Maj 25, 2012, 12:10:13 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: NighTrainLista Zaprasza: www.apps.facebook.com/nightrainlista
Czat: www.gunsnroses.com.pl/czat.php
Blog o projektach solowych: www.solo.gunsnroses.com.pl

Strony: 1 [2] Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Moonspell (Przeczytany 1940 razy)
Zqyx
attention seeker ;)
Redaktorzy
Madagascar

" sonic reducer "

Ť Odpowiedz #15 : Maj 19, 2007, 08:48:21 ť
0

Aż trzem osobom Wink
Zachęcony opiniami tych trzech osób wsłuchuję się w utwory.Po kolei będę próbował opisać wrażenia.

handmadegod -Zaczęło się ciekawie,ale w sumie jednym uchem wleciało,drugim wyleciało.
full_moon_madness-najbliższy mi utwór,ciekawie zagrany,ciekawie zaśpiewany Smiley
eurotica- na początku dziwne skojarzenie z Metallicą,więc dobrze,potem coraz bardziej w stronę Depeche Mode,a tego nie lubię
awake-zaczęło się dobrze,mrocznie, oczekiwałem co dalej,w sumie trochę się zawiodłem,bo to,czego się spodziewałem było dopiero pod koniec utworu,ale i tak ciekawy,tylko trochę za szybko rozwiązała się "tajemnica"
luna - kolejny "księżycowy" utwór i znów mi się podoba,choć chórki,mimo,że klimatyczne jakoś nie pasują i trochę to psuje klimat,wolę jak sam wokalista śpiewa  Ma ciekawy głos.
Trebaruna - totalne zaskoczenie,irlandzkie rytmy,jeśli dobrze kojarzę,podoba mi się lalallaallalalallala Wink Cheesy (to nie jest transkrypcja fonetyczna Wink ) Bardzo mi się podoba.
A Poisoned Gift - zaczęło się tak Rammsteinowo w sumie,o ile znam Rammstein Wink Mrocznie,w tle jakieś dziwne dźwięki. Wreszcie wybuch,zupełnie niespodziewany Wink zwolnienie,<zbliża się morderca Wink> ogólnie ciekawy,mocny,ale melodyjny kawałek
Mute - zaczyna się chórkami,wcześniej o chórkach pisałem,a tu specjalnie się nie różnią,więc średnio...
Potem wchodzi wokal,barwą przypomina mi trochę Gahana z DM,choć nie sugerujcie się Smiley Wokalista śpiewa,chórki pieją,ale wydaje mi się,że bez nich byłoby lepiej. Ogólnie jest spokojnie,nie ma tego mroku,który towarzyszył zespołowi w poprzednich nagraniach. Mimo chórków i dziwnych dźwięków dobrze się tego słucha,choć wolę na pierwszym planie wokalistę. W porówaniu z poprzednimi utwór stosunkowo monotonny,ale i tak ciekawy. Choć w moim przekonaniu nieco za długi.

Fanem Moonspell raczej nie zostanę,ale zespół brzmi ciekawie.Kto nie słyszał nie wie,co stracił.Smiley

Canis_Luna's  toxic twin brother !

"Życie jest cholernie zbyt krótkie,żeby wściekać się na to,czego nie masz,ciesz się tym,co masz." - Ron Thal "

" Bo Rybnik chciał  "  Slither

http://polakpotrafi.pl/projekt/flaga-na-koncert !!!

Zqyx: Za kogo Ty mnie masz?Sad Myszowata: Za pozbawionego wszelkich uczuć brutala!

