Autor Wątek: Psychoza maniakalno-depresyjna Axla  (Przeczytany 18326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
Odp: Psychoza maniakalno-depresyjna Axla
« Odpowiedź #15 dnia: Października 18, 2009, 04:25:08 pm »
0
No i sporo czasu spędzał podobno w studiu nagraniowym ,gdzie przewineła się masa ludzi.Pamiętam też kiedyś że była mowa o Axlu(według światka ,nie pamiętam kto to) jak gdzieś wpadł do studia to był chyba rok 1998 był gruby i miał krótkie włosy...... :)
To też bardzo dziwne że nikt wtedy nie zrobił nawet jednej fotki.....

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #16 dnia: Października 18, 2009, 04:26:47 pm »
0
I dlatego nikt go nie rozpoznaje,bo znów ma 200 kg i krótkie włosy :P
Jeśli bardziej przypominałby Hugo z Lost niż siebie rozpoznalibyście? ;) A w fazie depresji może być różnie ;)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +974
« Odpowiedź #17 dnia: Października 18, 2009, 05:17:30 pm »
0
zobaczymy, trasa koncertowa się zbliża podobno... :)

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #18 dnia: Października 18, 2009, 06:26:38 pm »
0
to co prawda nieautoryzowana biografia zespolu ale zawsze rzuca jakies swiatlo na to o czym mowicie

tlumaczylem sam te fragmenty, wiecej tu: http://gunsnroses.com.pl/forum/guns-n39-roses/paul-stenning-'the-band-that-time-forgot'/

5.Chodze tylko do tych klubow gdzie pracuja moi znajomi zebym mogl miec troche prywatnosci.Jest ciezko jesli idziesz do klubu w ktorym jest 600 osob a konczy sie to ze musisz rozmawiac z 400.Nie masz czasu dla siebie zeby sie zabawic.(...)Chce po prostu byc wsrod przyjaciol,nawet jesli wogole nie rozmawiamy,to ja tego potrzebuje.Gdy ci wszyscy ludzie prosza cie o autograf sytuacja staje sie krepujaca.Nie chce byc kutasem i mowic ludziom 'Spadajcie ode mnie'.Ale nie lubie chodzic do miejsc w ktorych podpisuje autograf za autografem.To przychodzi ze slawa ale to czasem wymyka sie spod kontroli a ludzie potrafia byc chamscy i nieznosni.Ludzie wlamywali sie do mojego pokoju hotelowego budzac mnie i robiac mi zdjecia.Dowiadywali sie gdzie mieszkam i przychodzili pod dom.Ja nigdy nikogo nie prosilem o autograf.
AXL

15.Jest wiele podobienstw do zycia Michaela Jacksona jak znecanie sie nad Axlem przez jego ojca,ktory ciagle chcial recznie tlumaczyc sprawy swoim dzieciom podczas gdy matka Axla bala sie interweniowac lub po prostu akceptowala stan rzeczy(...)Obaj niezdolni radzic sobie z popularnoscia unikaja publicznych wystapien, o ktore tak bardzo zabiegaja inne gwiazdy(...)Jak wielu innych muzykow-milionerow,ktorzy odizolowani od innych pracuja na wlasny rachunek, Axl zwykle pracuje w nocy a spi w dzien.Kto wie moze mozna go spotkac spacerujacego samotnie nocami jak przedstawionego w klipie do November Rain?(...)

