Ankieta

Czy wg was Axl powinien uzywac nazwy Guns N Roses mimo ze pozostal jedynym oryginalnym czlonkiem zespolu w tym momecie?

Nie
Tak

Autor Wątek: Czy wg was Axl powinien uzywac nazwy Guns N Roses?  (Przeczytany 41037 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
Odp: Czy wg was Axl powinien uzywac nazwy Guns N Roses?
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 08, 2007, 06:31:17 pm »
0
Sięgając do historii początków grupy, odpowiedź na postawione w temacie pytanie może być tylko jedna. Axl i Izzy - oto trzon, fundament i podstawa zespołu, zatem Rose powinien mieć prawo do zachowania nazwy Gn`R.Zapewne dla wielu takie uzasadnienie jest zbyt powierzchowne, ale dla mnie ten fakt jest na tyle istotny, iż nie przeszkadza mi obecnie Axl kontynuujacy swoją karierę pod szyldem Gn`R. Nie jestem natomiast przekonana, czy będąc na jego miejscu postąpiłabym podobnie. Zawsze pozostaje tutaj jednak pewna "kwestia natury moralnej". Guns N`Roses przecietnemu Kowalskiemu nie kojarzy się bowiem z solówką Fortusa, ale z solówką Slasha itd. Gn`R stało się zatem pewną marką, która jest rozpoznawalna i charakterystyczna, a co za tym idzie łatwiej jest zarabiać kasę czerpiąc z przeszłości, niż tworząc coś od podstaw. W pewnym sensie może to zatem być odebrane jako przejaw zwyczajnego pójścia na łatwiznę przez naszego drogiego Rudzielca. Wszystko zależy od punktu widzenia i aspektu pod jakim będziemy rozpatrywać tą kwestię.
Mimo wszystko wybieram opcję "TAK", uzasadniając swój wybór tym, co napisałam zaraz na początku.

Offline księżanaksiężyc

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 08, 2007, 07:41:33 pm »
0
El_loko, gdyby to miało być powiedzmy 5 płyt takich jak AFD to BłAGAM o wtórność.

Offline Boski_Krzychu

• SG-1
  • Zasłużeni
  • Atittude
  • Al kocholik
  • Respect: +10
    • http://www.gnrnow.prv.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 08, 2007, 07:50:02 pm »
0
El_loko, gdyby to miało być powiedzmy 5 płyt takich jak AFD to BłAGAM o wtórność.
księżanaksiężyc - ale przecież Loko wie lepiej, że te płyty byłby wtórne  :lol:  :lol: wróżka czy co ?

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
  • Respect: +605
« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 08, 2007, 09:35:34 pm »
0
A wy skad wiecie, ze by były fenoemenalne??
Jasnowidze??

Offline księżanaksiężyc

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 08, 2007, 09:47:17 pm »
0
Nie użyłem słowa "fenomenalne" tylko dobre płyty. Albo czytaj dokładniej albo nic do mnie nie pisz.
A co do dobrych płyt to akurat od Gunsów można takich wymagać i jestem pewien w 100%, że takie by były.

Offline nightrain

• cold heartbreaker
  • Atittude
  • ~CRASHDÏET~
  • Respect: +54
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 08, 2007, 10:25:01 pm »
0
oczywiście, że TAK, podpisali kontrakt, przed ich największą trasą, Axlowi nie podobało się to, że Slash z Duffem ćpali tyle, że sie w pale nie mieści, i chciał mieć pewność, że piosenki przetrwają, nawet jakby musiał mieć inny skład. No i to stało się, Velvet jest przeciętnym zespołem, a nowy skład GNR gra niektóre kawałki o niebo lepiej niż ze starym składem.
It's a miracle you walk the earth alone
it's a miracle I stand beside you
you're like a plague in awide'n open show
you pass it on like I need it the most

Offline krelke

• Szara Eminecja | Wodopój
  • Administrator
  • Scraped
  • !!! GN'R: Don't you try to stop us now !!!
  • Respect: +250
    • Tomasz Krela
« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 08, 2007, 10:31:12 pm »
0
Nie użyłem słowa "fenomenalne" tylko dobre płyty. Albo czytaj dokładniej albo nic do mnie nie pisz.
A co do dobrych płyt to akurat od Gunsów można takich wymagać i jestem pewien w 100%, że takie by były.

W życiu są tylko dwie rzeczy pewne... podatki i śmierć ;)

Świat się zmienia...muzycy również...muzyka tym bardziej... jest to normalne i zdrowe !!! Uważam, że różnorodność, świeża krew przy tworzeniu kolejnych płyt jest konieczna...bo można zapędzić się w ślepą uliczkę...

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 09, 2007, 08:28:15 am »
0
No dobra mniejsza o określenie... Ale równie prawdodpobne by bylo to, że byłyby wtórne jak to, że dobre... W szczegolnosci, że o ile pamietam(pewien nie jestem) to piosenki które Slash chciał umieścić na płycie GNR później znalazły sie na SS... A mimo, że płyta dobra to jednak nie na miarę GNR...

