Autor Wątek: Gunsi w mediach  (Przeczytany 680593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Odp: Gunsi w mediach
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 04, 2006, 08:06:41 pm »
0
Ja muszę powiedzieć, że wielu z tych co byli na koncercie po prostu wygral bilety w jakichś konkursach i tym podobnych rzeczach. Przed koncertem było wiele różnych akcji z tym związanych w mediach i nie tylko. Więc na pewno sporą grupę ludzi tworzyli ci, którzy nie znali GN'R i przyszli na koncert tylko dlatego, że wygrali bilety

Offline Kakula

• Knockin On Heavens Door
  • Respect: +9
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 04, 2006, 08:09:12 pm »
0
Ja muszę powiedzieć, że wielu z tych co byli na koncercie po prostu wygral bilety w jakichś konkursach i tym podobnych rzeczach. Przed koncertem było wiele różnych akcji z tym związanych w mediach i nie tylko. Więc na pewno sporą grupę ludzi tworzyli ci, którzy nie znali GN'R i przyszli na koncert tylko dlatego, że wygrali bilety
moze ale to i tak byla malutka czesc. denserwuje mnie to ze sie przyczepili do ludzi. paranoja! dobrze ze chociaz koncert dobrze ocenili. jednak pozostaje niesmak

Offline Brokenwings

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +10
« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 04, 2006, 08:16:39 pm »
0

Od początku wiedziałam, że nie będę mogła zająć sobie dogodnego miejsca pod sceną, przychodząc na stadion o 15.00. -
Ja się tam znalazłam 15 min. przed występem GN'R(pierwszy rządek)  i 2,5 bawiłam się i skakałam z 25-kilogramowym obciążeniem na rękach(córką),więc twierdzenia,że fani Guns'ów są dretwi śmieszą mnie.Poza tym to,że ktoś siedział na trybunie wcale  nie znaczy,że nie przezywał koncertu

Offline nightrain

• cold heartbreaker
  • Atittude
  • ~CRASHDÏET~
  • Respect: +54
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 04, 2006, 08:18:50 pm »
0
Teraz Rock dał ciała, w sumie to tak jak zawsze......  
It's a miracle you walk the earth alone
it's a miracle I stand beside you
you're like a plague in awide'n open show
you pass it on like I need it the most

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3467
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 04, 2006, 08:27:40 pm »
0
I tak,i tak byliśmy świetni,a prasa niech se pisze,co chce.Nie mieli się do czego doczepić,to czepiają się ludzi :P

Jak mówię:trybun nie obserwowałem,więc nie wiem,co tam się działo,ale jestem pewni,że jeśli gdzieś na trybunach byli fani to też reagowali żywiołowo.

Zresztą każdy ma swój sposób na przeżywanie koncertu,więc nie ma co narzekać :)

Fani i zespół bawili się świetnie,a reszta? Mam to gdzieś:)
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2006, 08:30:00 pm wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
  • Respect: +32
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 04, 2006, 08:33:03 pm »
0
niech mówi co chce, my wiemy swoje :] ale miła odmiana swoją drogą że chociaż raz zamiast najeżdżać na zespół najeżdżają na nas :D

Offline KuZik

• Atittude
  • Respect: +4
« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 04, 2006, 08:38:53 pm »
0
Naprawde chyba nie mieli sie do czego przyczepic... Żenada i tyle ten artykul na to wygląda, dobze ze nie kupilem tej gazetki, co nie zmienia faktu ze chcialbym zobaczyc ten artukul w calości...

Offline Nope

• Byli moderatorzy/newsmani
  • One In A Million
  • we're all mad here
« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 04, 2006, 08:43:26 pm »
0
na mojej wsi nigdzie nie ma... ale jutro się kupi...

