Ja tu jestem od pisania, jak każdy
Roszczeniowa postawa? Może i tak, ale : płacę, wymagam. Oczywiście nie dotyczy to koncertów, na których nie byłem itd. Ale pomarudzić nad setlistą mi wolno, przynajmniej coś się w pewnych tematach dzieje, bo opinie są różne, szkoda by było, gdybyśmy skomentowali tylko jedną listę utworów, a następne komentowali na zasadzie kopiuj, wklej
Na nową płytę się nie zanosi, więc koncerty i wszystko, co z nimi związane będziemy komentować jeszcze jakiś czas, a skoro tak, to naprawdę przydałoby się, żeby Gunsi pozwolili nam szerzej komentować to, co dzieje się na koncertach choćby dodając od czasu do czasu coś nowego, bądź zmieniając szyk utworów, wrzucając coś, wyrzucając coś
Jako fan domagam się zainteresowania zespołu fanami, nie mną, jako konkretnym fanem. To zainteresowanie fanami ze strony zespołu nie może się sprowadzać do - zapłaćcie za płytę, zapłaćcie za bilet. I dobrze, że nie sprowadza się do tego, dobrze, że minęły mroczne czasy, kiedy o działaniach zespołu nie wiedzieliśmy praktycznie nic. Oby nigdy te czasy nie wróciły. Mimo to mam parę zastrzeżeń i czasem o nich wspominam
I cieszy mnie, gdy nie jestem w tej antywiernopoddańczej postawie wobec Gunsów osamotniony