W How I met your mother dopatrzyłem się narazie trzech nawiązań do Gunsów:
1) Nie pamiętam odcinka, ale podczas wesela Lily, jednej z bohaterek, do pokoju panny młodej wparowuje jej były chłopak i próbuje ją odzyskać. Gada coś tam, że może przekonają ją słowa poety. I to nie byle jakiego, bo samego Axla Rose'a
Ucieka niestety zanim zaczyna recytować ale pewnie chciał powiedzieć coś z DC albo NR.
2) W odcinku 18 5 sezonu bohaterowie wspominają jak do ich baru przyszedł Slash i zrobili sobie niezbyt udaną fotkę, z powodu nowej dziewczyny Teda która zasłoniła Slasha tak, że widać było jedynie włosy i cylinder. Przy okazji nawiązuje się dialog:
"- Pamiętam to. Złapał mnie za tyłek jak robiliśmy zdjęcie.
- Mnie też!
- I mnie!
- To ile on ma rąk?
- Nic dziwnego że jest takim dobrym gitarzystą."
3) W odcinku 5 sezonu 6 ( Tytuł odcinka to Architect of Destruction. Kojarzy się z Appetite for destruction?
), kiedy Ted i Barney sprzeczają się czy nowe jest lepsze Ted mówi:
"- A jak jesteś na koncercie Guns N' Roses to mówisz: Ta, ta, "Paradise City", wszystko jedno. Ale kiedy w końcu zagrają coś z Chinese Democracy?"
Na co Barney odpowiada:
"- Axl naprawdę wydoroślał jako pisarz piosenek."
Następnie, w tym samym odcinku, okazuje się że nowa dziewczyna Teda była wielokrotnie aresztowana. Jednym z powodów było podpalenie samochodu po koncercie Gunsów w 2009. Skomentowała to dwoma słowami: "Chinese Democracy"