Te mądrą książkę miała obłożoną w szary papier, zebyśmy nie widzieli okładki, a przecież i tak każdy wiedział z czego dyktuje. Kiedys ktoś jej powiedział, że może przestałaby tak dyktować, bo przeciez wiekszość klasy ma te opracowania, poza tym strasznie uciążliwe było pisanie 3 godziny bez przerwy. Jak to usłyszała to strzeliła takiego focha, ze zaniemówiliśmy, na przemian siniała i bladła na twarzy, stwierdziła że jesteśmy źle wychowani bo nie potrafimy docenić tego, co ona dla nas robi .Od tego dnia do konca roku nie mieliśmy już przerw pomiedzy lekcjami polskiego, w ramach ukulturalniania nas na przerwach czytała nam książki o wszystkomówiących tytułach: Piąty rozbiór Polski, Masoneria XX wieku itp., a dyktowała dalej ... i tyle zdziałalismy  ;D

Offline Nope

• One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 25, 2007, 04:03:11 pm »
0
jeden tekst x. od religi mi przypomniano:
-ten kto przeklina w tej klasie jest gnojem. i ja wiem kto to. i nie boje sie powiedzieć - ty gnoju!!!
w ustach niskiego, łysawego człeka z okularami jak denka od słoików i śmiesznym głosem to robi wrażenie :D :D

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 25, 2007, 04:18:53 pm »
0
przypomniał mi się właśnie tekst mojej wychowawczyni, która uczyła chemii...:D
kiedy ktoś stojąc przy tablicy nie potrafił zapisać reakcji, bądź przez dłuższy czas nie udzielał odpowiedzi, mawiała:

"Gdyby głupota umiała latać, wznosilibyście się wokół tablicy."

często przytaczała też tekst o tym, że musi nam tłumaczyć "jak chłop krowie na granicy"...:D

dodam, że była wspaniałą nauczycielką i człowiekiem... :blink:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2007, 04:20:49 pm wysłana przez rose84 »

Offline Slasher_McKagan

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: 0
    • My Fuckin' Space
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 25, 2007, 04:31:13 pm »
0
damn, większość nauczycieli to tłuki, ale są oczywiście wyjątki :)
pamiętam numer, gdy kumpel symulował stosunek seksualny z plecakiem (sic!) i dostał uwagę.... baba napisała: "gwałci plecak na lekcji" :D
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2007, 02:43:11 pm wysłana przez Slasher_McKagan »
well I jumped into the river too many times to make it home

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 25, 2007, 06:40:31 pm »
0
Na uwagi do dzienniczka przydałby się chyba oddzielny temat :). Ja dostałem kiedyś taką - "Adam gra na lekcji muzyki" :D

Offline Roxy

• Better
  • ?
  • Respect: +4
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 25, 2007, 07:56:44 pm »
0
Na uwagi do dzienniczka przydałby się chyba oddzielny temat :). Ja dostałem kiedyś taką - "Adam gra na lekcji muzyki" :D
Na czym wtedy grałeś, albo w co ?  ::)

Nigdy nie zapomnę jak pani od historii w LO kazała nam się szczypać po rękach. Jej dziwne zachowanie było spowodowane wypowiedzią naszej kolezanki, która stwierdziła że Egipcjanie przewozili na statkach kamień jedwabny oraz że teogonia to inna nazwa konia trojańskiego  ;D
Z kolei pani od biologii przyszła kiedyś na lekcje w jednym bucie czerwonym, a w drugim czarnym, ale równa z niej była babka, umiała śmiac się z samej siebie.

Offline Gnatek

• Atittude
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 25, 2007, 08:12:59 pm »
0
Na czym wtedy grałeś, albo w co ?  ::)

Eeee tam, nic szczególnego.... Grałem wtedy na cymbałkach :D. Właściwie to nie było granie tylko walenie pałeczką po tych klawiszach (czy jak to tam się zwie) bez ładu i składu :). Grała cała klasa ale uwagę dostałem tylko ja bo siedziałem w pierwszej ławce :angry:

Offline Slasher_McKagan

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: 0
    • My Fuckin' Space
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 26, 2007, 02:52:44 pm »
0
ja uwielbiałem grać na każdej lekcji :D a raczej wystukiwać rytm, czy to długopisem, czy samymi palcami ;) ale uwagi chyba za to nie dostałem :D zresztą, zawsze byłem na bańce, więc nie pamiętam czy się sadzili :D
ktoś tu zauważył, że kolesie od PO są rewelacyjni i muszę mu przyznać rację :D raz się ubakalismy i kolo nie wiedział o co chodzi ;) a gdy się pytał co nam jest, to jeszcze bardziej się brechtaliśmy :D
well I jumped into the river too many times to make it home

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2221
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 26, 2007, 03:04:36 pm »
0
Ehh ja pamiętam jak pan od ZPT (Zajęcia praktyczno - techniczne) powiedział kiedyś zdenerwowany do jednej dziewczyny :
"Co się tak na mnie patrzysz jak bym ci dziadka drabiną zabił ??  :huh:"

A poza tym to teraz po paru latach od skończenia szkoły bardzo miło pamiętam większość nauczycieli.

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 29, 2007, 09:20:50 am »
0
Mam nauczycielke z historii ktora ma chyba z 60 na karku, postrach szkoly, nawet dyrektorka sie jej boi. Kobitka jest komiczna, ma specyficzny humor i bardzo ja lubie, chociaz nalezy do tzw. nauczycieli starej daty, z ktorymi sie nie dyskutuje nawet jak ma sie racje. A jej ulubione haslo (ktore jest komiczne kiedy wymawia je z takim wyrazem twarzy, jakby chciala nas powybijac) - "I memento mori kochane robaczki świetojanskie, jak mi tego na sprawdzianie nie napiszecie!!!" ;D

Offline duff_wife

• Atittude
  • Respect: +22
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 29, 2007, 09:39:46 am »
0
hmmm nauczyciele wszyscy ogólnie mają swoje odpały :D
tekst pani od polskiego : "... macie mi tą książkę choćby z ziemi wykopać,ale ma być - tylko przed wejściem do klasy ją otrzepcie żebyście mi tu się nie pobrudzili" czy ta psorka nie jest kochana ? :D
ostatnio był spr z anglika, który poszedł mi fatalnie i wiedziałąm, że dostanę 1 lub 2 więc zaczęłam ładnie się uśmiechac do pana profesora itp itd a On z tekstem : "Ta dziewczyna ma w sobie mnóstwo uroku, no nie mogę - dwa ze sprawdzianu" nic dziwnego, że mina mi zrzedła :D
pani od fizyki : "może byście przestały bujać w obłokach i pisać na tych ławkach ciągle słowo DUPA" :D
pani od geografii też zawsze da powodu do śmiechu, choćby z taką głupią wymową słów :czikago, micigen itp :]

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 29, 2007, 12:56:40 pm »
0
"Ta dziewczyna ma w sobie mnóstwo uroku, no nie mogę - dwa ze sprawdzianu"
No się nie dziwię :]

BTW. Nasz wychowawca, polonista to naprawde kopalnia smiesznych sytuacji...
Np. zamiast mowić "zwrot", mówił "wzrot"... A żeby nam udowodnić, że miał racje... Napisał to na tablicy, i dopiero wtedy sie zorientował, o co całej klasie chodziło...

Offline RocketQueen

• Better
  • 'Take me down to the Paradise City...take me home'
  • Respect: +6
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 03, 2007, 08:58:59 am »
0

nowy nr gg : 12071320