Matt Sorum twierdzi, że jest „bardzo dumny” z tego, co osiągnął z Guns N’ Roses.
Następca Stevena Adlera za bębnami nagrał z zespołem „Use Your Illusion I”, „Use Your Illusion II”, a także „The Spaghetti Incident?”. Można go również usłyszeć na „Live Era: '87-'93” i „Greatest Hits”.
W kwietniu 2012 roku Sorum został ponadto wprowadzony do Rock And Roll Hall Of Fame. W ceremonii wzięli udział również Steven Adler, Slash i Duff McKagan, nie zjawili się natomiast Axl Rose i Izzy Stradlin.
„Zadzwoniono do mnie [w sprawie RRHOF] w ciekawym momencie mojego życia”, powiedział Matt w nowym wywiadzie dla Digital Journal. „Oczywiście [gra w Guns N’ Roses] to moje największe dokonanie. Jestem bardzo dumny z tego, co w tamtym czasie zdziałałem z zespołem, i to wyróżnienie było tego ukoronowaniem”.
„Poza tym wraz z Velvet Revolver zdobyłem Nagrodę Grammy za utwór ‘Slither’. Innymi słowy, wspiąłem się na szczyt i odczuwam z tego powodu wielką wdzięczność, bo naprawdę ciężko pracowałem”.
Sorum powiedział również, że jedynym, co by zmienił, gdyby miał taką możliwość, byłaby wygłoszona podczas uroczystości wprowadzenia do RRHOF przemowa.
„Jeśli mam być szczery, to nie przygotowałem żadnej przemowy”, przyznał. „Wszystko działo się tak szybko… to było naprawdę niesamowite doświadczenie. Kiedy tam jesteś, tracisz głowę”.
„Gdybym miał przemawiać jeszcze raz, podziękowałbym bratu, który podarował mi pierwszą perkusję, i mojej żonie, Ace, która jest moją najlepszą przyjaciółką”.
Źródło