16.Axl rezyduje w srodziemnomorskim typie posiadlosci niedaleko Point Dume w Malibu w Kalifornii.Do domu prowadzi Latigo Canyon Road(...)Axl bardzo strzeze swojej prywatnosci,jego czteroakrowe ogrody zasloniete sa przez ciag drzew oraz ogrodzenie.Mimo tego kierowcy jadacy autostrada wzdluz Pacyfiku moga latwo zlokalizowac posiadlosc Axla,swiecaca gwiazde zainstalowana z boku domu widac na kilometry.
Jego rezydencja ma wzgledna wartosc w stosunku do okolicy-4 miliony $(za hipoteke od 92r placi okolo 15.000 $ miesiecznie).
Duza powierzchnia obejmuje piekne,czesto odwiedzane ogrody.Axl nie jest wyjatkiem posiadajac kort tenisowy (ktory sluzy jako parking dla gosci kiedy Axl organizuje przyjecia)oraz basen podczas gdy plynaca potokiem woda wprowadza do ogrodow poczucie spokoju.
Chcociaz watpie ze zobaczysz go na MTV Cribs, Axl nie jest calkowicie nietowarzyski.Znow podobnie jak Michael Jackson zachowuje on dziecieca niewinnosc,ktora sprawia ze lubi organizowac imprezy dla przyjaciol i ich dzieci.Gdy zbliza sie Helloween wyprawia bal przebierancow(...)Troszczy sie nawet o specjalnie skonstruowane forty i labirynty-dla dzieci do zabawy(...)
Nie tylko przebral sie raz za swinie na Halloween-czym przestraszyl wszystkie przybyle dzieci-ale rowniez zawsze puszcza rocka podczas imprez.Poniewaz jest gospodarzem-nikt z zebranych nie odwaza sie zasugerowac przyciszenia muzyki tak zeby mogli sie nawzajem uslyszec(...)
Ostatnio Axl "odwolal Thanksgiving" bo kolidowalo z jego grafikiem."Postaram sie nie zrobic tak ze Swietami,jako ze Nowy Rok jest zaraz po" mowi powaznie.

[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #19 dnia: Października 18, 2009, 06:58:50 pm »
0
Ciekawe... nie czytałem tego wcześniej. Gość ceni sobie prywatność co jest zupełnie normalne w jego przypadku.

Offline Mistrzyni Pierwszej Krwii

• Knockin On Heavens Door
  • crazy life
  • Respect: +2
« Odpowiedź #20 dnia: Października 19, 2009, 10:12:03 am »
0
Przeczytałam opis tej choroby i zdaje się że dużo rzeczy z tego opisu pasuje do Axla ale jest ON chyba najbardziej tajemniczym wokalistą świata i niestety tylko On i najbliżsi Mu ludzie wiedzą co jest prawdą . Zgadzam się ze Zqyx'em ,że łatwiej jest tłumaczyć sobie jego dziwne zachowania chorobą i darować  więcej niż innym  muzykom i mam nadzieję że owa trasa się odbędzie i Axl pokaże , że jest Najlepszym Wokalistą Świata czego sobie wszyscy życzymy.Przyznam też ,iż to że jest taki niedostępny nakręca mnie jeszcze bardziej :)
Always I feel like
There's  nothing' that's stopping me
All things are possible
I am unstoppable
Belive in yourself :)

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1243
« Odpowiedź #21 dnia: Października 19, 2009, 07:34:10 pm »
0
To jest właśnie ten drugi sposób podkręcania atmosfery.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #22 dnia: Października 27, 2009, 07:55:52 am »
-1
Mick Wall napisał o Axlu słowa,które można streścić w jednym zdaniu : Axl to geniusz,ale i idiota ( znajome,prawda?  :P )
Nawet jeśli krytykował,a krytykował często,to nie zaprzeczał,że przy całym  egotyźmie,wybujałej ambicji,nieprzystępności Axla jest on także wspaniałym muzykiem,świetnym twórcą. W przypadku żadnego muzyka obraz nie jest czarnobiały. Im ktoś jest większy,tym wzbudza więcej kontrowersji. Nie pisze się o ludziach nijakich.
Jednak czasem warto oddzielić to,kim ktoś jest jako muzyk,od tego,jakim jest człowiekiem.To bywa trudne,ale wydaje mi się,że akurat obraz Axla widziany oczyma Micka Walla jest dość bliski prawdy. On nie patrzy na Rose'a jako na półboga,tylko jak na człowieka : muzycznego geniusza i życiowego "idiotę".  Może ta dwoistość jest również swego rodzaju "dowodem" na psychozę Axla. Choć może to po prostu nadpobudliwość czasem ;)

