Autor Wątek: Pogłoski o odejściu Rona  (Przeczytany 38659 razy)

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2229
    • As Koncertowy
Odp: Pogłoski o odejściu Rona
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 04, 2015, 11:36:23 pm »
+2
A wiecie co? Mnie to nawet cieszy, że odchodzą z  zespołu gdyby powróciła jakaś trasa koncertowa to będzie można spodziewać się czegoś "nowego" a może i nawet jakiejś nowej muzyki? Przez tyle lat z ronem i djem nic nowego się nie pojawiło więc to może ten moment? :P

Nowe solóweczki chyba. I nowe covery AC/DC :D

Offline mikus666

• Newsman
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 05, 2015, 10:36:41 pm »
+3

"Tak, bo "zachodnie serwisy" zawsze wiedzą najlepiej co i jak :) Dla mnie ta jego obecna szopka to brak szacunku do fanów. Zwłaszcza teksty w stylu "not sure if anything needs to be said at this point...".

Czyli serwisy anglojęzyczne są wg. Ciebie nagle niewiarygodne ponieważ piszą coś z czym się nie zgadzasz?
Dla mnie np. brakiem szacunku jest dołączenie do zespołu, wchodzenie przy każdej okazji przez kilka lat w tyłek wokaliście, trabienie wszem i wobec jak to bardzo podobają mu się kawałki jakie sie skomponowało, wypromowanie ciuszków sygnowanych swoim pseudonimem, po czym czmychnięcie z zespołu po wydaniu łamiącego serce oświadczenia.
To nie jest hejt, to po prostu inne podejście do sprawy odejścia Rona i braku informacji na ten temat :P A dlaczego takiej informacji nie podano to nikt z nas nie jest w stanie powiedzieć na 100%. Co nie zmienia faktu, że zastanawia mnie, że jakoś Ashba mógł, a Ron nie. Czyż to nie jest dziwne? ;)

Canis, możemy za to stwierdzić, dlaczego Ron nie wypowiada się na ten temat, cytat z lutego bieżącego roku:
"I've been honoring a request to not make any public statements about anything related to it"
2 minuty szperania w necie:)

A dlaczego ze strony GNR nie ma żadnej informacji? A czego się spodziewać z tej strony, skoro mamy sytuacje gdzie o stanie zespołu dowiadujemy się dzięki członkowi rodziny kogoś w rodzaju matki zastępczej Axla, który mówi, ze za "kilka miesięcy" dowiemy się "czegoś":)

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +2360
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 05, 2015, 11:24:50 pm »
+1
Człowieku, czytaj ze zrozumieniem moje posty. Nieważne czy serwis jest anglo czy polskojęzyczne. Jeżeli nie ma oficjalnych stanowisk, to wszystkie media spekulują, tak jak my na tym forum, więc to, że ktoś gdzieś coś napisze, to nie znaczy, że tak jest.
Brakiem szacunku jest dołączenie do zespołu? Aha. "Wchodzenie w tyłek wokaliście"? Nie wiem ile razy już była na ten temat dyskusja na tym forum. To, że ktoś ma odmienne zdanie na temat Axla niż Ty, że go szanuje, że ma z nim dobre stosunki to znaczy, że mu wchodzi w tyłek? Logiczne, nie ma co :facepalm:
"wypromowanie ciuszków sygnowanych swoim pseudonimem" - nie pseudonimem a nazwiskiem. I Ashba Clothing, wcześniej Ashba Swag powstało zanim dołączył do GNR. Podobnie jak Ashba Media. Oczywiście, że GNR dało mu większy rozgłos,to logiczne. Każdemu dało. Slash by nie był Slashem, gdyby nie GNR. Bumblefoot prawdopodobnie nie miałby tej swojej cudownej kariery solowej w takim wymiarze, w jakim ma teraz, gdyby nie GNR. Ashba nie apelował ze sceny, żeby kupować jego ubrania, nie miał swojego stoiska obok stoiska z merchem GNR w czasie koncertów, więc w czym problem?
"czmychnięcie z zespołu" - jest w zespole - źle. Odejdzie - też źle. Człowieku, zdecyduj się.

