Duff McKagan wydał nowy utwór. Piosenka nosi tytuł „Lighthouse” i jest tytułowym kawałkiem z trzeciej solowej płyty basisty Guns N’ Roses.
Krążek ma się ukazać 20 października br. Przedsprzedaż już ruszyła.
Płyta będzie dostępna w różnych wersjach – jako klasyczne CD, CD w wersji deluxe z nadrukiem fotograficznym, kaseta, standardowy czarny winyl, winyl deluxe z litografią, książeczką, naklejką i kostką do gry.
„Rozbijające się… piętrzące się fale. Rozpada się wszystko, co cię otacza. Czasami życie rzuca nami to tu, to tam, a my pragniemy komfortu, powrotu do domu. Statek rzucany jak zabawka, potargane żagle, skrzypiące drewno bez balastu… Dusza z całych sił stara się odnaleźć spokój i centrum. Znajdź latarnię. Ja mam swoją… wiruje w ciemności, pełna ciepła, obiecuje opiekę, miłość, śmiech i wszystko, co jest prawdą. Będziesz moją latarnią. Daj mi światło. Zabierz mnie do domu” – oto jak Duff zapowiedział nowy krążek.
Na składającej się z jedenastu piosenek płycie usłyszymy gościnne występy.
Pojawi się Slash, a także Abe Laboriel Jr., perkusista Paula McCartneya, Iggy Pop czy wieloletni przyjaciel Duffa, Jerry Cantrell z Alice In Chains.
Lista utworów:
1. Lighthouse
2. Longfeather
3. Holy Water
4. I Saw God On 10th St
5. Fallen
6. Forgiveness
7. Just Another Shakedown
8. Fallen Ones
9. Hope
(gośc. Slash)10. I Just Don't Know
(gośc. Jerry Cantrell)11. Lighthouse (Reprise)
(gośc. Iggy Pop)Źródło