Ja dam swoj raniking jaki powinien być:
1.PF
2.LZ
3.Deep Purple
4.GNR
5.Queen
6.Rolling Stones
7.AC/DC
8.Nazareth
9.U2
10.Nirvana
I to wg mnie jest najbardziej sprawiedliwy ranking
mój ranking troche inaczej wygl±da:
1. Pink Floyd - grali oryginaln± muzykę, i do tej pory kapele się na nich wzoruj±..
2. Deep Purple - wydali mnóstwo płyt studyjnych i koncerowych, od ponad 30 lat graja i wci±ż wydaj± płyty w sumei całkiem dobre - przykładem może być: Rapture Of The Deep wydane w tym roku..
3. Rolling Stones - namieszali w muzycznym ¶wiecie, wci±ż graj±..
4. Led Zeppelin - grali inaczej niż pozostali, wydali fajne płyty, chcoiaż niektóre s± za bardzo podobne do siebie moim zdaniem.
5. Aerosmith - byli inspiracj± dla zespołów, być może m.in. dzięki nim Gunsi w ogóle grali, Aersomtih byli dla nich wzorem.. Wydali mnóstwo fajnych piosenek [mam ponad 300 mp3 Aerosmith].
6. Queen - oryginalni, wydali wiele hitów, które do dnia dzisiejszego nie s± zapomniane..
7. Guns N'Roses - dopiero na 7 miejscu, dlatego, że Gunsi inpirowali się wyżej wymienionymi zespołami. Lubie wszystkie piosenki Gunsów i uważam, że s± ¶wietne, ale zbyt krótki istnieli na scenie i zbyt mało wydali płytek, żeby mogli być np na 1 miejscu.
8. AC/DC - fajne granie, tylko tak troche na jedno kopyto
9. Iron Maiden - fajny wokal, fajna gra, fajne płytki
[chociaż wszystkich nie znam
]
10. Nazareth - za "Love Hurts" i wiele innych fajnych kawałków..
Nie wymieniłam ani U2, ani Nirvany, ani Bon Jovi, bo nie s± to najlepsze zespoły moim zdaniem, jedynie bardzo popularne. Oczywy¶cie każdy może mieć inne zdanei w tej sprawie.