Jeszcze z marcowego TR fragment wywiadu z kolesiem z Pigeons Of Shit Metal
dotyczący Axla:
"Jesse „The Devil”, „Electric Boots”, „Fabulous Weapon” Hughes to prawdziwy rycerz rock ‘n’ rolla. I to nawet nie ze względu na rycerskie podejście do kobiet. Został nim, gdy Axl Rose nazwał jego zespół „gównianym”…
W piątek 24 listopada 2006 roku w Cleveland Eagels of Death Metal zagrali swój pierwszy i jedyny koncert u boku Guns N’Roses. W planach była cała wspólna trasa, jednak gdy Guns wyszedł na scenę, Axl Rose zapytał dwudziestotysięczny tłum, czy podobał mu się występ „gołębi gównianego metalu”. I oznajmił, że zespół więcej z Guns N’Roses nie wystąpi.
Nie mam pojęcia, o co się wkurzył – przyznaje dziś Jesse.
Ale pchnął moją karierębardzo do przodu! Dave Grohl zadzwonił potem do mnie i powiedział, że być obrażonym przez Axla Rose’a to jak zostać pasowanym na rycerza. Poza tym, jak twierdzi Jesse, sprzedało się więcej koszulek Pigeons Of Shit Metal niż Eagels Of Death Metal.
Idąc do banku po kasę dosłownie pękałem ze śmiechu - oznajmia ze śmiechem.
W lutym Jesse Hughes mógł mi poświęcić niewiele czasu. Jednak w swoim charakterystycznym, rubasznym stylu obiecał, że gdy przyjedzie do Polski będzie miał dla mnie całą noc… Przed koncertem planowanym na 14 marca w warszawskiej Proximie pytałem go oczywiście o Axla Rose’a, ale głównym tematem był najnowszy album Eagels…,
Heart On.
(...)
Wiem, że wciąż szanujesz Axla Rose’a, mimo że nazwał twój zespół Pigeons OF Shit Metal a potem wyrzucił ze wspólnej trasy.
Szanuję Axla za to, co osiągnął z Guns N’Roses, który był jednym z największych zespołów świata. Do dziś słucham
Appetite For Destruction i uważam, że to najwspanialszy album w dziejach. Może sobie mnie Axl nazywać, jak mu się żywnie podoba, ale to nie zmieni muzyki, którą nagrał w na płytach Gunsów.
A czy prawdą jest, że po tym wszystkim Gunsi poprosili was, abyście jednak dokończyli z nimi wspólne tournee?
Tak! Ale takiego wała, żebym miał grać z nimi po tym, jak zostałem upokorzony przez tego dupka".
Tekst i pytania: Jordan Babula – wszystko podane wg oryginalnej pisowni w TR
Jeszcze w rubryce "Czas jak rzeka: przed 15 laty powiedzieli nam":
„Ja do tego stopnia nie znoszę swojego głosu, że nawet, jeśli mam się po prostu odezwać, to czuję się zakłopotany.”
Duff McKagan
A dziś podczas konkursu skoków w Planicy po pierwszym skoku Schliriego DJ puścił SCOM
Pewnie w odniesieniu do Waltera Hoffera i całej reszty obcyndalającej się z Austriakiem jak z jajkiem - anulowanie całej serii tylko dla skoku jednego zawodnika, to istne chamstwo... ale z drugiej strony pomogli tym ruchem Małyszowi