Offline Cyanide

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 04, 2006, 11:05:05 pm »
0
Ja dziś kupiłam gazetkę :D Artykuł... hmm.. trochę się zawiodłam, myślałam że będzie coś więcej to po pierwsze, a po drugie w ogóle nie czuć emocji czytając ta recenzję.. Powinni dać jakąs recenzję z naszego forum :D Dobrze przynajmniej że nie było krytykowania Axl'a... Dobiło mnie jednak stwierdzenie, iż publika w ogóle się nie bawiła  :blink:  "wiwaty, parę transparentów i niemrawe podrygi" to ja chyba byłam na innym koncercie  :unsure: "Dobrze chociaż, że pod stadionem panowała atmosfera szalonego rockowego święta", pod stadionem? Słucham? Chyba miało być pod sceną  B)!!! Albo czegoś nie rozumiem  :huh:  
[img]http://img86.imageshack.us/img86/4797/userbar79157ac6.gif\' border=\'0\' alt=\'grafika zapastowana przez użytkownika\' /]

Offline Oizdob

• Paradise City
« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 05, 2006, 12:18:58 am »
0
Troche dziwni mnie niektorych zdanie tuaj. Co z tego, ze ktos stal z tylu i nie skakal jak pajac. Ja bylem mniej wiecej w srodku tlumu i wlasne stalem spokojnie. A dlaczego? Nie dlatego ze sie zle bawilem (cieszylem sie jak dziecko i do dzis przezywam) ale dlatego, ze chcialem jak najwiecej dostrzec i slyszec. Do najwyzszych nie naleze wiec musialem zawsze sobie znalezc dobra widocznosc bo juz bardziej do przodu nie mialem mozliwosci sie przedostac. Prawde mowiac czasem bylo to uciazliwe jak ludzie sie pchali na mnie bo wtedy tracilem moj 'punkt obserwacyjny' ;) I to kolejny powod dlaczego ja tak nie robilem. Ale nikomu nic nie wytykam bo wiem, ze kazdy przezywa i bawi sie na swoj sposob.

Ah, zqyx, fani nie tylko stoja w pierwszych rzedach. Na miejscach VIP rownie dobrze moze byc ich spora liczba.

Offline NIKITA

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: -3
« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 05, 2006, 08:52:31 am »
0
Ja wczoraj po pracy poleciałam do Empiku w Wawie i nie dostałam "Rocka..." czyzby juz wykupili? :huh:

Odnośnie tego co piszą....Być może  autor miał podgląd na cały koncert obserwując go z odległości i nie podchodził emocjonalnie jak MY?
Ja mam porównanie z koncertem , ktory odbył sie tydzień wcześniej - z koncertem Depeche Mode. I stwierdzam ,że na tamtym koncercie było więcej ludzi bo już po godzinie otwarcia stadionu ogródek dla VIP- Tłumu był już zapelniony i nie wpuszczali do niego.( dlatego troszkę smutniej było mi i martwiłam się, że jest nas tak mało!)Wtedy stałam 30 m od sceny , na Naszym koncercie 4 m od sceny. Na DM ludzie tłumniej śpiewali i wytwarlej mieli ręce w górze.Jednak myślę ,że związane jest to z tym ,że melodie songów DM łatwiej nucić. ;)

Jednak zdecydowanie wybieram Nasz koncert - GNR!Supporty jeż były emocjonujące! Atmosfera i kontakt grupy z publicznością był zdecydowanie  większy na Gunsach!Axl rozmawiał z nami , poprostu nie wykonywal  tylko utwory ale także i BYŁ Z NAMI - akcje: z różą, bukietem, dwoma flagami! Atmosfera na przodzie była niesamowita! Szkoda, ze tylko nie było wiecej róż! Nie ważne więc w jaki sposób pisza o koncercie  bo napewno reporterzy bardziej obiektywnie muszą podchodzić do sprawy i be emocji.
 Ważne co my czujemy i ,że grupa mogła poczuć siłę naszego uwielbienia. ( mam nadzieje,ze troszkę poczuła)Ja tam widziałam  jak Axl się uśmiechał i Richard.

