Autor Wątek: Jak długo czekaliście na Chinese Democracy?  (Przeczytany 20788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
Odp: Jak długo czekaliście na Chinese Democracy?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 24, 2008, 04:52:25 pm »
0
za długo

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 24, 2008, 04:55:56 pm »
0
Ja jakos po VMA 2002. Pamietam, ze na tej imprezie bardzo spodobal mi sie 'Madagascar' :)

Offline Marko

• Reckless Life
  • **
  • Rock N' Beer
  • Respect: 0
    • Polska strona o metalowym zespole Believer - mojego autorstwa :)
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 24, 2008, 05:11:25 pm »
0
Ja świadomie czekałem chyba około 6 lat

Offline Artur78

• Atittude
  • Respect: +285
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 24, 2008, 05:30:43 pm »
0
Pamiętam jak kupowałem Illuzje w sklepie ,więc 17 lat tak sobie czekałem.

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1537
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 24, 2008, 05:40:19 pm »
0
W związku z tym, że słucham Gunsów bodajże od 1989 roku to się troszkę naczekałem. Był jednak taki okres, że od 1994 roku poprzez brak dostępu do informacji o nich, kompletnie nie wiedziałem co się dzieje... No, ale mimo to jakieś myśli o płycie się pojawiały...

Offline gnrdora

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: 0
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 24, 2008, 05:48:11 pm »
0
Hm, jakiś 1 roczek :P bo w 93 to ja dopiero na świat przyszłam :D

Offline Oizdob

• Paradise City
  • Respect: +32
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 24, 2008, 05:52:12 pm »
0
Po rozpadzie starego skladu, w latach 90-tych nic na temat ChD nie slyszalem i nie wiedzialem ze taka plyta ma powstac. Pisali cos wtedy w Popcornie na ten temat? :)

Offline get_in_the_ring

• Atittude
  • jestem hardkorem
  • Respect: +22
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 24, 2008, 06:40:01 pm »
0
3-4 lata, a tak niecierpliwie wyczekiwać to zacząłem od Legii 2006.

Nie mam certyfikatu! :o

Slash skończył sie na Kill 'em All.

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3463
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 24, 2008, 08:15:32 pm »
0
Po rozpadzie starego skladu, w latach 90-tych nic na temat ChD nie slyszalem i nie wiedzialem ze taka plyta ma powstac. Pisali cos wtedy w Popcornie na ten temat? :)
Pisali,że ma być nowa płyta,ale Chinese Democracy,jako tytuł pojawiło się w 1999,więc wcześniej nikt nie mógł na nią czekać :D
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

guest211

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 24, 2008, 08:18:41 pm »
0
Wcale nie czekałem. Po tym "teledysku przy ognisku" xD do Since I Don't Have You przeszła mi ochota na Guns N' Roses. Było czuć że to już koniec pewnego etapu w historii tego zespołu. Uderzyłem w rozwijające się wtedy nyhc, grunge, gangsta rap - osobno i zmiksowane wszystko razem (crossover). Klasyczny rock/metal/heavy metal poszedł w odstawkę. Nie miałem pojęcia o czymś takim jak utwór Oh My God choć film z Arnoldem oglądałem ale jakoś nie zainteresowałem się soundtrackiem do niego. W 2005 błąkając się po necie wklepałem sobie z ciekawości w jakiejś wyszukiwarce hasło guns n' roses i wyskoczyło mi to forum. Pierwsza myśl - k***a, kto ożywił trupa? Przecież ten zespół już nie istnieje? Jak się potem okazało trup ma się całkiem nieźle...

Także dopiero od 2005 roku zacząłem być znowu w temacie.

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 24, 2008, 10:10:26 pm »
0
Moje czekanie na ChD było zarówno bierne jak i aktywne ;). Muzyka Gunsów towarzyszy mi od ok. 1991/92 roku. Intensywne czekanie na płytę to lata 1993-94, kiedy pojawiły się pierwsze wzmianki na temat tego albumu, a potem mój ukochany zespół się rozsypał i w zamian kolejnej studyjnej płyty Gunsów, otrzymałam solowy projekt Hudsona pt. Slash's Snakepit. Jak intensywne było to czekanie trudno ocenić, bo byłam wtedy dzieckiem, którego gusta muzyczne zaczęły się dopiero kształtować, a wszelkie newsy czerpałam z gazet pokroju "Bravo" ;). W liceum moja miłość do zespołu znów zapłonęła wielkim ogniem, a zainteresowanie płytą (to był dokładnie 1999) i Axl'em stało się większe. Kilka lat tendencji spadkowej aż do występu w MTV w 2002 roku, kiedy to czekałam z niecierpliowścią przed TV, aby móc nagrac ten tak ważny wtedy dla fanów comeback Gn'R na vhs. Nie ukrywam, że się rozczarowałam...Mimo wszystko śledziłam poczynania Rose'a od tamtej pory z pewną systematycznością, która na początku 2006 roku osiągnęła swój najwyższy punkt. Sledząc moja gunsową ścieżkę wydaje mi się, że w tymże roku moje wyczekiwanie ChD było ogromne (poniekąd za sprawą koncertu w PL itd.). Od 2007 czekałam na płytę biernie...czytałam newsy, które nie robiły na mnie najmniejszego wrażenia, a niemalże każde słowo Rudego, jak i kolejne doniesienia o ChD, brałam z przymrużeniem oka. Nigdy nie zwątpiłam, że ten album zostanie wydany, ale w zasadzie było mi to obojętne, co obrazuje powtarzane przeze mnie od ponad roku "wyjdzie to wyjdzie, a jak nie to trudno". Fazy mojego czekania na płytę obrazowałaby najlepiej sinusoida :D.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2008, 10:12:19 pm wysłana przez rose84 »

