Dziś w radiowej Jedynce pierwsza audycja "ROCK NOC" Romualda Jakubowskiego.
Gdzieś przed 2:00 Jakubowski zaprezentował dwa utwory z "Chińszczyzny" (ChD oraz Better), stwierdzając przytem, iż większości fanów wyczekiwany od lat album "raczej się nie spodobał", mówiąc przy tym, że jego zdaniem album jest całkiem ok i można na nim znaleźć naprawdę dobre utwory. Stało się to przyczynkiem do małej fali sms'ów, który Romuald odczytał w drugiej godzinie audycji. Wśród nich sms'y typu że Axl bez Slasha nie brzmi tak samo, że Chińszczyzna jest fantastyczna itd. Wśród nich znalazł się mój sms, w którym stwierdziłem, że ci od "raczej się nie spodobał" piszą takie recenzje na Onecie i że wypowiedzi fanów na forach takich jak NightrainStation (tak, padła nazwa naszego forum
) świadczą raczej o ciepłym przyjęciu albumu.
W ogóle niepospolicie się ucieszyłem na wieść, że od dziś nocami z piątków na soboty Jakubowski będzie nadawał aż pięć godzin
Najpierw dwie godziny "Klasyków Rocka", potem trzy godziny "Rock Noc". Wniebowzięcie!
Szkoda mi tylko trochę Radia Truck - z powodu braku środków finansowych audycję dla truckerów zdjęli (choć sam niczym nie kieruję, to IMO audycja była dość ciekawa)