Co to cytatu, który wrzuciłeś - też się do tego odniosłam. Gdy ktoś Cię prosi, żebyś nie robił żadnych oświadczeń i Ty chcesz "uszanować tę prośbę", to nie robisz szopki, w której dajesz aluzje, które by zobaczył nawet Stevie Wonder, tylko unikasz tematu, odpowiadasz ogólnikowo, nie robisz aluzji, że odszedłeś, więc nikt Cię o to nie pyta i nie drąży. A nie rzucasz takimi tekstami. A po kilku miesiącach nie wyjeżdżasz z tekstem, że teraz i tak to nie ma sensu.

Offline DooOminO

• Paradise City
  • Respect: +146
« Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 05, 2015, 11:55:35 pm »
0
A wiecie co? Mnie to nawet cieszy, że odchodzą z  zespołu gdyby powróciła jakaś trasa koncertowa to będzie można spodziewać się czegoś "nowego" a może i nawet jakiejś nowej muzyki? Przez tyle lat z ronem i djem nic nowego się nie pojawiło więc to może ten moment? :P

Nowe solóweczki chyba. I nowe covery AC/DC :D

Właściwie niczego innego już nie oczekuję  :P

Offline mikus666

• Newsman
  • Knockin On Heavens Door
  • Respect: +441
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 06, 2015, 10:47:32 am »
+3
Człowieku, czytaj ze zrozumieniem moje posty. Nieważne czy serwis jest anglo czy polskojęzyczne. Jeżeli nie ma oficjalnych stanowisk, to wszystkie media spekulują, tak jak my na tym forum, więc to, że ktoś gdzieś coś napisze, to nie znaczy, że tak jest.
Brakiem szacunku jest dołączenie do zespołu? Aha. "Wchodzenie w tyłek wokaliście"? Nie wiem ile razy już była na ten temat dyskusja na tym forum. To, że ktoś ma odmienne zdanie na temat Axla niż Ty, że go szanuje, że ma z nim dobre stosunki to znaczy, że mu wchodzi w tyłek? Logiczne, nie ma co :facepalm:
"wypromowanie ciuszków sygnowanych swoim pseudonimem" - nie pseudonimem a nazwiskiem. I Ashba Clothing, wcześniej Ashba Swag powstało zanim dołączył do GNR. Podobnie jak Ashba Media. Oczywiście, że GNR dało mu większy rozgłos,to logiczne. Każdemu dało. Slash by nie był Slashem, gdyby nie GNR. Bumblefoot prawdopodobnie nie miałby tej swojej cudownej kariery solowej w takim wymiarze, w jakim ma teraz, gdyby nie GNR. Ashba nie apelował ze sceny, żeby kupować jego ubrania, nie miał swojego stoiska obok stoiska z merchem GNR w czasie koncertów, więc w czym problem?
"czmychnięcie z zespołu" - jest w zespole - źle. Odejdzie - też źle. Człowieku, zdecyduj się.

Co to cytatu, który wrzuciłeś - też się do tego odniosłam. Gdy ktoś Cię prosi, żebyś nie robił żadnych oświadczeń i Ty chcesz "uszanować tę prośbę", to nie robisz szopki, w której dajesz aluzje, które by zobaczył nawet Stevie Wonder, tylko unikasz tematu, odpowiadasz ogólnikowo, nie robisz aluzji, że odszedłeś, więc nikt Cię o to nie pyta i nie drąży. A nie rzucasz takimi tekstami. A po kilku miesiącach nie wyjeżdżasz z tekstem, że teraz i tak to nie ma sensu.

Czytam, czytam, napisałaś stricte o serwisach zachodnich - w razie wątpliwości cofnij się do posta stronę wcześniej:) Sam Bumblefoot napisał, że respektuje prośbę o unikaniu oficjalnych oświadczeń - myśle, że skoro sam zainteresowany tak napisał, to faktycznie tak jest:)
Dla przykładu:
1. Szacunek do Axla - Freese, Fortus, czy chociażby Brain.
2. Wchodzenie w tyłek - Bach (zwłaszcza kiedy promował płytę), Ashba.
Pseudonim, nazwisko - jeden pies, pies pogrzebany jest w samym fakcie promocji, nie w nazwisku.
Wszelkie Swagi mogły sobie powstać nawet w 1939, co z tego? Ponownie - chodzi o to jak zyskało na tym teraz.

