Ankieta

Jaki termin zlotu we Wrocławiu?

30 kwietnia 2011
15 (68.2%)
1 maja 2011
5 (22.7%)
Inny (proszę podać)
2 (9.1%)

Głosów w sumie: 21

Głosowanie skończone: Marca 03, 2011, 08:01:18 pm

Autor Wątek: ŚWIATOWY ZLOT FORUMOWICZÓW - Wrocław, 30 kwietnia 2011  (Przeczytany 96472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1125
Odp: ŚWIATOWY ZLOT FORUMOWICZÓW 2011
« Odpowiedź #405 dnia: Lutego 22, 2011, 05:28:43 pm »
0
30 kwietnia - tak
1 maja - nie - bo to święto pracy i puby/inne mogą być pozamykane i jest mniejszy wybór wtedy miejscówy, przynajmniej ja tak myślę
poza tym z tych dwóch terminów lepszy 30 kw. bo około 15 jest bicie rekordu, więc zainteresowani by sobie zagrali Jimmiego, a później spotkać się z resztą, a tak 30kw. kilka(naście) osób przyjedzie na rekord i wątpię żeby cała ta ekipa chciala(a raczej była zmuszona) zostac jeszcze jeden dzień, albo wrocic do chaty i znowu przyjezdzac, co raczej jest bez sensu
Naje 2017: Najlepszy avatar; Dobry duszek forum; Ulubiona osoba funkcyjna

Solidus

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Lutego 22, 2011, 05:31:29 pm »
0
Puście PM d wszystkich userów o zlocie to więcej osób się wypowie. Kiedyś lubiliście tak skrzynkę zaśmiecać  :sorcerer:

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
  • Respect: +866
« Odpowiedź #407 dnia: Lutego 22, 2011, 11:55:55 pm »
0
Dla mnie 30 kwietnia, albo 1 maja pasują jak najbardziej... 
"Co ludzie powiedzą" sezon drugi, odcinek piąty
;)

Offline Witek

• Administrator
  • Scraped
  • Respect: +500
    • http://bulak.home.pl/blog
« Odpowiedź #408 dnia: Lutego 23, 2011, 07:05:24 am »
0
Dobra, że już wygraliśmy to parę propozycji ode mnie :D Generalnie jak wiadomo zjeżdżamy się z różnych stron świata, także można ustalić miejsce zbiórki w jakiejś knajpie w pobliżu dworca, najbliżej to pod torami na przykład Lamus (do 16 Primator lany trzy rodzaje 5 złotych), ludzie z Wrocławia by się umawiali z jakąś konkretną grupą na odbiór, ktoś by odbierał Górny Śląsk, ktoś Poznań a kto inny Warszawę i szedł w to ustalone miejsce. Gdyby ktoś miał toboły jakieś do zostawienia to mieszkam 10 minut od dworca i można u mnie coś zostawić. Gdyby była piękna pogoda to można zawsze jakiegoś grilla zrobić, na przykład pod miastem na Wyspie Opatowickiej (bo na Słodowej jakieś koncerty będą?), jeżdżą tam autobusy z dworca, raczej z policją nie będzie problemów, przynajmniej kiedyś nie zdarzało się aby tam się pojawiali. Można też oczywiście uderzyć do jakiegoś ogródka piwnego, kwestia ustalenia. Część osób pewnie będzie chciała zwiedzić miasto (służę pomocą), część spotkać znajomych, a jeszcze inni iść na ten rekord (chyba, ze zmienimy dzień), ale to już bliżej zlotu będziemy się tym chyba martwić. Gdybyśmy grillowali to wieczorem wypada się przenieść do miasta, mogę uderzyć do Od zmierzchu do świtu, albo Liverpoolu, albo gdzie tam ustalimy i zapytać się o jakieś rezerwacje, dla mnie to 5-10 minut spaceru. Gdyby pogoda była podła to już od wcześniejszych godzin będziemy siedzieć po knajpach, więc nie będzie raczej problemu z miejscami. Można też uprawiać rajd po knajpach, ale przy dużej grupie ciężko będzie z miejscami. Gdyby zlot zaczynał się 1 to można się u mnie przekimać, oczywiście nie wszyscy, ale parę miejsc powinno się udać wygospodarować. To takie moje ogólne wstępne przemyślenia, a jak inni widzą zlot?  :P