Offline wolfs

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +1
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 24, 2008, 10:16:43 pm »
0
Ja czekam 15 lat, ale ogolnie wkurzylem sie bo zamowilem w HMV wesje vinylowa a na dwa dni przed premiera w UK ngle okzalo sie ze vynyli nie ma musialem zadowlic sie CD.  :vampire:

Offline Ghost_82

• Atittude
  • Respect: +53
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 24, 2008, 10:58:40 pm »
0
Od 2001 Po wystepie na Rock In Rio   :)

Uploaded with ImageShack.us

Offline DrDrei

• Scraped
  • one more step to go
  • Respect: +8
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 24, 2008, 11:40:08 pm »
0
ja na nowa plyte GNR czekalem od 1993, a to ze bedzie sie nazywac ona ChD dowiedzialem sie gdzies 2000-2001 - era
modemu w domu i kafejek na miescie - drukowanie kilkudziesieciu stron o GNR, m.in. o ChD z heretoday... stale lacze
mam dopiero od 4 lat wiec dopiero od wtedy moje czekanie bylo ze tak powiem "na biezaco z newsami"
[size=3.75pt]GUNS AND ROSES[/size]

[size=3.75pt]la banda mas peligrosa del planeta[/size]

www.czlowiekorkiestra.blog.onet.pl

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1709
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 24, 2008, 11:57:48 pm »
0
Hmm... zaczęło się w sumie w październiku 2002 roku, kiedy to podłączono mnie do sieci i mogłem w końcu poczytać więcej o muzyce. Wtedy też byłem wielkim fanem Lady Pank, zapisałem się na forum fanów itd. Starego klasycznego rocka słuchałem już dawno, ale zawsze były to tylko i wyłącznie te piosenki, które leciały w tv i radiu - nic więcej... pamiętam, że był to czas kiedy głównym źródłem dostępu do klipów/filmów i muzyki był magiczny program Kazaa. Wtedy też, trochę z ciekawości ściągnąłem przy okazji występ GNR na VMA z 2002 roku. Wcześniej widziałem tylko kilka klipów oryginalnych gunnerów. Szok był spory z tego co pamiętam... Ale w końcu wyszło na to, że na równi ze starymi klipami zespołu i występami live zacząłem ściągać też fragmenty koncertów z 2002 roku jak i rock in rio '01. I tak w sumie wyszło, że poznawałem i stare i nowe GNR w tym samym czasie. Po pewnym czasie zacząłem słusznie moim zdaniem, rozgraniczać te dwa zespoły. Gdzieś po dwóch latach mocne katowania muzyki GNR dałem sobie trochę z tym spokój. Przesłuchałem wcześniej olbrzymią ilość bootlegów, dyskografię znałem już na pamięć i doszedłem do wniosku, że faktycznie jestem fanem... Ale nic nowego się nie działo, więc siłą rzeczy musiałem od tego odejść, żeby nie zwariować. Wszystko wróciło w 2006 roku, po ogłoszeniu trasy itd. Człowiek czatował na nowe wiadomości, nawet przesłuchałem cały wywiad z Axlem, kiedy ten pojawił się u Eddiego Trunka przed koncertami z Hammersmith Ballroom w maju 2006. Wiara wróciła, ale tym razem już wiedziałem, że kibicuje zespołowi jako pełnoprawny fan. Potem była zapowiedź wydania ChD w marcu i dalej wszystko zaczeło się znowu rozjeżdżać... Byłem gotowy na to, że GNR znowu zniknie na kilka lat ze sceny. I w sumie znikneło... Na szczęście w lipcu ukazała się informacja o Shackler's Revenege. Potem było If The World, następnie zapowiedzi, domysły itp. aż w końcu 22 października strona GNR została zaktualizowana. I stała się jasność.

Pytanie... na co teraz czekać?
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Chinese Democracy(spoilery) - czyli, czego niektórzy wiedzieć nie chcą

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 172
Wyświetleń: 49283
Ostatnia wiadomość Listopada 20, 2008, 06:50:02 pm
wysłana przez Zqyx