Autor Wątek: Guns N' Roses w Polsce - Warszawa, 12.07.2025  (Przeczytany 4367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4578
Odp: Guns N' Roses w Polsce - Warszawa, 12.07.2025
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 16, 2025, 10:38:54 pm »
+1
Chciałam tylko powiedzieć, że było wspaniale, nawet mimo tego, że od strony Fortusowej pod samą barierką było na początku słychać wielkie G. Przed Estranged poszłyśmy w bok, mniej ludzi, mniejszy ścisk i o dziwo zaczęłyśmy słyszeć co się gra i śpiewa (wcześniej polegałyśmy na naszej znajomości słow ;) ).
Żałuję, że nie udało mi się zobaczyć z nikim z Was, ale marzę już o kolejnym koncercie GNR. I wiecie co? Może to niepopularna opinia, ale jestem już starszą panią (zdecydowanie starszą niż wtedy, kiedy zaczynałam moją przygodę na NTS) i nie oczekuję płyty - oczekuję koncertów. Najlepiej jak najczęściej. Chłopaki są nieziemscy w tym co robią, emocje są nie do porobienia. Uwielbiam bywać na ich koncertach. Uwielbiam tę wersję mnie, która pozwala sobie na emocje podczas koncertu GNR. Jeśli ktoś nie wierzy w magię, niech idzie na koncert.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1132
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2312
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 18, 2025, 02:10:19 pm »
+3
Ode mnie też parę słów. Wyszło mi prawie 20k znaków więc wklejam link do swojego bloga.
Tu tylko dopiszę, że jak zwykle świetnie było zobaczyć @Zqyx i żałuję, że nie udało się pogadać ze @Śpiochu.

http://www.askoncertowy.pl/2025/07/guns-n-roses-warszawa-narodowy-12072025.html

PS. Carpenter rulezzz!
PS2. Polubcie mi https://www.facebook.com/askoncertowy/ mam tam już kilkadziesiąt relacji, a do końca roku planuję być jeszcze na kilkunastu koncertach. Będziecie na bieżąco :P

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3575
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 18, 2025, 05:10:28 pm »
0
"Chcę, żeby to wybrzmiało wyraźnie - pomimo niedogodności na polskim koncercie, Guns N' Roses są w fantastycznej formie, być może najlepszej w swojej historii" @mafioso, nie no, tu pojechałeś mocno  :P
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Luk

• Paradise City
  • Respect: +239
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 18, 2025, 06:28:58 pm »
0
@mafioso Ty jakoś chyba siedziałeś blisko mnie patrząc po fotkach, jaki sektor miałeś? U mnie C4 rząd 7 był bardzo dobry dźwięk jak na narodowy. Aż taka mała różnica w metrach w jedną czy drugą robi różnice? ;)

Offline mafioso

• Moderator
  • Street of dreams
  • Respect: +2312
    • As Koncertowy
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 18, 2025, 06:56:16 pm »
0
@Luk C3, rząd 18

@Zqyx jak nie będzie kontrowersji, to się nie będzie klikać. A do drugie to kiedy byli w lepszej formie (nie mówię o Axlu)? Dowody, nagrania, zeznania świadków!

Offline Luk

• Paradise City
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 18, 2025, 07:18:38 pm »
0
Mój patent jest taki, że idę na trybuny ale jak najniżej, na Gunsach drugi raz wypala na Narodowym, na AC/DC nie wypaliło ale inne Rammsteiny też działało.

Przeczytałem na blogu Twoją recenzję i ogólnie się zgadzam... Ale Slasha też podgłaśniali na solówkach, nie tylko Axla. :P A jak ktoś wychodzi z koncertu to nie jest fanem tylko przyszedł przypadkowo chyba ale nie kuma koncertów i tak robiąc nigdy nie skuma.

