Autor Wątek: Aborcja.  (Przeczytany 83499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tiramisu

• Gość
Odp: Aborcja.
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 09, 2010, 08:47:25 pm »
0
Kosciol w tym kraju ma zbyt wiele do powiedzenia.

knife

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 09, 2010, 08:54:09 pm »
0
Tiramisu: od tego mamy historię, żeby wiedzieć co się działo kiedyś, chociaż wtedy nie żyliśmy.

Wiedziec. Lecz nie nam oceniac, skorosmy wtenczas embrionami nawet nie byli!

Ja tam nigdy nie byłem embrionem, ja od razu byłem człowiekiem. Podobnie jak moi przodkowie nie byli małpami :)

Kosciol w tym kraju ma zbyt wiele do powiedzenia.

Raczej za mało :D
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2010, 08:55:50 pm wysłana przez knife »

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 09, 2010, 09:08:04 pm »
0
A temat nazywa sie "Aborcja"

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 09, 2010, 09:45:03 pm »
0
Tiramisu - ja tylko przytoczyłem prawdziwe fakty historyczne, na podstawie których wyraźnie widać, że p. Senyszyn się myli. Czekam na argumenty, które są 'za'

Tiramisu

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 10, 2010, 09:50:25 pm »
0
                Co Wy na to?

"Czarna substancja smakuje bobaskowi ? 
Zmarł Ronald Reagan (...) Podobnie jak papież Jan Paweł II był przeciwnikiem aborcji i cierpiał na chorobę Alzheimera. Jednak w przeciwieństwie do głowy państwa watykańskiego, nie poddał się terapii, polegającej na wszczepieniu tzw. substancji czarnej - pochodzącej z usuniętych embrionów. Dlatego zapewne choroba czyniła u niego szybsze postępy i jako pierwszy przekroczył granice bytu, kończąc ziemską podróż. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło – niewykluczone, że dzięki temu łatwiej będzie mu spojrzeć w oczy Najwyższego. W jego istnienie podobno obaj wierzyli (...)
(źródło: Telepolis, Hier finden Sie die Wahrheit, tłum. własne)"

artykul dostepny pod linkiem:
http://www.tak-dla-aborcji.blogspot.com/

knife

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 22, 2010, 10:18:54 am »
0
Ja pierdziele, Cejrowski jest hardkorem

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Dnb0m_xsYZE&amp;feature=related" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=Dnb0m_xsYZE&amp;feature=related</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ial6TYCY920&amp;annotation_id=annotation_915766&amp;feature=iv" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=Ial6TYCY920&amp;annotation_id=annotation_915766&amp;feature=iv</a>

Offline Undercover

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +44
« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 22, 2010, 10:47:17 am »
0
Cejrowski to jest gosc. Uwielbiam go :)
Ja rowniez aborcji mowie stanowcze NIE!

Wogole ... zabijanie nienarodzonych dzieci to jest jakis koszmar i totalne nieporozumienie.
Sami z dziewczyna stracilismy dzidziusia... po 3 miesiacach okazalo sie ze plod sie dalej nie rozwija i jest martwy :(
To byla najgorsza dla Nas wiadomosc jaka kolwiek nas spotkala.
Najgorsze jest to, ze dziewczyna nie potrafila sie pozbierac i dalismy sobie, a raczej Ona dala spokoj naszemu zwiazkowi.
Wiec dziwi mnie to, ze ludzie zabijaja swoje dzieci - jezeli inni bardzo sie staraja i nie moga ich miec ...

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 22, 2010, 10:56:40 am »
0
Dobrze zrozumiałem Wojtka na koniec?

