Dwa dni temu Duff McKagan opublikował na swoim profilu na Instagramie filmik, w którym odpowiada na pytanie fanki.
Czy basista Guns N’ Roses jest fanem Formuły 1?
„Owszem, interesuję się Formułą 1”, przyznał muzyk. „Przyznam, że zaczęła mnie fascynować, odkąd obejrzałem
Drive to survive na Netfliksie. Ja i moja żona wciągnęliśmy się. Ktoś doradził mi, żebym obejrzał ten serial. To było w 2019 czy 2020 roku. Naprawdę nas wciągnęło!”.
„Nie wiem, czy mam ulubionego kierowcę”, ciągnął McKagan. „W ostatnich sezonach można by kibicować właściwie każdemu kierowcy i każdej stajni. Jednak szczególnie lubię [Lewisa] Hamiltona. Kibicuję mu bardziej niż innym; może dlatego, że to inteligentny facet z dużym doświadczeniem. No i jest mi bliższy wiekowo”.
„Kilka tygodni temu ja i Slash mieliśmy okazję pojeździć w Bahrajnie. Jeździliśmy sportowym modelem Renault. Obaj chodziliśmy w Ameryce do szkoły dla kierowców, więc jazda po torze wyścigowym to dla nas nie pierwszyzna. Nie jestem w tym dobry, ale to i owo wiem”.
„Parę lat temu ja i Susan byliśmy na wyścigu [Formuły 1] w Monako. To było na krótko przed trasa Guns N’ Roses”, dodał Duff.
Lewis Hamilton jest zdobywcą siedmiu tytułów mistrza świata.
Źródło