Autor Wątek: Stream z pożegnalnego koncertu Ozziego i Black Sabbath  (Przeczytany 945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2297
    • As Koncertowy
Odp: Stream z pożegnalnego koncertu Ozziego i Black Sabbath
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 06, 2025, 12:41:55 pm »
+1
To nie był dobry występ wokalny Axla, ale widać, że się starał. Zespół top, Isaac to bestia, szkoda, że nie będzie tego słychać w sobotę. Takie "Junior's Eyes" mogłoby wejść do setlisty.

Oglądałem jakiegoś streama, który się zaciął akurat na Gunsach, resztę już odpuściłem i obejrzałem rano. Widziałem jakąś wypowiedź Larsa Ulricha, że to był "hołd rockowej społeczności dla starszyzny plemiennej", co chyba najlepiej oddaje cały ten koncert. Po niektórych (nie tylko po Axlu) wyraźnie widać upływ czasu, nasi bohaterowie muzyczni powoli odchodzą na zawsze. Trzeba się cieszyć każdym koncertem tych rockowych gwiazd.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4575
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 06, 2025, 10:56:52 pm »
0
Babciu, to jest zajebiste!
Świetnie się to oglądało, szczególnie do gustu mi przypadlo Junior's Eyes.
A Isaac znakomicie się wyprowadził, szacun!
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1282
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 06, 2025, 11:58:37 pm »
0
@mafioso Ja już się pogodziłem z tym, że ten koncert za tydzień będzie moim ostatnim. Swoiste pożegnanie z GnR
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1788
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 07, 2025, 01:49:22 pm »
+1
Oglądałem od momentu Yungbluda śpiewającego "Changes". Świetny wykon.

Ostatecznie wybrałem piracenie a nie oficjalny stream właśnie ze względu na cenę. 20 zł więcej niż na wejściu przez opłaty manipulacyjne... no commentenos.

Bardzo fajnie się to oglądało i pewnie jeszcze kiedyś bym sobie to puścił, żeby leciało w tle choć to może być ciężkie, bo sam w domu jestem rzadko -> a duża cześć muzy tej nie lezy w gustach moich domowników.

Świetny Tool - bez ozdobników, sama muza i klimat. Zawsze sobie mówię, że chciałbym sie zagłębić w tą muzykę ale też zwykle nie mam na to totalnie ochoty. To trzeba trafić na dobry moment. Taki był w sobotę. To, co odpierdzielał Justin Chancellor na basie to była poezja dla oczodołów mych. Ah eh.

Zależało mi, żeby zobaczyć Tobiasa Forge z Ghosta - ale akurat wtedy wcięło mi strema :P Po czasie jednak muszę stwierdzić, że nie wypadł wyjątkowo - ot ciekawostka. Kocham go za inną robotę :P

Oglądało się dobrze, jak jedną wielką rodzinę i faktycznie to była wyjątkowa chwila i wyjątkowy koncert. Na scenie nawet pojawił się Steven Tyler (wcześniej nie był zapowiadany) a jego forma wokalna była zdecydowanie w tym miejscu, w którym się go nie spodziewałem biorąc pod uwagę, że Aero już nie zagra. W sumie to dziwne, że nie zagra słuchając tego Pana.

Gunsi też się haczyli niemiłosiernie i po kilka razy były puszczane niektóre fragmenty - miałem wrażenie, że jestem w jakimś loopie czasowym :D Nazajutrz już mogłem na spokojnie obejrzeć na YT i tam to już było... faktycznie zaskakująco dobrze. Nie licząc Axla ale to już norma o wielu lat.

Issac świetnie się wpasował w zespół, miał kilka fajniejszych, szybszych przejść, których próżno bylo szukać w grze Franka. Zagrali bez Dizziego i Mellisy zatem klimat był bardziej garażowy. Czy to przeszkadzało... absolutnie nie :) Junior's Eyes przepięknie wyszło ale będąc szczerym ja nigdy nie sluchałem Black Sabbath wiec to tak jakbym pierwszy raz ten kawałek słyszał :P It's Allright trochę nieporadne, zarówno od strony złego udźwiękowienia Axla jak i gitary Slasha wciśniętej tam na siłę. WTTJ i PC świetne. Choć w takich momentach właśnie boli, że ten zespół dalej pokazuje praktycznie cały czas glorię z lat 80tych. A tyle mogli osiągnąć i tyle zrobić...

Muszę jeszcze w wolnej chwili dorwać Metallicę całą i Black Sabbath z Ozziem bo tego już widzę na YT nie ma.

