Autor Wątek: Guns N' Roses w Szwecji - Sztokholm, 04.07.2025  (Przeczytany 462 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4574
Guns N' Roses w Szwecji - Sztokholm, 04.07.2025
« dnia: Lipca 04, 2025, 10:58:20 pm »
+2
Miejsce koncertu: Strawberry Arena
Support: Public Enemy

Soundcheck: Thunder & Lightning, Never Say Die (Black Sabbath), Sabbath Bloody Sabbath, Patience

Setlista:

1. Welcome To The Jungle
2. Mr Brownstone
3. Bad Obsession
4. Chinese Democracy
5. Live And Let Die (oryg. Wings)
6. It's So Easy
7. Absurd
8. Knockin' On Heaven's Door (oryg. Bob Dylan)
9. Slither (oryg. Velvet Revolver)
10. Hard Skool
11. Anything Goes
12. Estranged
13. Double Talkin' Jive
14. Down On The Farm (oryg. UK Subs)
15. Rocket Queen
16. Yesterdays
17. Thunder And Lightning (oryg. Thin Lizzy, Duff na wokalu)
18. Coma
19. Civil War
20. Slash Solo
21. Sweet Child O' Mine
22. Street Of Dreams (debiut na trasie)
23. November Rain
24. Wichita Lineman (oryg. Jimmy Webb)
25. Patience
26. Perhaps
27. Don't Cry
28. Nightrain
29. Paradise City
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2025, 11:34:44 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +386
    • Korso on YT
Odp: Guns N' Roses w Szwecji - Sztokholm, 04.07.2025
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 07, 2025, 06:46:05 pm »
+1
Tuż obok Sabbath'owego szalu, bardzo mnie cieszy powrót SOD <3 oby dotrwał do koncertu w Luxemburgu (i jo tyz:v)

Offline maciek___1551

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +73
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 08, 2025, 12:48:53 am »
0
Taaak . Ale w końcowej części seta na ostatnim koncercie w wawie axl już na resztkach thu to sod z siebie wydobywał

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +386
    • Korso on YT
« Odpowiedź #3 dnia: Dzisiaj o 10:13:14 am »
+4
Dla mnie najważniejsze jest to, że widzę ich (a szczególnie Axla) pełnych energii i radości. Na pożegnaniu Ozzy'ego po raz pierwszy odkąd poznałem Tokyo '92, zobaczyłem Slasha z tą dziką werwą jak na AGD. Axla widziałem z Finckiem, Ashba i Slashem (trzykrotnie). Wiadomo jak z jego formą wokalną, ale dopiero na ostatnim koncercie w Holandii zobaczyłem Axla w szczytowej formie. A tego roku to po prostu Czad! Radość i zabawa, które płyną z ich koncertów rekompensują te lata bez płyt, czy nawet słabsze wykony. Nie znam zresztą drugiej kapeli, która aż tak daje czadu. Prawie cztery godziny samego biegu to już coś, a żeby wyciągnąć te numery to już w ogóle kosmos. Od lat rozgrzewam się przed swoimi koncertami grając do koncertów GN'R na wiośle i zwykle kończę spocony jak nie powiem co...a wcale nie zapieprzam w kółko skacząc i miotając się, nie mówiąc już o śpiewaniu bo po pierwszym/drugim numerze moja przepona dostaje skurczy, a ja spuchnięty i czerwonyodle się, by Łapać oddech xD
Axl opowiada, śmieje się, zdjął z siebie całą tą zbroję kapeluszy, łańcuchów i innych 'zakrywavzy'. Znów widać, że ma fun. Sprytnie radzi sobie z przearanzowantmi partiami, by sprostać (a jak nie trafi, aż czuć że zaraz wydrze się jeszcze o niej, by to nadrobić), układa sety z myślą, by naprawdę dać jak najwięcej z siebie, powoli wychodzi ze swojej jamy :)
Pod wieloma względami rozumiem, lub tak mi się zdaje, w jaki sposób może doświadczać i przeżywać wiele spraw w życiu i muzyce...i autentycznie, aż wzrusza mnie to i inspiruje. To w końcu od dawien dawna moja ukochana kapela i wokalista, dzięki forum na tyle ugruntowany w sercu, że widzieć ich jak się bawią, cieszą (i dają nam nawet wyczekiwana trasę ze zmianami w secie xd) to jak widzieć dawnego przyjaciela, który zwalczyl kryzys i wrócił do siebie :D

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4574
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2296
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #5 dnia: Dzisiaj o 11:04:21 am »
0
@Korso pięknie napisane

Slash i Tracii Guns na rzecz Kitten Rescue [slash] [traciiguns]

Zaczęty przez naileajordan