Offline Gregg

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #23 dnia: Października 27, 2009, 09:17:15 am »
0
Proponuję zaczekać,aż sam zainteresowany napiszę autobiografię,bo podobno przelewa swoje życie na papier.Może poznamy co tak naprawdę się z nim działo.Na co chorował,lub choruje.Spekulacje na temat zaburzeń psychicznych mogą być wyssane z palca.Dobrze,że Axl zdecydował się na napisanie swojej autobiografii.Del James potwirdził oficjalnie,że Axl jest w trakcie pisania autobiografii.Del James wyśmiewał biografię Axla autorstwa Micka Walla twerdzil wręcz,że ten przez 15 lat nie miał styczności z Axlem 
Lepiej kontrolować swoje błędy niż cudze.

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #24 dnia: Października 27, 2009, 10:48:54 am »
0
Dlatego Mick Wall to zwykły "dupek" który przyssał się do zespołu ,gdy ten stał się najbardziej medialną kapelą na świecie.Sami Gunsi mówili że nie trawią kolesia i gonili od siebie.Co ten burak może napisać o człowieku którego ze strachu unikał i nie widział od 1993 roku.
Tak mi się wydaje że gdyby Guns N' Roses nie odniosło sukcesu ,nikt by nie usłyszał o kimś takim jak Mick Wall.Taka typowa pijawka.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #25 dnia: Października 27, 2009, 11:21:45 am »
0
Poznać poznamy,pytanie kiedy :)
Tak zwana "biografia Axla" to nadużycie ze strony Walla,a w "Najbardziej niebezpiecznym zespole świata" miał kontakt z Gunsami,miał kontakt z Axlem,więc nie ignorowałbym totalnie jego opinii. Jasne,że trza to,co napisał przesiewać przez palce,ale ze wszystkich,którzy napisali i wydali książkę o Gunsach był chyba najbliżej zespołu,no może z wyjątkiem Slasha i Marca Centera.

Offline Artur78

• Atittude
« Odpowiedź #26 dnia: Października 27, 2009, 11:58:11 am »
0
Z tego co wiemy Axl spotkał się chyba tylko raz z Mickiem i działał mu on na nerwy.Z resztą Wall usłyszał co o nim sądzi Axl i zespół  w piosence "Get In The Ring" jest tam chyba pare zdań na jego temat i  nie są to miłe słowa....

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #27 dnia: Października 27, 2009, 02:26:19 pm »
0
Axl to geniusz,ale i idiota ( znajome,prawda?  :P )

a więc jednak! ON głosił prawdę, a my GO wykpiliśmy! Biada ludowi forumowemu!!!  :lol:

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

guest2849

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 31, 2010, 12:26:19 pm »
0
Psychoza maniakalno-depresyjna Axl'a.Jest to zaburzenie psychiczne o nie znanej przyczynie,cechujące się skojarzeniem nadmiernego pobudzenia psychoruchowego(manii)ze stanami patologicznej depresji.Faza depresyjnapojawia się zwykle pierwsza i trwa od 6-12 miesięcy.Występują:spowolnienie psychoruchowe,utrata zainteresowań i energii,smutek,pesymizm,samoobwinianie się i myśli samobójcze.Pasują te objawy tej choroby do osoby Axl'a,ale nie jest to (Schizofrenia).Często spotykałem się z plotkami,że Axl cierpi na Schizofrenię.
Schzofrenia-Tę chorobę cechują halucynacje,urojenia,nie prawidlowy tok myślenia i utratę kontaktu z rzeczywistością.Zatapiają się w nielogiczne,swobodne kojarzenia ,mylą znaczenia dosłowne z przenośnymi,a takze stosują wymyślone przez siebie słowa. :)

Offline eXtreme

• Atittude
  • sick love never dies!
  • Respect: +218
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 31, 2010, 12:46:11 pm »
0
"Genius has side effects" - to wg mnie idealnie trafne i prawdziwe stwierdzenie ;)

Doswiadczenia zyciowe Axla w Estranged (interpretacja)

Zaczęty przez DrDrei

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 7618
Ostatnia wiadomość Lipca 28, 2007, 12:14:17 pm
wysłana przez Zqyx