Autor Wątek: Finck jest be, Slash No.1 a Buckethead w kurniku.  (Przeczytany 139721 razy)

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
Odp: Finck jest be, Slash No.1 a Buckethead w kurniku.
« Odpowiedź #195 dnia: Lipca 16, 2009, 12:11:31 am »
0

'krelke'ale po co wspominasz Kiss?!Czy Kiss to GUNSN'ROSES,że podajesz ich tu,jako podobny przykład makijażu i ogólnie imagu???!!!Zrozum-każdy artysta może go mieć,ale Gunsi,to Gunsi własnie,a nie kosmicznie zakręcony gość w plastikowym kuble na głowie,który jak słyszę od niektórych tutaj,jest niby najlepszym muzycznie,ale i co gorsza wizualnie gitarzystą :/ Bzduraaaa!!!
I kto się nie uczy nowych akordów i zagrań jak piszesz?!SLASH???!!!A skąd masz pewność???!!!Bo chyba z...z kątowni zaledwie :lol:

Możesz mi nicka w apostrofy nie wtykać i nie zlewać go w jedną całość treścią wypowiedzi?!
Jak już to w papierowym kubełku na głowie (ekologia drogi Panie ;) ). Rozumiem, może Ci on nie pasować koncepcyjnie do idyllicznej wizji GN'R.
Buckethead, przez kilka lat był w zespole, miał bardzo duży wkład kompozytorski i brzmieniowy na dokonania zespołu po odejściu członków najbardziej znanego składu. Uważanie, iż nie stanowił i nie stanowi części Gunsów, jest dla mnie conajmniej krzywdzące dla niego. Nie możesz przyjąć tego, iż dla niektórych to jaki był i jest na scenie może być uznawane za fajne, ciekawe, interesujące?!
Na płytach Slasha jakie wydał po GN'R, oraz po jego występach w różnych projektach, ciężko znaleźć nowe techniki, jeśli takowe się pojawiają.

I po co te docinki na końcu posta? Myślisz, że się przez nie robisz bardziej "fajny, ważny, bardziej w temacie"?

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #196 dnia: Lipca 16, 2009, 09:17:54 am »
0
który jak słyszę od niektórych tutaj,jest niby najlepszym muzycznie

Bo taka jest prawda, muzycznie przebija wszystkich dotychczasowych gitarzystów GN'R.

Uploaded with ImageShack.us

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #197 dnia: Lipca 16, 2009, 10:13:12 am »
0
Jeżeli mamy techniczne oceniać gitarzystów to tak, Buckethead jest lepszy. <- A o tym się przekonałem w ostatnich dniach słuchając go ;)
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
  • Respect: +1
« Odpowiedź #198 dnia: Lipca 16, 2009, 06:12:54 pm »
0
'krelke' czego by gość nie miał na głowie, to wciąż uważam, że za cholerę nie pasuje do GN'R!!! I zrozum, bo w sumie masz rację, że"Wiaderny" jest dobrym gitarzystą, który miał duży udział w nagrywaniu"CH.D" ,ale ja choć piszę sprawy wytykając mu wszelkie historie z Gunsami ,to nie mam nic do niego tak naprawdę, ale piję tym do AXL'a, bo to on go zatrudnił w tym zespole robiąc z niego niemalże cyrk poprzez takich jak Buckeathead ludzi! I ja nie dlatego wypisuję złe rzeczy o "Wiadernym", bo go nie lubię, ale dlatego, że wielu z tego forum atakuje SLASH'a wiec ja jako Jego wierny fan (BO FACET PRZYCZYNIUŁ SIĘ DO OGÓLNEGO ROZKWITU TEGO ZESPOŁU, GDZIE ŚWIAT O "WIADERNYM" W NIM NAWET NIE MYŚLAŁ)nie mogę pozwolić gdy ktoś wypisuje o Nim krzywdzące rzeczy!

I co Cię tak te techniki podminowują???!!! Niechaj gość grywa jak zechce,ale ja oczekuję tylko i wyłącznie forumowej sprawiedliwości i rozumnego podejścia do kogoś kto między innymi założył ten band! Bo wiem,że Buckethead to dobry gitarzysta w swojej klasie, ale bądzmy sprawiedliwi w ocenie ich obu- i nie bo ja tak chcę, ale dla historii ,która miała przecież miejsce!

I nie-nie myslę,że robię się fajny,ważny poprzez jakiekolwiek pisanie(BO JUŻ NIE TEN WIEK POSIADAM) ale dlatego,że jeśli piszes coś co jest baaardzo wątpliwe, towłaśnie zapytałem "skąd to wiesz?"- BO NIE WIESZ!
GUNSN'ROSES-SEX and RELIGION!!!