OK, opcja ze spotkaniem się przy dworcu jest dobra, tam by się odbierało ludzi, wsadzało ich do knajpy i wszystkie grupy by się tam zbiegły. Dla mnie świetny pomysł :) rzeczy raczej ja nie planuję dużo brać bo mam nadzieję, że zlot potrwa jeden dzień :D myślę, że jednak knajpa jest lepsza bo nie trzeba dużo jeździć i jednak łatwiej piechotą będzie trafić na dworzec z centrum gdzieś :)

Ale tu już musi się troszkę więcej osób wypowiedzieć :) bo pewnie wszyscy nie przyjadą wcześniej i latanie z wyspy do centrum to chyba mało opłacalna sprawa :) też jestem za 30 kwietnia dodam :)

A co do ludzi marudzących, że "kiedyś było lepiej" - nie chcecie, nie przyjeżdżajcie :) wolę kilka osób, które się cieszą z tego, że coś jest niż x mówiących jak to kijowo bo mało osób i coś tam coś tam

Offline rose84

• One In A Million
  • Prosacówna Zeppelinka
  • Respect: +11
« Odpowiedź #409 dnia: Lutego 23, 2011, 11:48:34 am »
0
Stwierdzenie, że na zlocie nie będzie tłumów, jakie na chwilę obecną deklarują przybycie, to według mnie żaden malkontentyzm, a zwykłe stwierdzenie faktu  ;) Zawsze tak było i pozostanie. Oczywistym jest, że ilość nie przekłada się na jakość, więc nie ma powodów do nerwów  :). Ja pamiętam zloty 4 osobowe, które mogę spokojnie wpisać na listę moich ulubionych. Wydaje mi się, że każdy, kto deklaruje swą obecność, chetnie spędzi czas w gronie osób, które maja podobny gust muzyczny. Czy to będzie armia w liczbie 100 osób, czy np. 10, nie ma znaczenia.

Wstępnie podane terminy mi pasują.

Offline Wojo

• Atittude
  • fade away
  • Respect: +196
« Odpowiedź #410 dnia: Lutego 23, 2011, 11:59:08 am »
0
Oczywistym jest, że ilość nie przekłada się na jakość

tak właśnie. Jest Rose jestem ja  :sorcerer:

No Rose No Wojo  :D

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #411 dnia: Lutego 23, 2011, 02:27:56 pm »
0
Ja bede oczywiscie, o ile plany rodzinne mnie nie zaskocza (jak juz pisalam, dlugi weekend zoobwiazuje  ;) ) ale taki zlot rowniez, wiec bede sie starala sprostac czasowo wszystkiemu  :)
argument bicia rekordu 30. kwietnia mnie przekonuje, wiec mysle ze to jednak ok termin, pozatym mysle ze cos blizej rynku wtedy byloby wskazane.

odbieranie ludzi z dworca jest ok, ale tak naprawde i tak przyjedza kazdy na wlasna reke, pozatym wszyscy jestesmy dorosli (ci nie dorosli niech sie doczepia do kogos doroslego z regionu  ;) ) i o umowionej godzinie spotkanie w najbardziej znanym miejscu spotkan we wroclawiu, wiec Pregiez lub Fredro na rynku. Wtedy nie ma problemu organizacyjnego. Kazdy zna, a jak nie zna to wystarczy ze sie kogokolwiek zapyta i nawet bez mapy trafi.
a pozniej knajpa, ogrodek, cokolwiek.  :)

Offline katarynka

• Better
  • Respect: +192
« Odpowiedź #412 dnia: Lutego 23, 2011, 05:56:58 pm »
0
Stwierdzenie, że na zlocie nie będzie tłumów, jakie na chwilę obecną deklarują przybycie, to według mnie żaden malkontentyzm, a zwykłe stwierdzenie faktu  ;)

Wstępnie podane terminy mi pasują.

