Ankieta

Jak oceniacie płytę ?

1
5 (5.3%)
2
3 (3.2%)
3
17 (18.1%)
4
33 (35.1%)
5
24 (25.5%)
6
12 (12.8%)

Głosów w sumie: 88

Autor Wątek: Jak oceniasz Spaghetti Incident?  (Przeczytany 24934 razy)

Offline veni_f

• Paradise City
  • Raz,2,Trzy...Kryjesz Ty!!
  • Respect: 0
Odp: Jak oceniasz Spaghetti Incident?
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 01, 2007, 09:09:11 am »
0
Również 4.Niektóre kawałki są dobre,lecz jest to najsłabsza płyta w dorobku GNR,i nie które utwory są kulturalnie mowiąć do bani :P
[size=3.75pt]Zaprawde powiadam ci,nie ogladaj sygnaturki Kali...[/size]

Offline Mary Jane

• Right Next Door To Hell
  • ból największą rozkoszą
  • Respect: +1
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 01, 2007, 04:20:39 pm »
0
Fatalna płyta, zagrali prawie nuta w nutę za oryginałami. "Live And Let Die" rozumiem, ale zazwyczaj covery zagrane identycznie drażnią, bo to zabieg czysto komercyjny. Wolę sobie posłuchać oryginałów UK Subs, The Damned, czy The Misfits, a numer z tym "dziełem" Mansona był najgłupszym w bogatych dziejach Axla.
Wszystkim się podoba ta płyta, a kogo zachęciła, by posłuchał tych zespołów, które wzięli "na warsztat" Gunsi?
W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

Offline veni_f

• Paradise City
  • Raz,2,Trzy...Kryjesz Ty!!
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 01, 2007, 05:38:46 pm »
0
No,mnie nie zacheciła. Nie patrzać na "attiude" choć bardziej mnie interesuja wersje koncertowe.No i mysle ze osoba wyżej słusznie zauwazyła(choć tego wprost nie napisała),ze ona powinna zachecic do sięgniecia po oryginalne wersje,tak jak w moim przypadku Metallica
[size=3.75pt]Zaprawde powiadam ci,nie ogladaj sygnaturki Kali...[/size]

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 01, 2007, 08:05:38 pm »
0
Wszystkim się podoba ta płyta, a kogo zachęciła, by posłuchał tych zespołów, które wzięli "na warsztat" Gunsi?
Mnie mam wszystkie orginalne kawlaki z tej plyty... Nawet Mansona... Który calkiem znosne spiewał... I wg. mnie to nie ma co patrzec kto napisal tą piosenke... Wazne jest jej poziom... A mnie sie bardzo podoba...

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 09, 2007, 04:53:29 pm »
0
Ach, ci bezkrytyczni fani Axla. To coś, co "napisał" Manson, to dobry song? I ten pajacujący głos Axla?

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #20 dnia: Lipca 10, 2007, 06:08:29 am »
0
W Twojej opinii Axl pajacuje,ale el_loko i może innym osobom ta piosenka,niezależnie od autora może się podobać. To są opinie,a nie fakty. Czy w związku z Twoją opinią el_loko ma przestać podobać się piosenka,bo jej autorem jest Manson?  Biorę pod uwagę,że się coś może podobać,lub nie ;)

Dla mnie to jedna z najsłabszych piosenek na płycie,wolę punkrockowe i rockowe kawałki,ale biorę pod uwagę to,ze komuś mogą się podobać inne.

Odpowiadając na Twoje pytanie,czy płyta zachęciła mnie do sięgnięcia po oryginały - oczywiście. Według mnie taki był cel Gn'R i jeśli o mnie chodzi to im się udało. Parę coverów,na które natrafiłem podczas słuchania Spaghetti zainspirowało mnie do wgłębienia się w twórczość niektórych zespołów.Absolutnie tego nie żałuję.
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2007, 08:34:31 am wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 10, 2007, 08:51:09 am »
0
Ach, ci bezkrytyczni fani Axla. To coś, co "napisał" Manson, to dobry song? I ten pajacujący głos Axla?
No oczywiscie... Dla mnie wszystko co nagrał Axl jest genialne... Gdyby nagrał cover Fasolek też bym bił pokłony...

Tak to co coś co napisał Manson to niezły kawałek... A zestawienie tekstu z tym co robił Manson robi piorunujące wrażenie... A co do glosu Axla to wg. mnie jest odwpowiedni do tego kawałka....
Zresztą radzę zapoznać się z orginalnym wykonaniem tej piosenki ;)

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 10, 2007, 05:39:50 pm »
0
Dla mnie to jedna z najsłabszych piosenek na płycie,wolę punkrockowe i rockowe kawałki,ale biorę pod uwagę to,ze komuś mogą się podobać inne.
Fakt, są gusta i guściki. El_loko sprawia wrażenie, że kocha muzykę i siłą rzeczy się na niej zna, ale sprawia również wrażenie fanatyka Axla, ale skoro mu dobrze z tym, to niech tak będzie.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 10, 2007, 09:49:00 pm »
0
Fakt, są gusta i guściki. El_loko sprawia wrażenie, że kocha muzykę i siłą rzeczy się na niej zna, ale sprawia również wrażenie fanatyka Axla, ale skoro mu dobrze z tym, to niech tak będzie.
No fakt co dzień wieczorem modlę się do Axl...
To by wyjasnialo w sumie moj fanatyzm...:]

