Jestem w trakcie czytania biografii Axla napisanej przez Micka Walla i tam kilkukrotnie przewija się wątek, że Axl przerywał koncert albo schodził ze sceny i reszta zespołu dawała akustyczny koncert. Tak mnie to trochę nurtuje bo czytałem o takich zachowaniach również w innych książkach, natomiast nikt nie sypnął datami (gdzie, kiedy), relacjami świadków itp. Można takie jakieś zestawienie gdzieś znaleźć ?
jedyny raz kiedy zagrali akustycznie bez niego
01.31.88 - The Limelight, New York, NY
set: One In A Million, Patience, Cornshucker, Knockin' On Heaven's Door, Used To Love Her, Don't Cry, Welcome To The Jungle, It's So Easy, Not Fade Away / Mr. Brownstone, Patience, Instrumental Jam, Rocket Queen [Instrumental], You Shook Me, Rock And Roll, Instrumental Jam
audio/video recording?: audio
notes: Rare acoustic/electric show. The only known live performance of 'Cornshucker,' which was written by Duff & sung by Duff & Axl at this show. 'Welcome To The Jungle' starts the electric set. Axl sings a few lines of 'Not Fade Away' by The Rolling Stones during the beginning of 'Mr. Brownstone.' Axl temporarily leaves after the second performance of 'Patience,' which was an improv jam. He was pissed because GN'R wasn't supposed to play this show. The band then jams on some songs. During the 'Instrumental Jam' after 'Patience,' parts of 'Whole Lotta Rosie' & 'Born To Be Wild' are played, with Axl singing. A roadie comes on stage to sing 'You Shook Me' & 'Rock And Roll,' which were done by Led Zeppelin. 'Rock And Roll' features the 'Living Loving Maid' intro. Again Axl comes back during 'Rock And Roll' to help out on vocals.
dodac do tego, ze pewnie kazdy twierdzi, iz solowki slasha i soruma wynikaly z humorow axla. plus takie gowna, jak np ze axl rozcial sobie reke i grali ze 3 piosenki bez niego , gdy dostawal opieke medyczna, itd. albo ze w chile 92 sie obrazil na publike, ze rzucali w reszte chlopakow i w niego butelkami, itd.tam tez chyba na kwadrans zszedl za kulisy, ale nikt nie gral bez niego . no i oczywiscie ritz 88, ktory sie teraz pojawi w kazdej ksiazce jako przyklad kazdego koncertu