Autor Wątek: Duff: Ozzy zawsze był w moim życiu  (Przeczytany 19 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3733
Duff: Ozzy zawsze był w moim życiu
« dnia: Czerwca 24, 2025, 03:04:51 pm »
0

Duff McKagan opublikował na kanale YouTube trwające 19 minut nagranie, w którym odpowiada na pytania fanów. Jednym z poruszonych tematów był udział basisty Guns N’ Roses w wydarzeniu „Back To The Beginning”, które odbędzie się 5 lipca br. w Villa Park w Birmingham. W koncercie mają wystąpić Black Sabbath w oryginalnym składzie. Dla Ozzy’ego Osbourne’a ma to być ostatni koncert w karierze.

Zapytany o rolę, jaką Ozzy odegrał w jego życiu, Duff odpowiedział:

„Trudne pytanie. Ozzy zawsze był w moim życiu. Kiedy byłem sześcioletnim dzieckiem, ja i moje starsze rodzeństwo słuchaliśmy w salonie w naszym rodzinnym domu płyt, ale także radia. Ówczesne stacje radiowe miały w zwyczaju puszczać całą jedną stronę płyty. Mówię o płytach rockowych. Na tapecie byli wówczas Jimi Hendrix i inni.
Pamiętam, jak po raz pierwszy usłyszałem Iron Man Black Sabbath. Nie przypominam sobie, w którym to było roku, w każdym razie byłem wtedy młody. Usłyszawszy Iron Man, pomyślałem: Wow! To było coś! Ta piosenka nie była poza zasięgiem i kiedy parę lat później zacząłem grać na gitarze, zdarzało mi się ją grywać. Tak, Sabbath i Ozzy zawsze byli w moim życiu”.   

„Uwielbiam płytę Never Say Die! z 1978 roku”, dodał Duff. „Black Sabbath i Ronnie James Dio dokonali razem wielkich rzeczy. A kariera solowa Ozzy’ego… Cóż, myślę, że to właśnie wtedy został legendą muzyki. Iggy [Pop], Lemmy, Ozzy, Prince – te postacie mają w rock and rollu stałe miejsce”. 

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Będzie film o życiu Duffa

Zaczęty przez Mr.Brownstone

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 3067
Ostatnia wiadomość Listopada 05, 2012, 07:16:48 pm
wysłana przez littlemf