Nie mówię, że to nieprawda, ale podzielenie się swoim doświadczeniem raz wystarczy, w mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że takie powtarzanie tego co jakiś czas zniechęca i nasuwa myśli, że zakładacie z góry, że nic się nie uda ;) Trudno nie wyczuć ironicznego tonu, a po co to? ;)

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #413 dnia: Lutego 23, 2011, 05:57:53 pm »
0
No możemy tez jakoś zgrać przyjazdy pociągami tak, aby wszyscy mniej więcej w tym samym czasie przyjechali i wtedy chmara ruszyć w miasto. Ja nie biorę żadnych rzeczy podręcznych, bo one po prostu przeszkadzają...
;)

Offline JackW

• Atittude
  • Respect: +52
    • Poznaj Republikę Czeską
« Odpowiedź #414 dnia: Lutego 23, 2011, 06:26:45 pm »
0
Ja bede oczywiscie, o ile plany rodzinne mnie nie zaskocza (jak juz pisalam, dlugi weekend zoobwiazuje  ;) ) ale taki zlot rowniez, wiec bede sie starala sprostac czasowo wszystkiemu  :)
argument bicia rekordu 30. kwietnia mnie przekonuje, wiec mysle ze to jednak ok termin, pozatym mysle ze cos blizej rynku wtedy byloby wskazane.

odbieranie ludzi z dworca jest ok, ale tak naprawde i tak przyjedza kazdy na wlasna reke, pozatym wszyscy jestesmy dorosli (ci nie dorosli niech sie doczepia do kogos doroslego z regionu  ;) ) i o umowionej godzinie spotkanie w najbardziej znanym miejscu spotkan we wroclawiu, wiec Pregiez lub Fredro na rynku. Wtedy nie ma problemu organizacyjnego. Kazdy zna, a jak nie zna to wystarczy ze sie kogokolwiek zapyta i nawet bez mapy trafi.
a pozniej knajpa, ogrodek, cokolwiek.  :)

No jak 30 kwietnia chcemy się spotkać pod fredrą albo pręgierzem to może być problem, żeby się odnaleźć :)
2006, 2010, 2012, 2016, 2017, 2018

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #415 dnia: Lutego 23, 2011, 07:18:01 pm »
0
No właśnie, bo to będzie to bicie rekordu, co nie?? To może lepiej w niedzielę...
;)

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #416 dnia: Lutego 23, 2011, 08:18:45 pm »
0
Owsik ale tak jak napisałem, jeśli ktoś przyjedzie na rekord, to mógłby załatwic 2 sprawy za jednym razem -rekord który trwa do ok. 15 30 i dalej zlot ;)

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #417 dnia: Lutego 23, 2011, 08:23:42 pm »
0
Ale tu chodzi o to, że po tym jak skończą bić rekord, to wszyscy rusza do knajp i wtedy zapomnij o miejscu na zlot w knajpie.
To co... widzę, ze są dwie konkurencyjne daty. Może ankieta??
;)

Offline gloomy

• Global Moderator
  • Garden Of Eden
« Odpowiedź #418 dnia: Lutego 23, 2011, 08:23:58 pm »
0
nie jeśli się walnie rezerwację dla np 20 osób, czy tam 10, czy ile się zdeklaruje że na bank będzie

Offline owsik

• magister guns n'roses
  • One In A Million
« Odpowiedź #419 dnia: Lutego 23, 2011, 10:51:03 pm »
0
Ale i tak ciasno będzie jak sto diabłów
;)

Zlot na 30-lecie AFD ( Katowice i okolice ...)

Zaczęty przez Zqyx

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 18238
Ostatnia wiadomość Lipca 19, 2017, 09:55:50 am
wysłana przez Śpiochu