Kolejny email od dziennikarki Dziennika Zachodniego:
Przesyłam tekst, który ukaże się w najbliższy poniedziałek wraz z konkursem biletowym. Niestety z wiadomych przyczyn nie mogę podać szczegółów konkursu, mam jednak nadzieję, że tym razem tekst jest ok.
tyle mogłam zrobić (zwłaszcza w kwestii plotki, która była najbardziej palącym problemem), a Gilby Clarke (poprawnie ujęty) został sprytnie wklejony w zdanie. Nie mogłam napisać sprostowania - w ogólnym rozumieniu tego słowa.
pozdrawiam serdecznie
Ola Szatan
Dziennik Zachodni
Święto z Guns N’Roses
Plotka o rzekomej niechęci Axla Rose do Polaków wciąż wywołuje dużo kontrowersji. Powtarzana jest od lat, mimo, że tak naprawdę nie wiadomo skąd się wzięła. Na szczęście nie wpływa to zmniejszenie popularności wśród polskich fanów, którzy już szykują się na spotkanie z ulubionym zespołem. Muzycy zagrają na warszawskim stadionie Legii, w święto Bożego Ciała — czwartek, 15.06. W obecnym składzie nie ma już wprawdzie Slasha czy Gilby Clarke’a, ale o mocne brzmienie równie dobrze dbają młodzi muzycy. W Warszawie obok Axla zagrają: Richard Fortus (gitarzysta — związany niegdyś z formacją Psychadelic Furs, na na koncie współpracę m.in z: Enrique Iglesiasem i ’NSync), Robin Finck (były gitarzysta zespołu Nine Inch Nails), Thomas Stinson (basista — jeden z członków The Replacements — alternatywnego bandu lat 80.), Brian Mantia (perkusista- przed Gunsami grał m.in. w zespole Primus), Dizzy Reed (klawiszowiec — m.in. współpracował z grupą Motorhead), Chris Pittman (klawiszowiec — poprzednie zespoły to m.in.: Replicants, Bourgeois Kitten). Obok największych przebojów G N’R usłyszymy też przedsmak najnowszego wydawnictwa "Chinese Democracy”, który ma się ukazać jesienią tego roku
Bilety na warszawski koncert kosztują: 110 (płyta), 220 (trybuna kryta) i 330 zł. (sektor VIP).
Potwierdzono już pierwszy support gwiazdy. Będzie nim legenda polskiego rocka, zespół Oddział Zamknięty.
Dodałem tylko,że Gunsi mają nowego gitarzystę Bumblefoota i podziękowałem za współpracę.
A co do rzekomych słów a Atenach.Pojawia sie nowe miejsce i kolejna możliwość weryfikacji.Z tego,co widziałem na gnrontour istnieje zapis audio tego koncertu,więc myślę,że ktoś go ma<Co nie kokosz?
>,a skoro tak to łatwo będzie zorientować się,że<jestem o tym przekonany> i tym razem to plotka.Osobiście czytałem już o tylu miejscach,tylu datach,że po prostu śmiać mi się z tego chce,ale dla formalności warto sprawdzić.Zapis audio koncertu się ściąga,a tymczasem fragment z opisu koncertu :
At 19:00 p.m. Brian May hit the stage , as a warm up before the first ever live performance by GN'R in Greece....35.000 fans were there at that time.....May had a great band and two wonderful back vocal singers! He played all his new songs, at that point, staff and the crowd reacted very warm....
the biggest cheer was when he said that he was sorry cause Queen never played live in Greece ....<Brian May występował przed Gunsami>
Przypomina Wam to coś?