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 11, 2007, 04:43:01 pm »
0
No fakt co dzień wieczorem modlę się do Axl...
To by wyjasnialo w sumie moj fanatyzm...:]
Nie zdziwiłabym się, gdyby okazało się, że nie ironizujesz. ;)
Dlaczego porzuciłeś dyskusję w temacie "VR czy new GNR"? Tam dałeś się poznać jako adwokat Axla na ziemi polskiej. ;)
Domniemywam, że lubisz wszystkie płyty Iggy'ego Popa (Raw Power), oprócz Brick By Brick. :D

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 11, 2007, 05:24:23 pm »
0
khem, khem, tu o spaghetti  rozmowa ma być, wszystko inne ma gdzie indziej być... a wiec koniec prosze, bo warn :]

Offline nightrain

• cold heartbreaker
  • Atittude
  • ~CRASHDÏET~
  • Respect: +54
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 11, 2007, 05:28:48 pm »
0
5 bardzo dobra płyta
It's a miracle you walk the earth alone
it's a miracle I stand beside you
you're like a plague in awide'n open show
you pass it on like I need it the most

Offline vitia

• Uploaderzy
  • Paradise City
  • Nałogowy Współwłaściciel
  • Respect: +11
    • wartburgowo
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 11, 2007, 11:12:01 pm »
0
Płyta jest swietna i nie rozumiem zdań typu : "obok LIes najslabsza płyta Gn'R" (oczywiście abstrachując oczywiście od tego, że Lies to świetna płyta, nie to jest tematem). płyta jest świetna, ponieważ udało się gunnersom utrzymac klimat, niby Punkowy, a jednak rocknrollowy.
SIDHY to świetny kawalek, ktory w wykonaniu gunsów zajebiście relaksuje. potem reszta energicznych coverów no i moje dwa ulubione kawalki, czyli wyku****wisty Atitiude no i "Look... game girl". no są prześwietne. nie wiem jakie jeszcze argumenty mam wysunąc, ale jestem chętny na prywatna dyskusje - zapraszam na prv  8)

Zgadzam się z Owsikiem.

Gunsi lubią covery, ja tyż :) Mam nawet boota "Cover of Love" z coverami w wykonaniu GN'R i moim zdaniem naprawdę dobrze się w tym spisują.
Już KOHD pokazało, jak można poprawić autora piosenki. Dylan to może i dobry kompozytor, ale śpiewak kiepski. A i większość ludzisk kojarzy KOHD z GN'R.

Po za tym, moja ulubiona polska kapela nagrała album "Fish dick".  Na wszystkich płytach umieszczali covery, aż nagrali taki album z samymi coverami. I moim zdaniem jest świetny! Tak jak "Spagetti...".

Ode mnie 5.

Offline bizkit

• Atittude
  • nikt/big toy
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 21, 2007, 11:00:21 pm »
0
Żebym chciał, a chcę, to się nie przekonam.

Offline Moonsun

• Atittude
  • "pirate love is what I'm looking for" ;)))
  • Respect: +5
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 22, 2007, 05:18:53 pm »
0
Żebym chciał, a chcę, to się nie przekonam.
Widać za słabo chcesz :P

A mówiąc serio, wydaje mi się, że odbiór tej płyty zależy od charakteru słuchacza. Jako osoba bardzo energiczna, niesentymentalna i niemelancholijna, nie przepadam za relaksującymi i uspokajającymi kawałkami, bo są one sprzeczne z moja naturą. Ja potrzebuję potężnego, energetyzującego kopa i to właśnie daje mi SI (poza SIDH, które wg mnie jest chyba jeszcze gorsze niż kawałek Mansona). Uwielbiam to wewnętrzne rozedrganie, to przyśpieszone bicie serca, ten niesamowity power w czasie słuchania Attitude, New Rose czy Black Leather. A rano, kiedy w upał jadę do pracy zatłoczonym autobusem, I Don't Care Abot You jest nieocenione ;) No i oczywiście mój absolutny faworyt, czyli Ain't It Fun...mogę tego słuchać bez końca.
I przyznaję się bez bicia - nie znam oryginalnych wykonań kawałków z SI, co więcej, nie mam z tego powodu żadnych kompleksów. Zresztą, KOHD rownież nie zainteresowało mnie "twórczością" Boba Dylana, a LALD nie nie sprawiło, ze poznałam dyskografię Paula McCartneya. Ale to pewnie dlatego, że mnie interesują w zasadzie tylko Gunsi...tak, wiem, jestem strasznie ograniczona ;)
Mama, "mamuśka" i "matka" :D

"Wychowanie bez stresu jest iluzją, a jeśli nawet miewa miejsce, to owocuje cierpieniem - tyle że odroczonym w

Jak wielki jest majątek Axla Rose?

Zaczęty przez koper

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 9840
Ostatnia wiadomość Stycznia 12, 2014, 06:28:23 pm
wysłana przez whatashame