Slash nie byłby Slashem, Axl Axlem, Izzy Izzym itp itd, błagam nie porównujmy Slasha i Ashby bo w kategorii "gdyby nie..." zaraz cofniemy się do Bitwy pod Grunwaldem.

" Ashba nie apelował ze sceny, żeby kupować jego ubrania, nie miał swojego stoiska obok stoiska z merchem GNR w czasie koncertów, więc w czym problem?" - a kto w ogóle by mu pozwolił na coś takiego?:D Piszesz tak jakby się przed tym powstrzymywał :D
Krytykowałem Ashbe bo uważam, że jest przeciętnym grajkiem i przeczy temu co Axl zakładał sobie przy kompletowaniu "New GNR" - natomiast zdecydowanie wolałbym, żeby został i zespół miał jakąś ciągłość. Krytyka oznacza, że chce żeby opuścił zespół? Od kiedy?

Ile człowiek może siedzieć na tyłku i odwracać kota ogonem, skoro wiadomo że wszyscy będą go o to pytać, a management bądź co bądź jednego z największych zespołów w historii pierdzi w stołek i nie potrafi wydać prostego oświadczenia dotyczącego tego, czy ktoś dla nich pracuje, czy nie. A sytuacja ciągnie się od zimy. O Slashu poinformowali faksem, mamy XXI wiek i odwala się jakieś szopki - nie jestem fanem Bumblefoota, ale po tym czego gość doświadcza ze strony tego zespołu, absolutnie mu się nie dziwie.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:20:20 pm »
0
1. Szacunek do Axla - Freese, Fortus, czy chociażby Brain.
2. Wchodzenie w tyłek - Bach (zwłaszcza kiedy promował płytę), Ashba.
Jestem od ponad 3 lat na tym forum, od 3 lat czytam jak bardzo Ashba wchodzi w tyłek Axlowi i od 3 lat nikt nie podał mi konkretnego, mającego sens argumentu, dlaczego i w jaki sposób miałby to robić. Odnoszę wrażenie, że się go nigdy nie doczekam, bo Wam go po prostu brakuje.

Pseudonim, nazwisko - jeden pies, pies pogrzebany jest w samym fakcie promocji, nie w nazwisku.
Wszelkie Swagi mogły sobie powstać nawet w 1939, co z tego? Ponownie - chodzi o to jak zyskało na tym teraz.
To przepraszam, sugerujesz, że miał zamknąć wszystkie interesy, tylko dlatego, że dołączył do zespołu i żeby broń Boże w żaden sposób zyskanie większego rozgłosu nie przyniosło mu promocji firmy? :haha: :haha: :haha: To czemu czepiamy się Ashby, skoro Ron też sprzedaje swoje gadżety, breloczki i inne pierdoły? Proszę Cię, nie ośmieszaj się :haha: I w jaki sposób chciałbyś zmierzyć ile promocji przyniosło mu GNR, a ile SixxAM? Wiadomo, że GNR więcej, ale nadal - co miał zrobić ze swoimi firmami? To, że Ty być może nie słyszałeś nigdy o Ashbie zanim dołączył do GNR, nie znaczy, że nikt o nim nie słyszał. Nikki Sixx jest równie przyciągającym nazwiskiem co Axl Rose, więc DJ anonimowy nie był.

a kto w ogóle by mu pozwolił na coś takiego?:D Piszesz tak jakby się przed tym powstrzymywał
Nie chodzi o to czy się powstrzymywał czy nie, tylko o to, że nie wykorzystywał GNR do promocji. Ma prawo mieć biznes poza zespołem i nie widzę powodu, dla którego miałoby to być brak szacunku do kogokolwiek. Jego strona nie krzyczała "hej, jestem gitarzystą w GNR, jeśli jesteście fanami tego zespołu, to musicie tu zajrzeć i zrobić zakupy". To odrębny biznes.