...bo wszystkim jest dla mnie Rock'N'Roll...8)

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #199 dnia: Lipca 16, 2009, 06:22:51 pm »
0
Wytykasz, że dla niego liczy się technika, ale dla Ciebie liczy się imidż ;]
Sprawiedliwość? Uważasz, że sprawiedliwość, to to co Ty uważasz za słuszne? Mamy pisać jaki to Slash wspaniały a jaki to Buckethead beznadziejny? Pozostawię to bez komentarza...
P.S. Wolę Slasha

Mister Forum 2017 8)

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
« Odpowiedź #200 dnia: Lipca 16, 2009, 06:48:14 pm »
0
Wiec uzasadnij swoje "wolę Slasha" ;] Zobaczymy za co Ty Go tak lubisz, że wojujesz ze mną, a teraz nagle twierdzisz,  że Go wolisz z tej dwójki! :>

I nie wytykam,że dla niego liczy się technika(ani nic innego) ,bo nie wiem czy ślepy jesteś, że piszę jak wół, że cenię kunszt" Wiadernego"... :>
A sprawiedliwość, to to,aby ludzie pamiętali o przeszłości w której nie było kiedyś Bucketheada-rozumiesz to???!!!

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #201 dnia: Lipca 16, 2009, 06:55:21 pm »
0
Slasha lubię za jego grę solową, bo facet po prostu gra hard rocka. Prosty i ZA***STY. Ale jeżeli chodzi o kwestię techniczną to zauważyłem, że Buckethead jest bardziej rozwinięty. Buckethead do nich nie pasował? Ja uważam co innego. A o przeszłości pamiętam. I śmiem twierdzić, że aktualny gitarzysta Gunsów (Ashba) jest tak samo ZA***STY jak Slash ;)

Mister Forum 2017 8)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #202 dnia: Lipca 16, 2009, 07:01:14 pm »
0
martingun-Slash nie założył Guns N' Roses.Odnosze wrażenie że twoim zdaniem zespół powinien już w roku 1996 zakończyć działalność, bo Slash odszedł...miał swój udział w sukcesie zespołu ale  powiedz(SPRAWIEDLIWIE) mi ile tak naprawdę napisał i skomponował sam piosenek na Apetit lub Illusjach?Podaj mi przynajmniej 5 w których wszystko sam wykminił ?Atakujesz Axla za to że poprosił do współpracy Bucketheada...a dlaczego nie miał ?Bo niebył podobny do Slasha?Ashba też jest BE?

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
« Odpowiedź #203 dnia: Lipca 16, 2009, 07:07:52 pm »
0
Więc ja również uwielbiam SLASH'a za Jego grę ,która ma znamiona jakże prostego świetnego rocka!

Co do kwestii technicznej,to juz któryś raz z kolei powtarzam Ci, że ja doceniam Buckethead'a, który i być może jest nawet bardziej rozwinięty, jak sam piszesz- więc i tutaj mam niemalże tę samą opinie co Ty!

"Meximax'- ja pisałem tak...Że Buckethead gdyby z nim Gunsi zaczynali, to jestem przekonany, że nie zaszliby tak daleko jak bez niego, a ze SLASH'em, gdyż wtedy na tamte czasy wizualnie gość się wyróżniał w sposób znaczący poprzez swój image właśnie(i zauważ że abstrahuję od jego umiejętności) - i na tej podstawie przede wszystkim uważam, że gość by nie pasował,tak jak Jego sposób gry do ówczesnych pozostałych muzyków w GN'R!

A DJ Ashba równiez uważam za bardzo fajnego gitarzystę, któy swoim stylem gry bardzo mi sie podoba i kojarzy niejako ze SLASH'em!
Wiec po porównaniu tych wszystkich spraw, które sam mi napisałeś w poście wyżej , jak widzisz niemalże mam taką samą opinie jak Ty więc...WIĘC POWIEDZ MI-DLACZEGO WOJUJESZ ZE MNĄ UWAŻAJĄC, ŻE JA PISZĘ BZDURY???!!! Przecież jak widzisz mam niemalże te same priorytety obronne do SLASH'a , jak Ty! :> A tak Ci nie pasuję

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #204 dnia: Lipca 16, 2009, 07:10:50 pm »
0
Właśnie dlatego co Artur78 powiedział.

Mister Forum 2017 8)

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
« Odpowiedź #205 dnia: Lipca 16, 2009, 07:33:21 pm »
0
martingun-Slash nie założył Guns N' Roses.Odnosze wrażenie że twoim zdaniem zespół powinien już w roku 1996 zakończyć działalność, bo Slash odszedł...miał swój udział w sukcesie zespołu ale  powiedz(SPRAWIEDLIWIE) mi ile tak naprawdę napisał i skomponował sam piosenek na Apetit lub Illusjach?Podaj mi przynajmniej 5 w których wszystko sam wykminił ?Atakujesz Axla za to że poprosił do współpracy Bucketheada...a dlaczego nie miał ?Bo niebył podobny do Slasha?Ashba też jest BE?

