Hmm... zaczęło się w sumie w październiku 2002 roku, kiedy to podłączono mnie do sieci i mogłem w końcu poczytać więcej o muzyce. Wtedy też byłem wielkim fanem Lady Pank, zapisałem się na forum fanów itd. Starego klasycznego rocka słuchałem już dawno, ale zawsze były to tylko i wyłącznie te piosenki, które leciały w tv i radiu - nic więcej... pamiętam, że był to czas kiedy głównym źródłem dostępu do klipów/filmów i muzyki był magiczny program Kazaa. Wtedy też, trochę z ciekawości ściągnąłem przy okazji występ GNR na VMA z 2002 roku. Wcześniej widziałem tylko kilka klipów oryginalnych gunnerów. Szok był spory z tego co pamiętam... Ale w końcu wyszło na to, że na równi ze starymi klipami zespołu i występami live zacząłem ściągać też fragmenty koncertów z 2002 roku jak i rock in rio '01. I tak w sumie wyszło, że poznawałem i stare i nowe GNR w tym samym czasie. Po pewnym czasie zacząłem słusznie moim zdaniem, rozgraniczać te dwa zespoły. Gdzieś po dwóch latach mocne katowania muzyki GNR dałem sobie trochę z tym spokój. Przesłuchałem wcześniej olbrzymią ilość bootlegów, dyskografię znałem już na pamięć i doszedłem do wniosku, że faktycznie jestem fanem... Ale nic nowego się nie działo, więc siłą rzeczy musiałem od tego odejść, żeby nie zwariować. Wszystko wróciło w 2006 roku, po ogłoszeniu trasy itd. Człowiek czatował na nowe wiadomości, nawet przesłuchałem cały wywiad z Axlem, kiedy ten pojawił się u Eddiego Trunka przed koncertami z Hammersmith Ballroom w maju 2006. Wiara wróciła, ale tym razem już wiedziałem, że kibicuje zespołowi jako pełnoprawny fan. Potem była zapowiedź wydania ChD w marcu i dalej wszystko zaczeło się znowu rozjeżdżać... Byłem gotowy na to, że GNR znowu zniknie na kilka lat ze sceny. I w sumie znikneło... Na szczęście w lipcu ukazała się informacja o Shackler's Revenege. Potem było If The World, następnie zapowiedzi, domysły itp. aż w końcu 22 października strona GNR została zaktualizowana. I stała się jasność.
Pytanie... na co teraz czekać?