Ile człowiek może siedzieć na tyłku i odwracać kota ogonem, skoro wiadomo że wszyscy będą go o to pytać
Gdyby nie robił aluzji, że odszedł, to nikt sam z siebie by o to nie pytał, bo o tym, że mu się nie podoba marudził od kilku lat, a mimo to nadal w zespole siedział.
Nie mówię, że milczenie zespołu jest ok, ale szopka Rona, zwłaszcza w tej chwili, jest jeszcze gorsza. I nie rozumiem dlaczego nie mogę skrytykować kogokolwiek związanego z GNR, żeby nie dostać od razu odpowiedzi "bo Ashba to..." :facepalm:

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1063
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:33:44 pm »
+10
Haha Emma, Twoje pseudo-inteligentne posty są genialne :D

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 06, 2015, 12:44:57 pm »
0
Za to Twoje nic nie wnoszą i są żałosne. Co Ci się tym razem nie podoba?

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 06, 2015, 01:56:43 pm »
+5
Zluzuj pośladki.
Nie trać czasu na obszerną defensywę swoich argumentów, bo te nie trzymają się kupy.
Naucz się, że nie każdy musi zgadzać się z Twoim zdaniem.
Twoje wywody także
nic nie wnoszą i są żałosne.

Wracając do tematu to stosunek Rona do zespołu w aspekcie ostatnich paru lat zupełnie mnie nie dziwi. Brak perspektyw, stagnacja i wodzenie fanów cechują Guns N' Roses nieustannie od 2011 roku.

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 06, 2015, 02:14:38 pm »
+3
O przepraszam, że uznałam, że forum, zgodnie ze swoją powszechnie uznaną definicją jest miejscem wymiany poglądów :haha: Zawsze mi się wydawało, że dyskusja polega na wymianie zdań, opinii. Ja przynajmniej mam argumenty i nie rzucam haseł "ten zespół nie ma szacunku do zespołu" i nie idę w p*zdu. Odpowiadam na posty ludzi, których uraził fakt, że ośmieliłam się skrytykować zachowanie Rona. No jak mi smutno, że Ci to nie odpowiada.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4384
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 07, 2015, 09:09:26 am »
+3
GET IN THE RING !!!
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 07, 2015, 04:48:42 pm »
+7
o przepraszam, ale jedną z rzeczy, których nauczyłam się przez 3 lata na tym forum, to, że forumowi eksperci zawsze wiedzą lepiej i niczym Szpakowski wiedzą o czym kto myśli i co Axl robi w domu

Rozwaliło mnie to  :D
http://jastrzebie-gramatyki.pl/cytat/356125

Offline Emma

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 07, 2015, 11:23:01 pm »
0
Oj, widzę, że ktoś tu ma ogromne kompleksy, skoro wiecznie dąży do zdobycia "lajków" "plusików" itp. Przykre.
Ja np. nadal czekam, aż szanowny crav rozwinie myśl
Ciężko mówić o szacunku do fanów w konteście NuGNR :P
bo jak zwykle nie raczył się podzielić swą mądrością kryjącą się pod hasłem krytykującym GNR, ale chyba się nie doczekam :D no i liczę na jakiś inny argument niż "nie ma szacunku do fanów, bo dołączył do zespołu i zyskał na popularności, a potem sobie odszedł", co jest dla mnie absolutnym hitem jeśli chodzi o poziom argumentacji  :lol:

Offline slasherr

• Zasłużeni
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 08, 2015, 10:26:44 am »
+8

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 08, 2015, 12:19:52 pm »
+6
To czekaj dalej xD Nie będę tłumaczył rzeczy oczywistych, niestety będziesz musiała sama do tego dojść. Dla ułatwienia dodam, że nie był to atak na zaszczutego DJka.

7 lat Rona w Gn'R

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 7449
Ostatnia wiadomość Maja 14, 2013, 03:55:00 pm
wysłana przez JackW