Był gdzie¶ tutaj mój post na temat \"Trylogii teledysków Gunsów\" ale qrde gdzies zniknal
wiec postaram sie powtorzyc ta swoja wypowiedz :DMoim zdaniem Don\'t Cry, November Rain i Estranged sa powiazane ze soba.. :)Wystarczy zauwazyc ze w DC i NV wystepuje ta sama modelka, dziewczyna Axla..W Don\'t Cry jest klotnia Axla z nia.. wystepuje ten sam cmentarz co w November Rain, kiedy ukochana Axla nie zyje [i ta solowka slasha ahh:)]..W Estranged natomiast widzimy scene kiedy Axl pali cmika a z tylu jest telewizor na ktorego ekranei widac fragment z Don\'t Cry jak jego dziewczyna sie topi...W Don\'t Cry widac tak jakby zycie Axla z nia, zmaganie sie z przeciwnosciami itd.. w November Rain widzimy jego z pozoru szczesliwe zycie z ta dziewczyna, ktore jednak konczy sie tragiczna smiercia kobiety.. a w Estranged tak jakby Axl wspominal stare dzieje.. pod koniec utworu Axl rzuca sie do wody z hmm jakiegos wielkiego statku i probuje skonczyc ze soba.. nie chce niczyjej pomocy itd [odrzuca kolo ratunkowe itd..] potem jednak tak jakby godzi sie ze smiercia dziewczyny i chce wrocic do normlanego zycia.. [ta metafora delfinami ktore go ratuja..]Wiec wg mnie te teledyski sa ze soba powiazane i opowiadaja tak jakby jedna historie, ktora przeplata sie w tych wszystkich piosenkach.. same teledyski sa wg mnie swietnie zrobione i sie wyrozniaja od innych teledyskow rockowych, w ktorych wszystko jest tak jakby \"podane na tacy\".. w teledyskach Gusnow mozemy zauwazyc wiele metafor.. mozna je interpretowac na rozny sposob.. a teledysk isie ze soba wiaza:)