Chiropraktyk Stephen Thaxton był gościem „Appetite for Distortion”.
Opowiedział tam pewną anegdotkę w związku z koncertem Gunsów w Bogocie, w Kolumbii.
Gościem odcinka był również były menedżer GNR, Doug Goldstein.
Goldstein wyjaśnił, że początkowo w Bogocie miały się odbyć dwa koncerty, każdy przewidziany dla 80 000 fanów. Ostatecznie zapadła decyzja, żeby koncerty połączyć, a ponieważ obiekt nie był przygotowany na przyjęcie 160 000 osób, doszło do zamieszek.
Thaxton powiedział:
„Siostra Axla, Amy, jest świetną osobą. To pielęgniarka. Starała się pomagać, jak tylko mogła. Za kulisami pojawił się kolumbijski żołnierz. Miał ranę na głowie i obficie krwawił. Amy zapytała, czy mogę go zszyć. Jako chiropraktyk nie miałem odpowiedniego przygotowania, ale zdarzało mi się już zszywać kilka osób, w tym jednego z członków zespołu, dlatego zgodziłem się. Niestety, nie miałem lidokainy, dlatego nie mogłem chłopaka znieczulić.
Wtedy Amy zawołała: ‘Przecież jesteśmy w Kolumbii! Poszukajmy kokainy’. Pomysł był świetny. Po godzinie Amy wróciła w wyraźnie złym nastroju. Nie udało jej się znaleźć kokainy”.
Goldstein:
„Widać nie zwróciła się do właściwych członków zespołu”.
Thaxton:
„Właśnie, powinna była zwrócić się do pewnych członków zespołu. A tak to ten biedny żołnierz został zszyty bez znieczulenia”.
Źródło