Autor Wątek: Axl rose o Polakach  (Przeczytany 136098 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Solid Shake

• Gość
Pewne slawne zdanie :]
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 03, 2006, 03:48:42 pm »
0
nno że mówiła to pamiętam, ale ja i starsi o tym nic nie wiemy, teleexpress może to podał, nie wiem

Offline ural

• Welcome to the jungle
  • *
  • Madness is like gravity. It needs a little push...
  • Respect: +13
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 03, 2006, 06:08:47 pm »
0
Akurat Teleexpressu za wiarygodne źródło informacji bym nie uważał, bo dla nich newsem dnia potrafi być kilogramowy ziemniak. Poza tym liczy się sensacja - to jak z brukowcami typu "Fakt" - sami wymyślają jakieś bajki - potem są czasem z tego procesy które Fakt przegrywa, ale oni to mają wkalkulowane - wszystkie brukowce mają specjalny budżet na odszkodowania. Bo opłaca im się zaryzykować proces, bo zarobią więcej na sprzedaży. A wymyślanie bzdur na zagraniczne gwiazdy w tym 1992 roku czy kiedy to było to przecież nie był żaden problem - kogo z GNR wtedy obchodził taki kraj jak Polska i co napisali w Bravo, czy powiedzieli w Teleexpressie, kiedy na każdej ulicy za te 15-20000 ZŁ można było kupić sobie Use Your Illusion I part 3 i rynek muzyczny był w powijakach. Ba - jak teraz Doda Elektroda splagiatowała Bryana Adamsa i Spice Girls w jednym utworze, to afera była tylko u nas a przedstawiciele zagranicznych artystów nawet się nie zająknęli... nasz rynek to paproch w porównaniu do np. takiego rynku niemieckiego, stąd byle bzdura przejdzie. Mógłbym teraz wymyślić i opublikować jakieś brednie na temat zachodniego artysty i nikt by się nawet nie zająknął. W jednym z ostatnich numerów Wprost Wiesław Kot napisał że John Voight (ten co grał JP2) ma "bandycką mordę", jest "bandytą" i "dziwkarzem" - no i co sądzicie że Voight wytoczy proces Wprost? Oczywiście że nie. Bo Polską nikt się nie przejmuje.

A co do tej głupiej ploty to nawet nie ma sensu się przejmować tym co ludzie pisza na onecie i w innych mediach. Dlaczego? Bo nawet jakby się znalazło ten tekst, zeskanowało i wrzuciło gdzieś na serwer, to nic by to nie zmieniło. Ludzie głosują na Leppera, choć wiedza że jest przestępcą. Po prostu - taka już polska natura, że "on wie lepiej". Więc nawet jakby był dowód rzeczowy to zostanie zanegowany typu "no tak, w Bravo tak napisali ale ja to usłyszałem gdzie indziej", albo "ten skan to fake", itd., itd. - słowem nic się nie zmieni. Przykre, ale prawdziwe. Moim zdaniem nawet nie ma sensu tego prostować, bo te całe dyskusje wywołują trolle (ciekawe czy też zatrudnione przez Onet) typu jasiu_smietana. A wracając do Bravo zaznaczony koment: http://muzyka.onet.pl/1,18,8,18064470,5074...91,0,forum.html

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 03, 2006, 06:17:58 pm »
0
Cos w tym jest, bo w wielce poczytnje gazecie : Cogito taka dla licealistow.
Byl artykul o tam jakims rankingu na najlepsze piosenki w historii, no i wiadomo bylo NR :D
I tam pseudoredaktorka, napisala, że Axl powiedzial ze nigdy nie zagra dla Polakow i Czarnych...
Jak to przeczytalem, to mnie krew zalala, jak mozna taka glupote napisac?? Przeciez Slash zielony nie jest! A Axl z nim az gral!!

Tragedia w tej Polsce jest...

Offline ural

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 03, 2006, 06:19:06 pm »
0
Slash to chyba mulat nie? :)

A co do Cogito, to o czym my w ogóle mówimy :).