Moi powiedzieli, że teraz Slash jest bardziej upasiony niż Axl.  :lol: Fajnie mu się ta kamizelka moczyła od góry i z każdym nagraniem bardziej. No i coś w tym jest, obejrzyjcie Slasha z lat 90 - gitara wielka, a teraz on wielki, gitara mała.  :lol: No ale takie to życie, dalej zasuwa jak trzeba z malutkimi wyjątkami chińskimi. ;)

Ogólnie Axl chyba przebiegł najwięcej na tych naszych koncertach, na moje oko. Nie do końca się zgadzam, że go chowają, bardziej bym powiedział, że fajnie uaktywniają Melisę - dla mnie ona mogłaby coś pośpiewać więcej, a głos Duffa spoczko, nawet to So Fine fajnie wyszło.

A co do telebimów to mi się podobała realizacja, że dość dynamicznie zmieniali kamerki i raz pokazywali Axl, raz Slasha i czasem innych - moim zdaniem dużo lepiej to było niż w poprzednich koncertach. Coś tam się rozwijają ale pirotechniki mogliby dać więcej niż zero. :P

Co do Franka to chyba na tych nowych starociach i tak jest Brain wpisany jako perkusista, w ogóle czy coś ze studia jest z Frankiem nagrane?

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 19, 2025, 03:39:40 pm »
0
@Luk C3, rząd 18

@Zqyx jak nie będzie kontrowersji, to się nie będzie klikać. A do drugie to kiedy byli w lepszej formie (nie mówię o Axlu)? Dowody, nagrania, zeznania świadków!
Na tym samym koncercie, na którym Axl powiedział ... wiadomo co :D ;) @Luk Sztuczna inteligencja podpowiada, że Franka słyszymy
" w  "Chinese Democracy" – tytułowy utwór albumu
"Better" – jeden z bardziej znanych kawałków z tej płyty
"If the World" – utwór o bardziej eksperymentalnym charakterze
"There Was a Time" – epicka kompozycja z bogatymi aranżacjami
"I.R.S." – kolejny utwór, w którym Ferrer wnosi swój styl gry"
I tyle. A Slashu faktycznie zaokrąglił się zdecydowanie bardziej niż Axl, nawet powiedziałbym, że bardziej niż Axl kiedyś. Na siłownię go  ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2025, 03:51:38 pm wysłana przez Zqyx »

Offline maciek___1551

• Right Next Door To Hell
  • Respect: +85
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 19, 2025, 11:01:09 pm »
0
Dajcie Slashowi spokój :D moim zdaniem wygląda "zdrowiej" niż wysuszony Duff

Offline Luk

• Paradise City
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 20, 2025, 02:40:57 am »
0
Właśnie nie wiem czy nawet jak gdzieś słyszymy to jest to równoznaczne z jakimiś prawami czy pisaniem tej muzyki, bo wydaje mi się, że tam nie ma go jako twórcy czegokolwiek ale nie jestem tego pewien jak to działa. :P

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 20, 2025, 09:36:28 am »
+1
W kwestii słyszenia... jak to jest, że to, co słyszymy na koncercie ( np. na trybunach ) ma się nijak do tego, co słyszymy później na nagraniu z telefonu? Porównajcie sobie swoje wrażenia z koncertu z tym, co zarejestrował Wasz telefon, chodzi mi tu głównie o wokal Axla, ale nie tylko. Co myślicie?

Offline Luk

• Paradise City
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 20, 2025, 11:54:31 am »
+1
Dlatego hejterzy mają pożywkę, bo na koncert nigdy nie pójdą, a słuchać nagrania z telefonu na laptopie, bo zapewne przeważnie tak jest to słychać jak słychać, a różnica na żywo jest kolosalna jak dla mnie na korzyść Axl'a, nawet to u Sabbatów na pożegnaniu przy lepszym nagraniu nie oddaje koncertu ale na tym ma to polegać i po to są chyba koncerty. :P Inaczej to w sumie byłoby bez sensu na nie chodzić.  :lol:

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1286
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 20, 2025, 11:56:41 am »
0
@Luk C3, rząd 18

Na tym samym koncercie, na którym Axl powiedział ... wiadomo co :D ;) @Luk Sztuczna inteligencja podpowiada, że Franka słyszymy
" w  "Chinese Democracy" – tytułowy utwór albumu
"Better" – jeden z bardziej znanych kawałków z tej płyty
"If the World" – utwór o bardziej eksperymentalnym charakterze
"There Was a Time" – epicka kompozycja z bogatymi aranżacjami
"I.R.S." – kolejny utwór, w którym Ferrer wnosi swój styl gry"
I tyle. A Slashu faktycznie zaokrąglił się zdecydowanie bardziej niż Axl, nawet powiedziałbym, że bardziej niż Axl kiedyś. Na siłownię go  ;)

