Autor Wątek: Kto w klipie do NR zanurkował w torcie weselnym? Zagadka rozwiązana?  (Przeczytany 50 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3620

Kim jest Bad Brad?
To gitarzysta i YouTuber, który od wielu lat mieszka w Nashville, ale który w latach osiemdziesiątych przybył z rodzinnej Wirginii do Los Angeles, aby tam szukać sławy. W Hollywood mieszkał do 1994 roku, kiedy to postanowił przeprowadzić się do Nashville.

Jego marzenie o wielkiej sławie nie ziściło się, ale podczas pobytu w Los Angeles zdążył poznać odpowiedź na pytanie, które od dawna nurtuje fanów Guns N’ Roses, i w najnowszym odcinku audycji „Appetite for Distortion” wyjawił, kim jest tajemniczy człowiek, który w teledysku do „November Rain” nurkuje w torcie weselnym.

Nie jest to, jak zwykło się mniemać, Riki Rachtman, ale Steve Henderson.

Na przełomie lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych Steve kręcił się po Hollywood, próbując zrobić karierę aktorską. Bad Brad, który właśnie w owym czasie myślał o rozkręceniu kapeli rockowej, poznał go jako ewentualnego wokalistę. Plany nie wypaliły i na jakiś czas drogi gitarzysty i kandydata na aktora rozeszły się.

Bad Brad ponownie zobaczył dawnego znajomego, kiedy na MTV obejrzał teledysk do „November Rain”.

„Pewnej nocy, a było to jeszcze w czasie, kiedy miałem zespół, włączyłem telewizor. Akurat puszczano teledysk do November Rain i zobaczyłem, że facet, który skacze na tort, to Steve Henderson – gość, którego próbowaliśmy zaangażować do zespołu. Instynktownie sięgnąłem po telefon, zadzwoniłem do niego i rzuciłem: Stary, właśnie widziałem cię na MTV! A on wtedy powiedział, że akurat był na planie teledysku, a kiedy zobaczył, że kamera jest włączona, postanowił zanurkować w torcie. Pomyślał, że w ten sposób zapewni sobie chwilę sławy”.

„Dzisiaj takie rzeczy byłyby nie do pomyślenia”, dodał Bad Brad, „ale tam kręcono teledysk rockowy, tam był Axl Rose, tam byli Guns N’ Roses… i [Steve] prawdopodobnie uznał, że powinien to zrobić”.

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Kto jest najlepszym międzynarodowym perkusistą rockowym 2017 roku? [frankferrer]

Zaczęty przez daub

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 3416
Ostatnia wiadomość Listopada 16, 2017, 06:36:55 pm
wysłana przez hkt