Autor Wątek: Chinese Democracy Years - The Beginning  (Przeczytany 7829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
Odp: Chinese Democracy Years - The Beginning
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 06, 2012, 07:04:53 pm »
0
Spoko, aż tak nie będzie.  ;) Na razie jestem nim rozczarowany.  :P

Offline mafioso

• Marketing
  • Street of dreams
  • Respect: +2220
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 06, 2012, 07:12:59 pm »
0
Stąd już tylko mały krok do nienawiści i ukamieniowania :P

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 06, 2012, 07:19:51 pm »
0
Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: Axl chciał nowych brzmień, nowego kierunku - co zresztą wielkim kosztem osiągnął na ChD. To mu się chwali, gdyż cel miał słuszny, ale przy jego osiąganiu użył niezbyt eleganckich środków. Wspomniany incydent z Paulem Hugem to było lekkie przegięcie pały. Tak wiem, że Axl miał ciężki okres osobisty, że go byłe partnerki ciągały po sądach, a prawnicy zespołu także dolewali oliwy do ognia, jednakże kolegom z zespołu takich rzeczy się nie robi.

Spięcia na linii Axl-Slash przy okazji "Snakepit" to wina obydwojga. Axl chciał wykorzystać materiał napisany przez Slasha, ale - jak to Axl - chciał podjeść do tematu powolutku i dorzucić coś od siebie. Nie dziwię się, że Slash nie chciał czekać, ale czy naprawdę nie mógł zadzwonić do Axla i powiedzieć "hej, zaczynam nagrywanie solowej płytki, jakby co to jeszcze jest czas, abym niektóre z piosenek zostawił dla Guns N'Roses"? Skoro krytykujemy Axla za Paula Huge'a i incydent z "Sympathy For The Devil", to Slashowi tak samo się należy bura za ukrywanie faktu nagrywania płyty przed Axlem.

Ktoś już wcześniej powiedział (chyba to był Marc Canter?), że Axl i Slash mieli okazję dojść tutaj do porozumienia, wystarczyło, że jeden chciałby popracować nad częścią materiału drugiej osoby i żeby drugi zrobił to samo. W końcu tak działa większość kapel.

Ogólnie, Slash i Axl razem zawalili w sprawie "Snakepit", Axl zawalił w sprawie Huge'a. W dalszej części artykułu jest jednak opisane, że w końcu Axl się poddał, zrezygnował ze swojej muzycznej wizji i zaoferował Slashowi, żeby nagrali album w stylu "AFD", gdyż Axl sądził, że to uszczęśliwi Slasha i zespół uniknie rozpadu. I wtedy to Slash zawalił...
Zgadzam się,to jest obiektywne spojrzenie.Dziwie się tym którzy winią Axla za np.Paula Huge nie dostrzegają takiej oczywistości faktu że sam Slash zachowywał się nielojalnie wobec Axla,był wobec niego nie wporzadku......

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 06, 2012, 07:31:13 pm »
0
Dzięki wielkie za to tłumaczenie  :)

Co do samej treści to widać , że na rozpad złożyło się wiele czynników.
To w sumie jest dosyć oczywiste bo przecież nawet nie znając dokładnie tego co sie tam wtedy działo ( a my przecież nie bylismy w centrum wydarzeń ) można przypuszczać , że to nie była wina jednej osoby tylko o wiele bardziej skomplikowana sprawa.Oczywiście można stwierdzić , że przyczyna/y można było rozwiązać w dosyć łatwy sposób ale charaktery każdego z nich zrobiły swoje - z resztą od początku ten zespół to była tykająca bomba.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 06, 2012, 07:39:29 pm »
0
Stąd już tylko mały krok do nienawiści i ukamieniowania :P

Mafioso, mi naprawdę daleko do bycia tego typu osobą.  ;)

Wracając do tematu - zgadzam się z tym co napisał charlie_cherry. Jakby nie patrzeć wina za to co się działo leży po obu stronach. Zabrakło trochę cierpliwości i czasu, poza tym wiele czynników nałożyło się w jednym czasie, co też nie pomagało.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 06, 2012, 08:20:52 pm »
0
Co do Snakepitu. Gdybym wymyślił materiał, podobałby mi się i chciałbym go nagrać w zespole, a głównodowodzący powiedziałby mi, sorry, ale teraz gram w GTA ;) i nie mam czasu ;) , to kazałbym mu spadać i zrobiłbym to po swojemu. Jasne, że Slashu mógł poczekać. Pytanie tylko, czy gdyby czekał cokolwiek byłoby inaczej? Jeśli kilku ludzi może nagrać płytę w miesiąc, a inny potrzebuje na to czternastu lat...
Co oczywiście nie znaczy, że wina jest wyłącznie po stronie Axla. Mówiłem wcześniej i powtórzę. O tym, co się stało zdecydował konflikt wielkich osobowości mających w określonym czasie inną wizję. Tylko tyle i aż tyle. Cała reszta to tylko dodatek.
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2012, 08:23:26 pm wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1242
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 06, 2012, 08:40:13 pm »
0
Szkoda, że Slash  narzeka tak mocno na nałożone przez Tobiasa solo w SFTD. To chyba najlepsza rzecz w tym utworze.
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Nieuchwytny

• Atittude
  • Respect: +60
    • lans.fm
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 06, 2012, 10:18:43 pm »
0
Co do Snakepitu. Gdybym wymyślił materiał, podobałby mi się i chciałbym go nagrać w zespole, a głównodowodzący powiedziałby mi, sorry, ale teraz gram w GTA ;) i nie mam czasu ;) , to kazałbym mu spadać i zrobiłbym to po swojemu. Jasne, że Slashu mógł poczekać. Pytanie tylko, czy gdyby czekał cokolwiek byłoby inaczej? Jeśli kilku ludzi może nagrać płytę w miesiąc, a inny potrzebuje na to czternastu lat...
Co oczywiście nie znaczy, że wina jest wyłącznie po stronie Axla. Mówiłem wcześniej i powtórzę. O tym, co się stało zdecydował konflikt wielkich osobowości mających w określonym czasie inną wizję. Tylko tyle i aż tyle. Cała reszta to tylko dodatek.

nie czytałem tutaj i nie wiem czy to ten sam artykuł ale pamietam że potem axl powiedział że jednak podobają mu sie kawałki z kasety na co slash powiedział że przepadło bo już nagrane. no i ten jego foch na tobiasa, widać wyraźnie że każdy miał swoją wizje a zespół był generatorem napięc  ;)

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 06, 2012, 10:44:17 pm »
0
Foch na Axla bo za Clarka(kolega Slasha) przyszedł Tobias(kolega Axla) :o.

Co, jeśli za 10 lat będziemy nadal słyszeć "Chinese Democracy coming soon"?

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11162
Ostatnia wiadomość Czerwca 09, 2007, 09:41:13 pm
wysłana przez Anahita