księżanaksiężyc nie wiem bo co sie tak spinasz wogole
Co do Twojej wypowiedzi :
1. Nie mówiłem że Axl sie rozwinal czy Izzy (ktory akurat poszedl kilometry do tylu) ale gitarzysty ma najwiecej mozliwosci do rozowju, wokalisci z wiekiem traca glos szczegolnie spiewajac tak jak Axl a Axl go narazie nie stracil sadzac bo Tourach z 2006 i 2007 roku. Gitarzysta powinien sie rozwijac i zazwyczaj tak jest a Slash nagrywa slabiutkie albumy jeden za drugim albo kompromituje sie grajac dla jakis gwiazdeczek latynoskich. Pozatym jezeli jest taki super czemu nagrywa tylko gorsze kawalki od tych z ery Guns N' Roses ?? Nie umie nagle solowki epickiej sklecic bo na to wyglada.
2. Bumblefoot i Buckethead sa pod wzgledem techncznym, szybkosci gry i wszechstronnosci o niebo lepsi niz Slash szczegolnie to co gra teraz w VR. Nie sa to jedyne aspekty gry na gitarze ale je da sie ocenic subiektywnie. Dla mnie potrafia stworzyc klimat i maja doskonale czucie , Slash tez mial genialne ale techniki takiej nie ma. Sprawa jest prosta ludzie kochaja Slasha bo byl i super gral tylko prawda jest taka ze Buckethead (i Bumeblefoot)potrafia zagrac wszystko co zagral wszytsko co gral Slash nie mal identycznie + dodajac wlasne elementy aby nie bylo to wtore (szczegolnie Buckethead, Bumblefoota za malo slyszalem) a Slash nie dal by rady zagrac np. outra z There Was A Time, czy "Jordan" lub "Nottingham Lace" bo po prostu nie gra tak dobrze na gitarze jak Bucket :
- nie ta szybkosc
- nie potrafi grac shredem
wiec moge mowic ze sa oni lepszi gitarzystami ,gdyz potrafia zagrac wszystko co gral Slash ale Slash nie zagralby tego co oni potrafia zagrac na max swoich umiejetnosci (bo chyba np. solowka z "NRain" byla szczytem Slasha ). Ok powiesz ze Slahs tego nie probowal grac ale obiektywnie sprawdzajac nie ma szybkosci i techniki aby dorownac Bucketowi chociaz, a to ze Bucket wyglada i zachowuje sie dziwnie to nie dyskredytuje jego muzyki choc wg mnie Bumblefoot pod wzgledem wygladu duzo bardziej pasuje do GN'R niz Bucket. Co nie zmienia faktu iz wolalbym Slasha w zepsole bo genialnie pasowal do zespolu i gral siwetnie ale Slasha grajacego jak kiedys nie jak teraz. Slash mial genialane czucie moze nie tak jak Jimmy Page'a ale jego styl byl dobrze wkoponowany w utowry starego GN'R tak jak styl BBF i Bucketa swietnie pasuje do nowego zespolu.
A jezeli kots uwaza ze Bucket nie ma czucia to nie musi siegac do jego solowej tworczosci wystarczy posluchac tej solowki z "Madagascar" ktora jest natchniona i grana z ogormnym czuciem.
a Bumblefoot jego wykonanie solowe Don't Cry jest swietne , szczegolnie to ostatnie keidy Axl spiewa tylko gitara i wokal.
3. Nie lapie Cie za slowka tylko ukazuje iz wymieni przez Ciebie nie byli pierwotnymi czlonkami zespolu.
4. To ze lubie danych gitarzystow ktorzy notabene sa swietnymi gitarzystami i przez wiele osob z branzy uznawani za lepszych od Slasha ( rankinngi, opninie wirtuozow : Malmsteen, Vai, Satriani. ) to jest wlazenie w dupe ?? Moze za duzo prochow albo masz jakies traumatyczne doswiadczenia zwiazane z wlazeniem w dupe ??
5. Argument o Greatest Hits nie mial zamiaru chwalic Axl'a itd itd. tylko ukazac jak slabo pierwszy krazek VR zostal oceniony przez fanow orginalnego GN'R
6. Moim zdaniem Chinese Democracy broni sie samo, demowki sa lepsze od czegokolwiek co napisal VR pod kazdym wzgledem "
- muzycznym
- szczegolnie lirycznym
- wokalnym
Mary Jane
jakby Slash maial decydowac co Gunsi nagraja to bym byla tragedia w zyciu bysmy nie uslyszeli :
- Sweet Child O' Mine
- Think About You
- Patience
- Don't Cry
- November Rain
- Estranged
- Breakdown
wiec ja sie nie dziwie ze Axl nie chcial sie Slashem sugerowac co ma zespol grac , Slash mial ogromny i piekny wklad w te utowry ale dla niego mogloby ich nie byc.On woli kawalki w stylu "She Builds Quick Machines" Pozatym o jego slabosci swiadczy to ze pierwszym singlem byl utwor kotrego zespol nie chial jako singla tylko wytwornia tak zadecydowala co byloby nie do pomyslenia jakby Axl ktos cos wpychal na sile.
VR to sredni rock nic wybitnego, nic orginalnego, nic powalajacego. Tak srednik zespolik. GN'R nawet w tym skladzie jest zespolem duzo wiekszym i ciekawszym , Axl poszedl do przodu :
- 3 giatary
- shred
- pianina
- orginalne brzmienia np. "Better"
Powiem tyle Loremaster: Swieta prawda:)
Powiem tyle, Lokus: wstyd i żenada.
Rollercoaster, czy jak tam ciebie zwą, to genialne solówki Slasha na koncertach choćby w czasie grania Double Talkin' Jive, czy KOHD też pisał mu Izzy? Wysyłał Slashowi taby mailem?
A utwory z pierwszego Snakepita muszą być do dupy, bo Axl je odrzucił? Powiem wam tyle, że GNR byliby dużo bardziej szanowanym zespołem obecnie, gdyby nagrali tamtą płytę z blues-rockowym feelingiem, ale Axl to wasz bożek i jest nieomylny. :]
O wyznaczniku wartości muzyki na podstawie ilości sprzedanych płyt się nie wypowiadam, bo to poniżej wszelkiej krytyki.
Loremaster nie rc. Widocznie za trudny wyraz. Zdarza sie. SS
Widocznie Loremaster za trudne do napisania dla Ciebie , nie wiem czy czytac nie umiesz czy moze pisac ze az tak przekrecilas moj nick.