Offline Mary Jane

• Right Next Door To Hell
  • ból największą rozkoszą
  • Respect: +1
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 09, 2007, 03:48:01 pm »
0
Wymyślił tę nazwę i niech ją sobie wsadzi. :D A poważnie, cieszę się, że ta nazwa funkcjonuje, bo to jest najlepsze określenie kolektywu muzycznego obok My Dyind Bride. ;)
W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 10, 2007, 06:15:57 am »
0
Wymyślił tę nazwę i niech ją sobie wsadzi. :D

Biorąc pod uwagę niechęć do Axla,czy do jego fanów,jaką wydawało mi się,że prezentowałaś w paru innych postach,to tą opinią mnie zaskoczyłaś :) Niezależnie od wszystkich późniejszych historii i tego,kto pracował na markę Gn'R prawa autorskie mają autorzy nazwy,a więc jeśli chodzi o Gn'R Axl i Izzy. A Izzy chyba sam z nich zrezygnował,bądź jakoś inaczej to załatwił.
Slash i Duff przyznawali potem,nawet Duff niedawno o tym mówił,że nie chciał,żeby Axl kontynuował karierę pod nazwą Gn'R, no,ale miał prawo. Z prawnego punktu widzenia oczywiście. Inna sprawa,to kwestia etyki ;) Mógł "zabrać" nazwę, mógł jej nie zabierać,tak czy inaczej jako jej autor postanowił ją wykorzystać. Stało się ;) Dyskusje o tym,czy miał prawo,czy nie i tak niczego nie zmienią. A już na pewno nie wpłyną na Axla  :lol:
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2007, 06:19:32 am wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline el_loko

• Zasłużeni
  • One In A Million
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 10, 2007, 08:47:09 am »
0
Izzy chyba odchodząc zrzekł się praw do nazwy..:)

A co do żalu Duff, o to, że Axl używa nazwy... Jeśli ktoś sam odchodzi, to trudno aby osoba która zostaje w zespole zmieniała nazwe tylko dlatego, że z zespołu sami odeszli jego czlonkowie...

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 10, 2007, 05:45:00 pm »
0
Wymyślił tę nazwę i niech ją sobie wsadzi. :D

Biorąc pod uwagę niechęć do Axla,czy do jego fanów,jaką wydawało mi się,że prezentowałaś w paru innych postach,to tą opinią mnie zaskoczyłaś :)

Nie, nie przejawiam niechęci, tylko pragnę minimum obiektywizmu i szacunku dla każdego z muzyków GNR. Wielu "fanów" Axla niesprawiedliwie jedzie po Slashu. Fani Slasha mają żal do Axla, bo to on jest odpowiedzialny za rozpad zespołu, ale nie odmawiają mu zasług. Taka subtelna różnica.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 10, 2007, 05:48:21 pm »
0
Nie, nie przejawiam niechęci, tylko pragnę minimum obiektywizmu i szacunku dla każdego z muzyków GNR. Wielu "fanów" Axla niesprawiedliwie jedzie po Slashu.

W kwestii obiektywizmu w pełni sie zgadzam,no,ale nie zgadzam się,że to rozbicie Gn'R było wyłączną "zasługą" Axla. Czasem jest to po prostu proces dziejowy ;)No,ale było to już wałkowane miliard razy tu i każdy ma własne zdanie. Jechanie po kimkolwiek z oryginalnej piątki,czy późniejszego składu jest dla mnie smutne. Kwestie czy Gn'R jest lepsze teraz,czy kiedyś też mnie mają dla mnie znaczenia jeśli chodzi o pytanie postawione w tytule posta.
Swoje zdanie mam i nie widzę powodów,by je zmienić. Swoją drogą,jeśli jest mowa o prawie,to przydałby się prawnik na forum,żeby to osądzić ;) Może sąd nad Axlem kiedyś zrobimy ?  :P
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2007, 05:53:42 pm wysłana przez zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Mary Jane

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 10, 2007, 05:53:25 pm »
0
W moim temacie, który ładnie został usunięty, gdzie spytałam się "dlaczego fani Axla nienawidzą Slasha" nikt nie wypowiedział się, a el_loko, który najpierw wtórował komuś, kto wyszydzał wszystko, co Slash zrobił poza GNR, nagle szanował jego dokonania. Schizofrenia to straszna choroba. ;)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 10, 2007, 06:13:34 pm »
0
Ale w Twoim temacie nikt nie stwierdził żadnej nienawiści wobec Slasha i ciągnięcie tego było chyba bezcelowe :>

guns / kid rock

Zaczęty przez krzysiekna

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4323
Ostatnia wiadomość Marca 04, 2010, 12:42:49 pm
wysłana przez krzysiekna