Autor Wątek: Slash: Choreografia? Nie przywiązujemy do niej wielkiej wagi  (Przeczytany 106 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3781
Slash: Choreografia? Nie przywiązujemy do niej wielkiej wagi
« dnia: Lutego 20, 2026, 07:16:42 pm »
0

Slash rozmawiał niedawno z Walterem Flakusem z radia Rock 95.5 z Chicago.
Mówił między innymi o koncertach Guns N’ Roses.

„Gunsi nigdy nie byli zespołem, który przywiązywałby wielką wagę do strony choreograficznej. My po prostu podłączamy sprzęt i gramy”, powiedział.

„Nasza setlista zmienia się z koncertu na koncert. To nie jest tak, że ustalamy układ piosenek, a potem trzymamy się go przez całą trasę. Sądzę, że kiedy się zeszliśmy, zaczęliśmy od miejsca, w którym przerwaliśmy”.

„Mamy dużo materiału”, dodał gitarzysta, „dlatego możemy sobie pozwolić na ponad trzygodzinne koncerty. Poza tym dobrze się przy tym bawimy. Nie planowaliśmy, że będziemy wychodzić na scenę na trzy godziny. Po prostu tak wyszło”.

Slash wyjaśnił również, jak „od kulis” wyglądają jego koncertowe partie solowe.

„Na początku każdej trasy wymyślam, co będę grał. To może być jeden kawałek albo dwa… Ostatnio grywałem Hideaway i to była naprawdę przednia zabawa. Prezentowaliśmy to na każdym koncercie. Przy kolejnych będziemy grać coś innego. Właściwie już coś napisałem”.

„Lubię grać z zespołem. Nigdy nie przepadałem za grywaniem w pojedynkę. Mogę to robić, kiedy inni potrzebują chwili przerwy, ale za tym nie przepadam. Wolę grać wspólnie. Tak więc mam coś… mam pomysł na to, co będę wykonywać na najbliższej trasie”.

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Ivellios

• Atittude
  • Paranormalium.PL
  • Respect: +413
    • Paranormalium - Portal Zjawisk Paranormalnych
Odp: Slash: Choreografia? Nie przywiązujemy do niej wielkiej wagi
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2026, 02:28:10 pm »
0
Nasza setlista zmienia się z koncertu na koncert. To nie jest tak, że ustalamy układ piosenek, a potem trzymamy się go przez całą trasę

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=3IC76o_lhFw" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=3IC76o_lhFw</a>

Offline Tymeg_2

• Atittude
  • We died before we start to live...
  • Respect: +355
Odp: Slash: Choreografia? Nie przywiązujemy do niej wielkiej wagi
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 24, 2026, 10:12:57 am »
0
Ustalacie szkielet setlisty i się go trzymacie, czasem coś wyleci, czasem coś dodacie, ale w sumie podobne są te repertuary co wieczór. Po co zakłamywać w każdym wywiadzie rzeczywistość?
Ph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn

Slash na "pikniku" rockowym

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6034
Ostatnia wiadomość Października 13, 2009, 03:47:12 pm
wysłana przez Meximax