Duff McKagan opublikował teledysk do piosenki „Cold Outside”.
Dotyczy on nasilającego się w Stanach Zjednoczonych problemu, jakim jest bezdomność.
Klip, którego producentem jest Shooter Jennings, ukazał się w tzw. Giving Tuesday, czyli święto dobroczynności. Powstał z myślą o wsparciu organizacji charytatywnej Union Gospel Mission z Seattle.
Reżyserem jest Paul Asao.
„Swego czasu byłem w podobnej sytuacji”, stwierdził McKagan. „Wiem, jak to jest, kiedy nie ma się nikogo, kogo można by poprosić o pomoc. Zdaję sobie sprawę, że wielu innych ludzi również zauważa osoby będące w potrzebie i mam nadzieję, że jeśli się zjednoczymy, uda nam się wiele zdziałać”.
„Cold Outside” pochodzi z solowej płyty McKagana pt. „Tenderness”, która ukazała się w maju br.
Tuż po wydaniu albumu Duff wspominał w wywiadzie dla „Rolling Stone”, że od dawna nosił się z zamiarem zmierzenia się z problemem bezdomności.
„Chciałbym skłonić ludzi, żeby pomagali sobie wzajemnie”, wyznał. „Czy w związku z tym koniecznie muszę robić dużo hałasu? Bynajmniej! Gram, k***a, w najlepszym rockowym zespole świata, nie? Wcale nie musiałem nagrywać płyty, a jednak zdecydowałem się na to. Chciałbym zrobić coś pożytecznego”.
Źródło