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 03, 2006, 06:23:41 pm »
0
Ciekawe rzeczy piszesz w sumie :)
Co do "wrogów" Gn'R byli,są i będą.
I będa pisać bzdury.Ważne,żeby reagować,ważne,żeby dotrzec do źródła plotki i informować,informować zwłaszcza nowych fanów,którzy sięgając po jedną,czy dwie płyty Gunsów mogą się zniechęcić słysząc takie słowa o Axlu.Podane w otoczce,że to oczywiście prawda.
Możemy sobie mówić,że to tylko forum onetu,czy np. wirtualnej polski,ale za jakiś czas ktoś;nie szukająź źródeł;być może znów napisze artykuł o Gn'R i wplecie w niego te słowa.Być może ktoś w telewizji mówiąc o koncercie Gunsów wspomni o tych słowach.
Dlatego ważne jest,żeby wszędzie gdzie tylko można mówić,że to plotka,dlatego tak ważne dla mnie jest wskazanie źródła.
"Antyfani" i tak nie uwierzą,ale my będziemy mieli dowód,a przez to przekonamy tych,co wątpią,tych,co gdzieś tam słyszeli o tym od kolegi koleżanki babci ciotki wujka psa,ale nie wiedzą jak było naprawdę i dlatego zapytają.
I do tego ma ten temat prowadzić w moim rozumieniu.

Loko- no i wykrakałem.
Cogito znam.To było w ostatnim numerze?:)
Akcja protestacyjna rusza:P
Jak podasz więcej szczegółów  napiszę do tej redaktorki.
No i mała prośba do Was wszystkich.
Czytajcie prasę,oglądajcie tv,czytajcie materiały w necie.
Jeśli znajdziecie gdzies tę plotkę,albo jej zmodyfikowana wersję piszcie.
Trzeba interweniować zawsze,bo potem mamy takie "kwiatki" jak w Metro,czy Cogito,a wiadomo,że słowo pisane ma większą moc.
A tego przecież chyba nie chcecie,co?:)

ural- może i Cogito nie jest najbardziej opiniotwórczym miesięcznikiem<?>,ale czy Bravo nim było?:D Na bzdury trzeba reagować,żeby je wyplenić,inaczej będą rosły,rosły i nawet za 20 lat ludzie będą mówić,o tym,co Axl rzekomo powiedział.
Tak to  przynajmniej wygląda z mojego punktu widzenia.
Koncert coraz bliżej, o Gunsach będzie coraz głośniej<przynajmniej w teorii> dlatego warto mieć oczy i uszy otwarte i reagować.Szybko.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2006, 06:57:52 pm wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline ural

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 03, 2006, 07:08:58 pm »
0

ural- może i Cogito nie jest najbardziej opiniotwórczym miesięcznikiem<?>,ale czy Bravo nim było?:D
Ooo, nie doceniasz tego medium :). Dla 10-15 latków to wręcz guru :). Nie oszukujmy się - gdy się miało te 12-13 lat to każdy kupował Bravo i Popcorn i stamtąd czerpał wszelkie informacje o swoich idolach... zresztą przeglądałem swego czasu wyniki sprzedaży/nakład czasopism wydawnictwa Bauer do którego należy Bravo - jeśli mnie pamięć nie myli ma to nakład - bagatela - 600tys. egzemplarzy i jedna strona reklamy jest w tym najdroższa - zresztą postaram się odnaleźć to źródło. Ale jak sam widzisz, nie można Brava bagatelizować, hehe. Poza tym stąd masz właśnie ten upór co do tej plotki i Axla, bo jak wiadomo to co człowiek wyczyta za młodu mając tych paręnaście lat, to zapamiętuje i potem w to ślepo wierzy ;).

