Autor Wątek: The Chinese Democracy Years – 2004: Geffen wyciąga wtyczkę/2005: Zzzzzzzzzzz  (Przeczytany 2127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mikus666

• Newsman
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
Jest to rok w którym Geffen wycofał się z finansowania nagrywania CHD, twierdząc że „wszystkie przeznaczone środki zostały przekroczone o miliony dolarów“. W lutym, różne sieci muzyczne informowały że Greatest Hits zostanie wydany w marcu. Pewne źródło zasugerowało Reutersowi, że jedynym powodem dla którego Geffen wydał GH było niedostarczenie przez Axla CHD.
Axl, Slash i Duff podjęli kroki prawne by zatrzymać nieautoryzowane wydanie albumu. Axl podnosił kwestię tego że wielu fanów GNR mogło zostać mylnie przekonanych że Greates Hits był nowym albumem GNR i utrudniłoby to wydanie CHD.
Pozew został odrzucony i GH zostało w rzeczy samej wydane w marcu, osiągając sprzedaż
1.8mln egzemplarzy bez jakiejkolwiek promocji ze strony zespołu.
W tym samym miesiącu, Axl odwołal występ na Rock in Rio Lisboa, powołując sie na odejscie Bucketheada. Praca nad albumem kontynuowana była w San Fernando na Court Cuomo’s Woodland Ranch z Axlem, który przejął obowiązki producenta.
Na swojej stronie,  ceniony gitarzysta Ron Thal aka Bumblefoot, ujawnił ze został poproszony przez Axla o zastąpienie Bucketa. „ Chcą zeby do nich dołaczył i nagrywał w połowie września. To Joe Satriani zarekomendował im mnie“, powiedział.
VH1 Behind The Music utrzymywało że CHD miało zostać wydane w listopadzie. Management zespołu, szybko uciał plotki, podczas gdy niektóre utwory weszły w faze mixów. „Pierwotnie, mieliśmy zajebiście dużo piosenek nad którymi pracowaliśmy“, powiedział Tommy. „Dłubaliśmy przy nich i ciągle je ulepszalismy w miare postępu prac“.
„Niektóre z utworów są naprawdę długie, ale to zawsze było specjalnością GNR, czyż nie? Nie sądze ze jest to jakoś szczególnie długi album, ale 6tka jaką słyszałem jest naprawdę epicka. Sa naprawde k******o dobre wiesz?“

Dizzy: „Słyszałem kilka wersji niektórych z lepszych piosenek i wszystkie brzmią świetnie. Nie zazdroszcze temu, kto podejmie się ich mixowania. Lepiej żeby moje partie tam były!
Pierwotnie celowaliśmy w listopad, ale raczej będzie to luty. Bedzie super“

Na początku roku, ogłoszono, że Sanctuary Music Group, którego manager GNR Merck Mercuriadis był dyrektorem wykonawczym, zakontraktowało GNR na umowę wartą 10mln funtów.

W lutym, Tommy Stinson donosił, że album osiągał fazę koncową i był właśnie mixowany.
CHD miało zostać wydane późną wiosną, po czym GNR miało ruszyć w trasę. Również w lutym, HMV ogłosiło datę wydania jako 25 maja. Z koncem maja, pogłoski o wydaniu płyty przyniosły kolejną datę - wrzesień.

„Axl ciągle dokańcza dogrywanie wokali i z tego co słyszałem, album ma zostać wydany do końca roku“ mówił R. Fortus.

Harfistka Patti Hood, która pracowała z byłym zespołem Pittmana, Lusk i koncertowała z nimi 1997, ujawniła że pracowała nad projektem. „Jestem na piosence zatytułowanej This I Love. To jeden z najpiękniejszych kawałków muzyki jaki w zyciu słyszałam. Nagrałam swoją partię 2,5 roku temu. Axl nie był obecny na sesji, ale potem go poznałam“.

Geffen rzekomo skontaktował się z Axlem by przedyskutować kolejną kompilację hitów, by wypelnic pustkę związaną z brakiem nowego materiału. Universal planowało wydanie Greatest Hits II w marcu. Proces został w końcu zahamowany, wśród pogłosek że Axl chciał na okładce nowego logo zespołu, na co nie zgodził się Slash.
« Ostatnia zmiana: Marca 08, 2012, 09:49:14 pm wysłana przez mikus666 »

Stripped Down Sounds – The Acoustic Tribute To Guns N' Roses_ Strings Of Fire

Zaczęty przez koper

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3161
Ostatnia wiadomość Sierpnia 21, 2019, 07:23:36 am
wysłana przez sunsetstrip