Lubię to Tongue

Queen of Sorrow
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #16 : Maj 21, 2007, 09:20:50 ť
0

Miło, że Ci się podoba choć w tym minimalnym zakresie. Wink

as water spins in circles twice
spiders, snakes and the little mice
get twisted around and tumble down
when Nature calls we all shall drown

Dead Head
Welcome to the jungle
*

Ť Odpowiedz #17 : Maj 29, 2007, 02:19:03 ť
0

A Poisoned Gift - zaczęło się tak Rammsteinowo w sumie,o ile znam Rammstein Wink Mrocznie,w tle jakieś dziwne dźwięki. Wreszcie wybuch,zupełnie niespodziewany Wink zwolnienie,<zbliża się morderca Wink> ogólnie ciekawy,mocny,ale melodyjny kawałek
Mute - zaczyna się chórkami,wcześniej o chórkach pisałem,a tu specjalnie się nie różnią,więc średnio...
jak już to Rammstein od nich coś zapożyczył, nie wiem, bo nie znam ostatnich płyt Niemców, a ten utwór Moonspell nagrał w 1996 roku
Moonspell rzadko korzysta z chórków, a w tych utworach to zwyczajny keyboard, tylko stworzyli własne, niepowtarzalne brzmienie. Muzyka cholernie oryginalna i wymagająca

Queen of Sorrow
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #18 : Czerwiec 05, 2007, 08:59:02 ť
0

A co sądzicie o tym?
http://gothic17.wrzuta.pl/audio/rMqRKXkk4s/06_-_moonspell_-_capricorn_at_her_feet
http://gothic17.wrzuta.pl/audio/mtf2Id2E07/moonspell_-_an_erotic_alchemy

as water spins in circles twice
spiders, snakes and the little mice
get twisted around and tumble down
when Nature calls we all shall drown

Mary Jane
Right Next Door To Hell

ból największą rozkoszą

Ť Odpowiedz #19 : Lipiec 15, 2007, 12:59:56 ť
0

Jeden z utworów mojego życia. Dawno temu nie lubiłam ich i nazywałam "Mun-cwel". Cheesy Ale dziś to dla mnie jeden z najważniejszych zespołów. Wink

W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

Slasher_McKagan
Knockin On Heavens Door

Ť Odpowiedz #20 : Sierpień 12, 2007, 04:53:44 ť
0

też z wiarą mówiliśmy Mooncwel Cheesy najlepsze parodie są z klasyków Wink

well I jumped into the river too many times to make it home

Dead Head
Welcome to the jungle
*

Ť Odpowiedz #21 : Sierpień 12, 2007, 09:11:48 ť
0

ja bym sie wkurzył, gdyby ktoś tak powiedział przy mnie Wink "cwel" to słowo zarezerwowane dla wyjątkowych jednostek, np. "facetów" z Linkin Park Cheesy

Mary Jane
Right Next Door To Hell

ból największą rozkoszą

Ť Odpowiedz #22 : Sierpień 22, 2007, 03:55:50 ť
0

Dosyć pierdolenia o cwelach, nowa płyta ma wyjść jeszcze w tym roku. Cheesy Ciekawe w jakim kierunku pójdą chłopaki. Wink

W dzień, gdy najsilniejsza światła moc
Ma miłość się ukrywa, bo jest sową
Nigdy się nie dowiesz jak wielki to ptak
Bo w twym sercu gniazdo wije wróbel

ronve
Reckless Life
**

Ť Odpowiedz #23 : Sierpień 23, 2007, 12:10:12 ť
0

demo i pierwsze dwie płyty są ok..reszta nie bardzo Smiley

niebanalny leniwy, wredny po prostu rozkoszny Smiley

STORM
Welcome to the jungle
*

Ť Odpowiedz #24 : Sierpień 24, 2007, 12:48:32 ť
0

Kiedyś słuchałem u kompla na jakiejś imprezie ...ale nie pamietam za bardzo co to za album -jednak zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Który album polecacie dla (może) przyszłego fana  cool ?

ronve
Reckless Life
**

Ť Odpowiedz #25 : Sierpień 27, 2007, 03:14:30 ť
0

jak dla mnie irreligious Smiley

niebanalny leniwy, wredny po prostu rozkoszny Smiley

Strony: 1 [2] Do góry
  Drukuj  

Skocz do:

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines MySQL | PHP | XHTML | CSS
Back To Top