Mam więc nadzieję, że wysłaliście na koncertgnr@interia.pl swoje emocje spisane z koncertu, z których ma powstać książka   dla Gunsów. Wyślemy im w podziekowaniu za koncert! Ma być to też zaproszenie na następny! Jeśli nie zrobiliście jeszcze tego to wysyłajcie szybciutko! Mamy czas tylko do 7 lipca!!!!
Anka
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2006, 09:09:26 am wysłana przez zqyx »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 05, 2006, 09:08:25 am »
0

Ah, zqyx, fani nie tylko stoja w pierwszych rzedach. Na miejscach VIP rownie dobrze moze byc ich spora liczba.
Wiem o tym.Pisałem,że z różnych względów mogą tam być.
Tak samo każdy bawi się w swój własny sposób i nic mi do tego :)
Z tym,że jeśli autor napisał,że ludzie się nie bawili,a widziałem różne reakcje to napisałem o tym. Jeśli ktoś stoi i na pierwszy rzut oka wygląda na znudzonego,nie podśpiewuje,choćby pod nosem lub ani drgnie to w moim przekonaniu,powtarzam w moim przekonaniu się nie bawi.Oczywiście ktoś może się w tym momencie świetnie bawić na swój sposób.Tyle,że nie wejdę do głowy tej osoby i nie wiem,czy się świetnie bawi,czy nudzi.A z moich obserwacji wynikało,że niektórzy się nudzili.

Na koncercie nie koniecznie trzeba być pod samą sceną i skakać w tłumie. Z rozmów z ludźmi wiem,że nawet będac całkiem z przodu często niewiele widzieli,a słyszeli głównie siebie nawzajem,do tego muzyka często sie zlewała w jeden hałas.
Sam stałem bardziej z tyłu.Widoczność miałem w sumie dobrą.Dźwięk też.Śpiewałem,ruszałem się na tyle na ile mi pozwalają moje warunki fizyczne.
Jeśli ktoś przeżywał muzykę w inny sposób nic mi do tego.

W moim przekonaniu na lożę dla Vipów i ogólnie na trybuny idą ludzie,którzy :
1) pochodzą z mediów<w pierwszej kolejności> <oni są jakby z obowiązku,w większości>
2) ważne osobistości,które nie będą się "zniżały" do poziomu ludzi <np. politycy,i.t.d>
3) osoby,które chcą na spokojnie obejrzeć koncert,a z różnych przyczyn nie mogą,
albo nie chcą znaleźć się na płycie.

Co do 1 i 2 myślę,że to nie wymaga komentarza.
Co do trzy absolutnie nie mam nic przeciw tej grupie,z której zresztą chyba znaczna część pojawiła się ostatecznie na płycie.Miałem wrażenie,że po prostu widoczność z trybuny i loży Vipowskiej jest nie najlepsza,a to utrudnia przeżywanie koncertu.Ale może wcale tak nie było.

Tak,czy inaczej wracając do artykułu.Autor widząc osoby nie reagujące na muzykę  miał prawo wysnuć wniosek,że ludzie się nie bawią,nawet jeśli w swoim przekonaniu bawiły się świetnie. A to,co napisałem o trybunach to wyłącznie moja opinia,możecie się z nią zgadzać,albo i nie,ale absolutnie nie było,nie jest i nie będzie moim zamiarem krytykowanie prawdziwych fanów będących w jakimkolwiek miejscu na koncercie.
A co do dwumetrowych ludzi i.t.d,na szczęście tuż przed koncerem Gn'R znalazłem sobie takie miejsce,że już nie przeszkadzali,ale wcześniej masakra.
Nie wiem jakim cudem za każdym razem jak szedł jakiś dwumetrowiec zatrzymywał się akurat centralnie przede mną :D,żeby obserwowac koncert,więc wiem,o czym mówisz,zwłasza,że ja jestem bardzo niski.
W pewnym momencie zjawiła się nawet jakaś rodzinka i wzięli dziecko na barana.Ja to rozumiem,ale czemu akurat przede mną ?:D
Prośba dla dwumetrowców.Zwróccie czasem uwagę na tych z tyłu :D
Peace :)

« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2006, 09:13:29 am wysłana przez zqyx »

Offline NIKITA

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #222 dnia: Lipca 05, 2006, 09:40:09 am »
0
Jeśli ktoś stoi i na pierwszy rzut oka wygląda na znudzonego,nie podśpiewuje,choćby pod nosem lub ani drgnie to w moim przekonaniu,powtarzam w moim przekonaniu się nie bawi.
Zgadzam się z Tobą i mam takie same zdanie na ten temat. nie wierzę, że choć trochę nie można emocji wyrzuić na zwnątrz siebie kiedy coś nas fascynuje! Choć oczywiście nie trzeba reagować jak inni! :huh:

Ja by lepiej widzieć miałam buty na obcasach. dałam radę nawet w nich skakać!Bo gdyby stanął przede mną dwumetrowiec to bym chyba go szpilką po zadku kuła! :D

I dla mnie najlepsze bilety to te najtańsze!  Dla mnie miejsca dla VIP -ów to te najbilżej sceny, które pozwlają, że możesz spojrzeć w oczy grupie, widzioeć wyraz twarzy bezpośrednio , nie za pomocą telebimu. ;)
 Inaczej się przeżywa coś z oddali  niż będąc w bezpośrednim  kontakcie ze sceną. Tylko trzeba wcześniej zająć dobre miejscówki stojące! :-) Ja miałam wyśmienitą!

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #223 dnia: Lipca 05, 2006, 09:55:01 am »
0
Tak,tylko trzeba brać też pod uwagę,że czasem ludzie chcą być tuż pod sceną ,a z różnych względów nie mogą - w tym również ja. Byłem pod sceną,ale nie tuż pod sceną,bo pewnie gdybym się tam wybrał byłoby o jednego Moda mniej :D
Co ciekawe tuż przed Gn'R znalazłem się tak trochę z boku,ale przy pierwszej barierce.Jeden z fanów odstąpił mi miejsce...Kimkolwiek byłeś jeszcze raz dzięki,bo pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją.Niestety nie skorzystałem,bo musiałbym przez cały koncert Gn'R "stać",a to byłoby dla mnie niezbyt wygodne.Ale i tak dzięki.
Swoją drogą myślałem,żeby znaleźć się tuż przy barierce,ale widoczność miałbym taką sobie,a poza tym ścisk fanów to nie dla mnie :P
Warto było znaleźć się trochę dalej i usłyszeć i fanów i Axla,bo tak sobie myślę,że ci całkiem na przedzie to jednak zamiast Axla słyszeli siebie nawzajem :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2006, 09:55:47 am wysłana przez zqyx »

Offline NIKITA

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #224 dnia: Lipca 05, 2006, 10:06:41 am »
0
Tak,tylko trzeba brać też pod uwagę,że czasem ludzie chcą być tuż pod sceną sytuacją.Niestety nie skorzystałem,bo musiałbym przez cały koncert

Swoją drogą myślałem,żeby znaleźć się tuż przy barierce,ale widoczność miałbym taką sobie,a poza tym ścisk fanów to nie dla mnie :P

bo tak sobie myślę,że ci całkiem na przedzie to jednak zamiast Axla słyszeli siebie nawzajem :)
No właśnie, nie każdy może być na początku! Ale to dobrze bo szereg by był wtedy bardzo długi  i nie byłoby wtedy tłumu!  ;)

Ja tez tak kiedys myslałam. Kiedys nawet wykluczałam chodzenie w wielkie tłumy!
 Do końca tak nie było! Słyszeć było wszystkich i grupę i ludzi...Ale bedąc blisko można spojrzeć  Im prosto w oczy... To było przeżycie! Najfajnieby było oglądać koncert z róznych perspektyw!Ale teksie nie da! szkoda!

Gdyby Gunsi się nie rozpadli

Zaczęty przez maciusgalactico

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 9510
Ostatnia wiadomość Września 10, 2007, 05:36:33 pm
wysłana przez Zqyx