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 03, 2006, 07:20:18 pm »
0
Nie bagetelizuję Bravo,ani innych Faktów,czy Super Expressów.
Sam zaczytywałem się w Bravo kilkanaście lat temu,szukałem jakichkolwiek informacji,zbierałem wycinki,plakaty i.t.d.
Być może gdyby ktos nie zbagatelizował tego wtedy to dziś mielibyśmy święty spokój,bo nie byłoby tej plotki.Forumowa interwencja w Metrze pomogła.Widać,że jeśli chcemy coś osiągnąć to jesteśmy w stanie to zrobić :)

Co do Bravo-fakt kupuje to człowiek mając kilkanaście lat,może mniej,wierzy bezkrytycznie,a potem powtarza,no bo przecież przeczytał w takiej gazecie, a tam nie kłamią,więc to na pewno prawda.Dlatego warto reagować od razu na każdą plotkę.
Z feralnym artykułem z Bravo sprzed kilkunastu lat nic się juz zrobić nie da,ale jesteśmy w stanie zrobić wiele z innymi artykułami.Zachęcam Was do interwencji,bo tylko w ten sposób mamy szansę raz na zawsze zniszczyć życie tej plotki.
Jej los jest także w Waszych rękach.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2006, 07:21:50 pm wysłana przez zqyx »

Offline annrose

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 03, 2006, 07:23:01 pm »
0
..ja swego czasu od 92' kupowałam bravo i nic takiego tam nie było,
jednak natknęłam się w Tylko rocku,nie było tam napisane wprost,że tak się wyraził ale sugestia była jednoznaczna.Jak znajdętą gazete to zacytuję

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 03, 2006, 09:30:17 pm »
0
mówiz o numerze który był poświęcony gunsom?

Offline annrose

• Right Next Door To Hell
  • Respect: 0
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 03, 2006, 09:54:07 pm »
0
Tylko Rock(luty 94') str. 60  
książka Cyrk w obrazkach
Mick St Michael,tłum,Jędrzej Polak GN'R LIVE!,In Rock Music Press,Poznań 93,-  jest to recenzja właśnie tej książki
".....Album GN'R LIVE! jest polskim fanom do szczęścia na pewno potrzebny.Pod warunkiem,że jeszcze tacy istnieją po wypowiedziach Axla-delikatnie mówiąc-niechętnych Polakom......."
Igor Stefanowicz

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 04, 2006, 09:59:40 am »
0
Jak widać fani po ponad 10 latach od napisania tej recenzji żyją i mają sie dobrze,nie wiem za to jak p. Stefanowicz.Możliwości interwencji niestety już nie ma,ale jak widać trzeba ciągle obserwować.Plotka ma szersze zasięg niż by się wydawało.Niestety :(
Tak przy okazji,ktoś wie kim jest i co robi obecnie p. Stefanowicz?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 04, 2006, 10:03:28 am wysłana przez zqyx »

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 04, 2006, 02:17:00 pm »
0
na pewno nie pisuje do następcy tylko rocka - teraz rocka... sprawdziłem...

Offline kokosz1981

• Uploaderzy
  • Atittude
  • Respect: +4
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 04, 2006, 03:41:13 pm »
0
Proponuję zamknąć temat - nikt nic nowego nie wymyśli a plotki ze szmatławców można sobie...(cenzura).
2010-10-13 I 2012-05-31 London O2 Arena
2010-06-20 Gdańsk

Solid Shake

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 04, 2006, 04:21:09 pm »
0
ale y chcemy poznać odpowiedź na wszechpytanie :]

...42 :]

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 04, 2006, 04:40:09 pm »
0
Proponuję zamknąć temat - nikt nic nowego nie wymyśli a plotki ze szmatławców można sobie...(cenzura).
Propozycja odrzucona,chyba,że admin zadecyduje inaczej.

Powody:
1) Chcę wyjaśnić sprawę.Jasne,to bardzo ciężkie,prawie niemożliwe,ale trza spróbować
2) Szmatławce ktoś czyta,nawet całkiem sporo ludzi.Potem sie okazuje,że co któryś tam czytający pisuje np. w jakiejś poważniejszej gazecie i niewiele myśląc przepisze te same bzdury.No i historia zaczyna się od nowa. A ten temat pomaga wyłapać takie historie i interweniować.
3) Nowi fani często nie wiedzą,jak to było naprawdę-patrz post założyciela topiku - Witka. Topik zamknięty=topik zapomniany,a chyba nie o to tu chodzi.

Axl i Slash (czyli polowanie na czarownice)

Zaczęty przez pawlik7

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13570
Ostatnia wiadomość Lutego 24, 2013, 05:56:34 pm
wysłana przez Canis_Luna