"Jest pani wtórna, kochanie - okrzyk był mój" :D

Offline krzysiekna

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 22, 2010, 11:38:45 am »
0
Ta kobieta na filmie to jakis koszmar ! jak mozna o zabijaniu swojego dziecka powiedzieć tu cytat "wziąść tabletke i po sprawie ! ". To jest właśnie lewica banda pier....nych folksdeutch'ów i komunistów ! i na domiar złego wciskają te swoje tezy polskiej ciemnocie która idzie za nimi jak krowy na rzeź !
Cejrowski też nie jest taki święty nie jednokrotnie mówił że chciał by sie wyrzec polskiego obywatelstwa a tu zgrywa polaka walczącego o kosciuł ale spoko mówi dużo dobrego napewno w tym konflikcie zjednał swoimi słowami wiele osób w tym nie ukrywam że mnie również. Napewno nie da się go nie lubić pokazał że taką pustą laske zjada na śniadanie
Wracając do tematu oczywiście jestem na NIE
pozdrawiam

Offline Kangel

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +2
« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 22, 2010, 11:47:44 am »
0
Hmm... Zawsze mnie to zastanawiało, jak to jest, że są ludzie, którzy chcą wszystkim zabronić aborcji dlatego, że "niektórzy w ogóle nie mogą mieć dziecka", czy też, że są te "świadectwa" matek, które jej dokonały.

To, że jestem zwolennikiem aborcji nie oznacza, że będę jej chciał używać jako środka antykoncepcyjnego. Po prostu zdaję sobie sprawę, że są kobiety, które w ciążę zaszły nie chcąc tego, a wręcz przeciwnie (wiadomo: gwałt, wpadka w młodym wieku), czy też już w jej trakcie okazało się, że dalsze rozwijanie płodu lub poród mogą zaszkodzić poważniej jej zdrowiu. No i dodam jeszcze problemy finansowe (tj. wiadomo, że rodząc dziecko, matka* nie będzie w stanie go utrzymać). W związku z tym jestem zdania, by taka kobieta mogła dokonać aborcji i żyć umiarkowanie spokojnie, niźli jej miałaby nie dokonać, urodzić dziecko, ponieść wymienione powyżej konsekwencje (które okazać się mogą znacznie cięższe do zniesienia, niż się wydaje), a w dodatku być szczuta do końca życia za to, że w ogóle pomyślała o możliwości dokonania aborcji...

* napisałem matka, bo ojciec nie zawsze jest znany

I tak wygląda moje zdanie, delikatnie rzecz ujmując pieprzą mnie porównania historyczne i polityczne.

Rozumiem, że istnieje większy ruch na świecie, który nie popiera aborcji, a wręcz przeciwnie. Okej. Ale niech tenże ruch, który to wierzy w coś kompletnie irracjonalnego i nielogicznego, nie wpieprza się z buciorami w moje życie, ponieważ nie mam najmniejszego zamiaru się z nim identyfikować i popierać bez mrugnięcia okiem wszystkich jego działań. Niech nie narzuca mi swojego światopoglądu, swoich zwyczajów i tych wszystkich pieprzonych uprzedzeń.

Je pense que c'est tout.
Yazz God - polecam :) | "Dziewczyno, dziewczyno, zamień cnotę na wino!" :D

Bloody Rose

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 22, 2010, 03:19:30 pm »
0
Undercover: moje dziecko też umarło w ten sposób - teraz maleństwo miałoby już pięć lat  :'( I też jestem przeciwniczką aborcji. Nic nie zmieni mojego zdania.

Offline Knife

• Paradise City
  • Respect: +136
« Odpowiedź #206 dnia: Maja 27, 2011, 04:47:00 pm »
0
Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 1984, 09:45:11 am wysłana przez (być może) Bóg.

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #207 dnia: Maja 27, 2011, 06:22:29 pm »
0
Co za porażka...
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline Slashica

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #208 dnia: Maja 27, 2011, 10:15:24 pm »
0
Porażka to mało powiedziane  :facepalm:
Później się dziwią, że ludzie mówią, że Amerykanie są idiotami...
"There are two kinds of people in this world – those what like me, and those that can go to hell."

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 27, 2011, 11:14:11 pm »
0
Dno dna...