Niemniej po występie GNR - cieszę się na sobotę :)

...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 07, 2025, 06:56:12 pm »
0

Ozzy o Axlu wrzucając te fotkę na Twittera:
moje pierwsze spotkanie z Axlem Rose, w moim wieku nie masz okazji poznawać wielu legend, naprawdę to gentleman w każdym calu

« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2025, 07:54:12 pm wysłana przez sunsetstrip »

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
    • As Koncertowy

Offline Bender

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Wchodzę luzem w mojej bluzie z logiem Guns N Roses
  • Respect: +2500
« Odpowiedź #21 dnia: Lipca 08, 2025, 10:05:43 am »
0
Mam nadzieję, że całość wyjdzie na fizycznym nośniku.
GN'R 11.07.12 | 20.06.17 | 09.07.18 | 20.06.22 | ...
SLASH 13.02.13 | 20.11.14 | 12.02.19 | 16.04.24
DUFF 12.06.14 | 22.08.19 | 13.10.24

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 08, 2025, 10:29:01 pm »
0
A słyszał ktoś wcześniej o tym gościu - Youngblud? No głos ma niesamowity.

https://youtu.be/3eZH9nibdvk?si=zdIpHLi2ttwnHFZb

Offline Śpiochu

• Global Moderator
  • One In A Million
  • Hail to the chief!
  • Respect: +1788
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 09, 2025, 08:06:53 am »
+1
@mafioso grają go w Antyradiu, a ja sam przesłuchalem kilka kawałków na Spotify. Jego występ z Changes był fenomenalny, bije od gościa charyzma na kilometr.

...a jego kawałki są takie sobie... bardziej pop niż rock. Szkoda, czekam aż będzie grał ostrzej.
...jeśli powyższy komentarz wydaje Ci się zbyt poważny, to zmień zdanie.
GNR
Warszawa 15.07.06, Praga 27.09.10, Rybnik 11.07.12, Gdańsk 20.06.17
Slash
13.02.13, 12.02.19, 16.04.24

Offline Korso

• Atittude
  • Respect: +388
    • Korso on YT
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 09, 2025, 10:45:23 am »
0
Kilka łez uroniłem, nie powiem...
Poza tym, to nie widziałem takiej mocy w Slashu od Tokyo 92'! To musiało być niezwykłe przeżycie, by zagrać dla nich ich utwory. To w końcu podstawy! Ja to bym się chyba zesr..ł że szczęścia i stresu, gdyby dane mi było grać przed Gn'R :D

Offline charlie_cherry

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +62
    • http://gnrobr.w.interia.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 09, 2025, 11:12:11 am »
0
Już nadrobiłem. Nie mogłem oglądać na streamie, a jedynie śledziłem relację na The Guardian tekstowo :)

Instrumentalnie wyszło super. Slash wycinał super solówki, zwłaszcza w "Junior's Eyes". Isaac też dał czadu i wygrał los na życiowej loterii, że akurat ten koncert zdarzył się za jego kadencji. Jestem pewien, że masa muzyków będzie chciała z nim teraz grać.

I w ogóle GN'R fajnie wybrali utwory. Właściwe proporcje: 4 z BS, tylko 2 swoje. "Junior's Eyes" wszystkich zaskoczyło, "It's Alright" chyba też, poza fanami GN'R. Reszta to były hiciory.

A Axl... Cóż, jak to Axl. Dał z siebie wszystko co mógł, ale występ raczej nie był jego najlepszą reklamą od strony wokalnej. Z relacji słyszałem, że ludzie, którzy nie znają aktualnego stanu GN'R byli rozczarowani jego głosem, choć przyznawali, że z czasem się przyzwyczaili.

Szkoda, że Dizzy i Melissa się nie załapali, choć GN'R w piątkę to też było ciekawe. Miejsce na klawisze było :). Mam nadzieję, że chociaż się przelecieli z resztą na koncert.

A słyszał ktoś wcześniej o tym gościu - Youngblud? No głos ma niesamowity.

https://youtu.be/3eZH9nibdvk?si=zdIpHLi2ttwnHFZb
Tak, jest w sumie "gwiazdą" w UK. Nie przepadam za nim, acz znałem tylko pierwsze single. Może teraz trochę dorósł. Przyznam, że "Changes" wyszło mu super. Pamiętam też, że kilka lat temu Ozzy wspominał o nim, że trochę mu przypomina mu jego samego za młodu. Coś w tym jest.

Ogólnie koncert był świetny, acz pewne rzeczy dalej mnie zastanawiają. Czemu "Changes" było 2 razy? Gdzie wielcy nieobecni? Fajnie, że Tyler zagrał i dał czadu, ale co do miało wspólnego z Black Sabbath? Może pierwszy kawałek był po to, by podkreślić korzenie metalu, drugi bo to gość specjalny, a trzeci (Whole Lotta Love)... No właśnie, ten trzeci mi nie pasował do koncertu i wykonawcy.

Czekam na oficjalne wydanie, choć "Freddie Mercury Tribute" to nie przebije. I ciekaw jestem czy to "pożegnanie" nie popchnie innych zespołów do ostatnich wielkich koncertów.

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 09, 2025, 01:43:26 pm »
0
Przy okazji fragment autobio Ozziego, która serdecznie polecam

Axl Rose

GNR wydadzą „London 1991” – nagranie z koncertu na Wembley [gunsnroses]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1794
Ostatnia wiadomość Kwietnia 03, 2023, 02:14:22 pm
wysłana przez Bender