Nagrane przez Franka, ale wszystkie bębny zostały skomponowane przez Josha i częściowo Braina
http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Offline cygan2009

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +14
« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 21, 2025, 10:53:10 am »
+1
W kwestii słyszenia... jak to jest, że to, co słyszymy na koncercie ( np. na trybunach ) ma się nijak do tego, co słyszymy później na nagraniu z telefonu? Porównajcie sobie swoje wrażenia z koncertu z tym, co zarejestrował Wasz telefon, chodzi mi tu głównie o wokal Axla, ale nie tylko. Co myślicie?

Pod sceną gdzie miałem bardzo dobry odsłuch i wg mnie to jedyne miejsce dające szanse to słuchanie koncertu na narodowym głos Axla brzmiał jak brzytwa, miejscami jak z niektórych nagrań UYI live. To jest trochę sprzeczne z obecnymi nagraniami z yt.w Takim YCBM na żywo Mickey w ogóle nie byl słyszalny, krzyk w LALD sprawiał ze czułem ciarki na plecach. A najgorzej brzmiacy na nagraniach Yesterdays na żywo wyglądał jak zupełnie inny utwór. Moja dziewczyna która męczyłem nagraniami z yt mówiła ze głos jest tragiczny. Po koncercie stwierdziła ze na żywo brzmiało to ostro a głos Axla miał pazur i nie miało to nic wspólnego z nagraniami. Co do gitary slasha to chyba zawsze używał boostera żeby wybić się poza sekcje rytmiczna przy solowkach. A zmieniając trochę temat...przy filmiku rozpoczynającym koncert ten nagrany okrzyk "from Hollywood GNR" był zdecydowanie za cicho 😉. Lepiej to brzmiało w Gdańsku gdy wykrzykiwany był na żywo 😁. Aaa i stojąc przy scenie nigdzie nie było widać tego wielkiego ochroniarza, który często towarzyszyl Axlowi

Offline Douger

• Garden Of Eden
  • Dżentelmenel
  • Respect: +1286
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 22, 2025, 10:13:47 am »
+1
O jakości akustyki nie wspomnę, bo już chyba wszystko zostało powiedziane powyżej.

Axl - klasa. Głos bez porównania do tego, co słyszy się na nagraniach z telefonu. Energiczny, sporo biegał, gadał. Widać, że w dobrym humorze.
Slash - Slash był drugim liderem zespołu. Było go dużo na scenie, na telebimie i w zespole. Elegancko wypadło długie solo.
Duff - dobra forma, dobre brzmienie. Bas było słychać głośno i wyraźnie przez cały koncert w przeciwieństwo do innych instrumentów.
Isaac - maszyna, robot, rakieta. 3 godziny ciągłego naparzania w bębny. Groove, flow i potężny dźwięk. Zdecydowanie potrzebna zmiana od dawna.
Dizzy - Ladies and Gentelmen Mr. Dizzy Reed. Jaki jest Dizzy każdy widzi. Dobrze, że jest od tylu lat.
Melissa - Melissa ciągnęła chórki cały koncert i jej wokal wypadł baaaardzo dobrze. Do tego robi efekty i inne duperele. Nie wyobrażam sobie zespołu bez niej.
4tus - zdecydowanie było za mało Richarda i za mało go było słychać. Powinien mieć swoje solo wzorem Slasha.

Ogólnie cały zespół wypadł 11/10, aż byłem w szoku. Gdyby wcześniej wiedział to kupiłbym drugi bilet na Litwę albo Czechosłowację. Czekam na rychły powrót do Polski.

http://drwale.blogspot.com/

Powyższy komentarz ma formę żartobliwą. Proszę nie brać go na poważnie.

Slash i Tracii Guns na rzecz Kitten Rescue [slash] [traciiguns]

Zaczęty przez naileajordan

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 503
Ostatnia wiadomość Października 07, 2022, 06:49:01 pm
wysłana przez naileajordan