Dziś przed 8:00 puścili Chinese na trójce - a wcześniej prowadzący opowiadał o zachowaniach Axla na podstawie artykułu z Przekroju (na ich stronie internetowej nie znalazłem nic - może jakiś archiwalny) - a konkretnie o incydentach w Vancouver i Filadelfii w 2002 r. - o tym że Axl oglądał mecz koszykówki w New Yorku zamiast być na koncercie co skończyło się kilkunastoma osobami rannymi - szkoda że nie mówią nic o albumie tylko zawsze o kontrowersjach - mam nadzieję że po 23 Chinese będzie płytą tygodnia w któejś ze stacji a jeżeli nie to Polacy po prostu nie znają się na muzyce - trójka np. już nie jest radiem rock and rollowym coraz więcej jest tam alternatywy którą będzie można słyszeć jako muzykę nastrojową w piekle na przemian z polskim hip-hopem i reeage - ale i tak mam nadzieję że przynajmniej 3,4 utwory usłyszę w radiu - w normalnych krajach takich jak Wielka Brytania , Szwecja czy U.S.A - Chinese będzie królowało w tamtejszych audycjach i tego można być raczej pewnym a u nas może być różnie - media koncentrują się na mniej istotnych nuansach typy czy Axl lubi Polaków i co zjadł na śniadanie zamiast puścić Better
* Chinese trwało około 50 sekund
** ciekawy artuykuł - i treściwy zawsze żałuję że od 10 lat uczę się niemieckiego
o co chodzi z tym zjęciem 11 września ?