'Meximax'- ale dlaczego używasz mózgu 'Artura78' ???!!! Przeciez gość mi odpisał w innej ogólnej kwestii,a my mamy swój personalny porachunek-czyż nie tak???  :>

'Artur78' -teraz Ty...Zgadza się SLASH nie założył GN'R, bo gwoli prawdy założyło go 5-ciu zupełnie innych muzyków z których do dziś tylko AXL został-tak! A co do odejścia SLASH'a z zespołu to napiszę że...że własnie mniej więcej w drugiej połowie lat 90-tych zaczęła tworzyć i robić się szopka, której niewątpliwie moim skromnym zdaniem być nie powinno!Ale było- trudno(znów wyszło na Twoje, że stało się na złość SLASH'owi) :_:

Co do udziału SLASH'a w twórczości zespołu...odpowiem Ci pytaniem...To jeśli według Ciebie STEVEN ADLER np. nie stworzył np.żadnego tekstu na "A.F.D" to czy Jego udział w GN'R jest mniejszy i przez to człowiek ten jest mniej ważny aniżeli Brian Mantia???!!! A co z tym,że akurat przy tworzeniu zespołu nie liczy się kto czego ile stworzył ,gdyż taki zespół na debiucie jedzie na takiej garażowym uniesieniu, gdzie tak naprawdę nie ważne, że ten stworzył ten kawałek,a ten ten!!! A ważne jest właśnie to o czym wspomniałem- czyli wyrobienie sobie marki, sławy, legendy zespołu,a tego nie uczynił nikt z new Gunsów,ale SLASH,DUFF,IZZY,STEVEN-wbrew temu,czy dziś byliby ćpunami, albo przestali się rozwijać, jak wielu z Was tu często pisuje! Nie rozumiesz tego???!!! Więc nie przytaczaj mi tutaj wątków o tworzeniu jakiegokolwiek materiału, gdyż wizerunek pierwszego składu, jak i ich ogólny dorobek pierwszej płyty się liczy-bez rozmieniania na drobne kto ile czego i kto był jest najważniejszy! :>

Tak atakuję Axla za wciągnięcie "Wiadernego" do umysłów fanów GN'R ponieważ wizualnie gość tam zupełnie nie pasował- w przeciwieństwie do DJ Ashby, którego zapewne wbrew Twemu zdziwieniu lubię :P

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #206 dnia: Lipca 16, 2009, 07:35:11 pm »
0
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=o1LU4f_emW0" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=o1LU4f_emW0</a>

tyle w temacie.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #207 dnia: Lipca 16, 2009, 07:45:24 pm »
0
martingunie: jesli sie wypowiadasz (tzn jesli juz musisz) to trzymaj sie faktow... Slash nie zalozyl GNR... no chyba, ze o innym zespole myslisz...

Cyrk przez Bucketheada? To co mamy powiedziec o tym forum od chwili gdy sie na nim udzielasz?

Offline martingun

• Paradise City
  • GENIUSZ,ale i idiota
« Odpowiedź #208 dnia: Lipca 16, 2009, 07:54:54 pm »
0
JA  NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ŻE SLASH ZAŁOŻYŁ GUNSN'ROSES!!! Gdzie tak widzisz lub...co zażywasz, że miewasz tak prowokujące wizje???!!!

A "cyrk przez Bucketheada" piszesz??? Gdzie ja użyłem takiego określenia??? :>
A jeśli już mam się ustosunkować do tego, to faktycznie uważam ,że koleś swoim wizualizmem prezentuje poziom cyrkowy i to na najwyższym poziomie :D Ale mam mu to za złe, gdyż tak on jak i wielu którzy używają takich gadzetów, to przez takie pajacowanie m.innymi z kubłem ośmiesza tylko muzykę rockową(  :megafon: bo gitarzystą jest dobrym, ale niech zdejmie maskę, bo nie mam zamiaru ubóstwiać stwora bez twarzy)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #209 dnia: Lipca 16, 2009, 08:07:29 pm »
0
get_in_the_ring wspaniałe solo Bucketheada do piosenki Knockin 'on Heaven's Door !!!! Ta wersja mnie rozłożyła i o wiele bardziej poruszyła od solówki Slasha w tej piosence.Buckethead ma wspaniałe,wyniosłe brzmienie jeśli tylko chce.WSPANIAŁY GITARZYSTA O WSZECHSTRONNYCH HORYZONTACH.Jego image mnie intryguje bo tak naprawdę nie znam jego twarzy,jest jedną wielką zagadką.Tu najważniejsza jest muzyka.

Nie znam gom jako człowieka,ale widzę zawsze tajemniczą postać....
Postać jakby nadludzką.

O Slash'u: Slashing Axl’s Axe , Metal Hammer 3-1992 (Archiwum)

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 3357
Ostatnia wiadomość Listopada 18, 2013, 08:04:53 am
wysłana przez daub