We wrześniu tego roku zostanie opublikowana… książka pod tytułem „Sweet Child M’ Mine”, stworzona przez Guns N’ Roses i Jamesa Pattersona.
Książka, która będzie przeznaczona dla dzieci, ukaże się w wersji papierowej, w twardej okładce, ale także jako e-book.
„Jako długoletni fan Guns N’ Roses”, twierdzi Patterson, „nie posiadam się z radości, mogąc razem z zespołem przekuć jego słynny przebój w książkę.
Wiem, że dzieci pokochają lekturę ‘Sweet Child O’ Mine’, a ich rodzice pokochają przy niej śpiewać”.
„Ta książka”, dodał Patterson, „ma opiewać miłość, muzykę oraz to, w jak cudowny sposób obie te wartości nas łączą”.
Inspiracją do ilustrowanego przez Jennifer Zivoin tekstu „stały się przygody Mai i Natalii Rose, córek Fernanda Lebeisa i jego siostry”, które „dorastały, podróżując z zespołem po świecie”.
„Moja siostra i ja mieliśmy szczęście, mogąc patrzeć, jak nasze córki – Maya i Natalia Rose – dorastają w trasie”, twierdzi Lebeis. „Jesteśmy częścią rodziny Guns N’ Roses od ponad trzydziestu lat i sam fakt, że możemy wyrazić to poprzez książkę dla dzieci, jest naprawdę wyjątkowy”.
Książka jest już w przedsprzedaży na Amazonie.
Filmik z oficjalnego profilu GNR:
https://twitter.com/gunsnroses/status/1258091587881635840 Za informację dziękuję:
@Hubik i
@daub Źródło Źródło