Autor Wątek: Doug Aldrich: Axl nie lubi byle kogo  (Przeczytany 112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3693
Doug Aldrich: Axl nie lubi byle kogo
« dnia: Kwietnia 25, 2025, 03:28:29 pm »
+2

Gitarzysta Doug Aldrich wyjawił niedawno w audycji „Appetite for Distortion”, że swego czasu (na początku XXI wieku) Dizzy Reed skontaktował się z nim w sprawie ewentualnego angażu do Guns N’ Roses.

Dizzy i Doug mieli już wówczas na koncie współpracę w związku z solową płytą Aldricha z 1997 roku, zatytułowaną „Electrovision”.

Aldrich, który w 2003 roku dołączył do Whitesnake i pozostał w zespole do 2014 roku, zdradził, że Dizzy był jedyną osobą, z którą rozmawiał o Guns N’ Roses.

„Dizzy skontaktował się ze mną. Znałem go, mamy wspólnych przyjaciół. Poza tym Dizzy zagrał na solowej płycie, którą wydałem w latach dziewięćdziesiątych. Wypadł rewelacyjnie. W każdym razie zadzwonił do mnie i oświadczył: Hej, szukamy kogoś, kto grałby materiał Slasha. W zespole są już Richard Fortus i Robin Finck. Po czym dodał: Teraz poszukujemy kogoś, kto grałby bardziej rockowe partie”. 

„Tak się złożyło, że w tamtej chwili siedziałem obok Davida Coverdale’a. Właśnie zaczynaliśmy pracę nad pierwszą wspólnie skomponowaną płytą Whitesnake [Good To Be Bad z 2008 roku]. Powiedziałem: Wielkie dzięki, Dizzy, naprawdę to doceniam, ale właśnie nagrywam płytę z Whitesnake. Miałem swój udział w jej tworzeniu, teraz uczestniczę w produkcji”.

„Dizzy zapytał, czy to moja ostateczna odpowiedź, a Coverdale musiał go usłyszeć, bo przynaglił: Douglas, powiedz mu, że jesteś zajęty. W każdym razie było blisko. Dizzy uważał, że powinienem stawić się na przesłuchanie. Powiedział: Axl by cię polubił. A jak wiadomo, Axl nie lubi byle kogo”. 

Źródło
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Moderator
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3533
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: Doug Aldrich: Axl nie lubi byle kogo
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 25, 2025, 07:03:02 pm »
+1
Dajcie już tę trasę, bo ciężki jest los newsmanów, którzy robią co mogą, żeby znaleźć coś, w czym będzie choćby wzmianka o Gunsach. Dziękuję @naileajordan
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline maciek___1551

• Reckless Life
  • **
  • Respect: +43
Odp: Doug Aldrich: Axl nie lubi byle kogo
« Odpowiedź #2 dnia: Dzisiaj o 08:21:51 pm »
0