Autor Wątek: Wspólny wyjazd fanów na koncert Guns N' Roses w Rybniku z woj. MAŁOPOLSKIEGO  (Przeczytany 25682 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudia656

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +9
Odp: Wspólny wyjazd fanów na koncert Guns N' Roses w Rybniku z woj. MAŁOPOLSKIEGO
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 17, 2012, 07:47:55 pm »
0
hahha;d ja juz ogarnieta jestem w stronie pkp w koncu co tydzien sprawdzam pociago do rzeszowa;d
zapowiada sie ze 11 lipca caly pociag bedzie zaladowany fanami gunsow! ;d to dobrze ;d bo jade tylko z jedna osoba i fajnie by  bylo sie do kogos dolaczyc ;d
Lost in the garden of Eden..

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Wspólny wyjazd fanów na koncert Guns N' Roses w Rybniku z woj. MAŁOPOLSKIEGO
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 17, 2012, 07:56:44 pm »
0
4 i pół godziny podróży to straszna masakra. Ufam, że podróż tyle nie trwa i to jest czas z doliczonym czasem na przesiadkę.
Wszystkiego się dowiemy i zorganizujemy grupę. Ja osobiście chciałabym wyruszyć już około 8, 9 rano.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Monica.

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 17, 2012, 09:46:51 pm »
0
Też właśnie myślałam nad taką godziną i tak. 4.5h  to już czas z doliczoną przesiadką.

Orientuje się ktoś może w cenach biletów? Bo mogę zajrzeć jutro na dworzec i  spytać się o dokładną kwotę.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 17, 2012, 09:54:43 pm »
0
Z Krakowa Głównego pociąg o 08:54, pierwszy to Intercity więc bilety dość drogie, drugi (przesiadka w Katowicach po 11:12) normalny regio. Cena w obie strony to jakieś 33 zł dla studentów. Nie wiem jak z uczniami, ale pewnie około 40 zł. Trzeba wziąć pod uwagę opóźnienia. Ale wydaje mi się, że z Katowic dużo łatwiej się dostać jakby co do Rybnika.
W takim wypadku jak chyba dosiądę się w Katowicach, bo taniej wyjdzie :P
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2012, 09:58:39 pm wysłana przez Canis_Luna »

Offline BiQ

• Patience
  • GG: 872 999 4
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 20, 2012, 09:29:25 am »
0
Trzech samców alfa jedzie bezpośrednio z Wadowic ;) Chętnie kogoś przygarniemy pod nasze skrzydła, ew sami zostaniemy przygarnięci :) Powrót planowany na drugi dzień, nocleg nie planowany ;)

Offline theprzeprze

• Patience
  • you can never be too cool, bitch
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 20, 2012, 10:34:39 pm »
0
samcowie alfa, jak jedziecie? ej, kocury, 4,5 h to nie tak źle : D

Offline BiQ

• Patience
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 21, 2012, 06:49:51 am »
0
theprzeprze: autobusem bezpośrednio do Rybnika z Wadowic ;) Ewentualnie z Krakowa koleją z przesiadką w Katowicach ;)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 21, 2012, 11:09:20 am »
0
BiQ, wygodniej i chyba szybciej będzie jeżeli zamiast z Wadowic do Krakowa pojedziecie od razu do Katowic. I tam wsiądziecie w pociąg do Rybnika. Ja tak robię, bo będzie mi wygodniej niż z Krakowa. Z tym, że ja nie z Wadowic, a z Oświęcimia.

Offline BiQ

• Patience
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 21, 2012, 11:54:03 am »
0
Canis_Luna : Wielkie dzięki za pomysł z Katowicami ;) Jak nie wyjdzie kurs bezpośredni to tak zrobimy właśnie :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 21, 2012, 03:04:29 pm »
0
Tak zróbcie, bo to naprawdę mniej zachodu, jeśli ktoś ma bliżej do Kato niż do Krk ;)

Offline lamf

• Atittude
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 22, 2012, 12:47:50 am »
0
Hej.

Z tego, co widzę, perspektywy podróży z Krakowa do Rybnika nie należą do najweselszych. W związku z tym, myślę o jeździe samochodem, czego początkowo nie planowałem.

Czy ktoś chętny na współudział? Miejsc wolnych od 3 do 4 (ta druga opcja - jeśli chodzi o komfort, to gorzej, w zależności od rozmiarów podróżnych;) ).

Jeśli chodzi o konkrety.

Istnieją dwie opcje:
a) tańsza i ciut dłuższa (DK94 przez Olkusz) - w przypadku 4 osób w samochodzie (wraz ze mną, naturalnie) maks. 30 zł na głowę.
b) szybsza i droższa (płatną A4) - odpowiednio 35-40 zł góra.

Wszelkie szczegóły oczywiście do omówienia, typu powrót (pewnie w nocy, niekoniecznie od razu po ostatnich dźwiękach Paradise City), zbiórka itp.

Pozdrawiam.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 22, 2012, 10:55:56 am »
0
Lamf, dlaczego uważasz, że nie jest najweselej? Przecież podróż pociągiem na koncert może być super rockandrollowym przeżyciem :) Napisałam Wam o której jest pociąg z Dworca Głównego jeśli ktoś jest zainteresowany, 08:54. O 11:12 ten pociąg jest w Katowicach - przesiadka do pkp do Rybnika i na dodatek będziemy mieli okazję spotkać się z grupą katowicką jeśli będą jechać tym pociągiem. Więc nie załamywać się! Musimy teraz ustalić konkrety czy wszyscy się na to zgadzają :)
PS Jeśli pociąg Kraków - Katowice się spóźni to z dostaniem się do Rybnika z Kato raczej nie będzie problemów. Poszukam jeszcze innych opcji na wszelki wypadek (pksy, busy).

Offline lamf

• Atittude
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 22, 2012, 11:44:47 am »
0
Jeśli chodzi o rockandrollowe przeżycia, to jednak PKP nie należy do moich ulubionych kapel. ;)
Dwa razy dłużej, podobne koszta (i to tylko w przypadku korzystania ze zniżek) plus przesiadki, spóźnienia itd. Jak mogę, to lubię unikać takich przyjemności jednak. Ale - co kto lubi.
Oczywiście koszta podane przeze mnie w poprzednim poście dotyczą drogi tam i z powrotem.

Offline Agness

• Paradise City
  • Respect: +16
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 22, 2012, 02:07:50 pm »
0
PS Jeśli pociąg Kraków - Katowice się spóźni to z dostaniem się do Rybnika z Kato raczej nie będzie problemów. Poszukam jeszcze innych opcji na wszelki wypadek (pksy, busy).

http://www.bus-inter.pl/cennik-rybnik-katowice.htm ze swojej strony mogę spokojnie te busiki polecić. Praktycznie kursują co godzinę :) więc jak by wam się spóźnił pociąg z Krakowa do Katowic, to z Katowic bez problemu można dojechać do Rybnika :)

Offline Anorakku

• Reckless Life
  • **
  • Spamorakku
  • Respect: +31
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 22, 2012, 03:55:00 pm »
0
Jak dla mnie 8:54 z Krk i przesiadka w Katowicach może być. Piszę się na to. Jakby co, zawsze można ratować się tymi busami co Agness o nich wspomniała  :rolleyes:

Wspólny wyjazd fanów na koncert Guns N' Roses w Rybniku z woj. DOLNOŚLĄŚKIEGO

Zaczęty przez Hubik

Odpowiedzi: 67
Wyświetleń: 18862
Ostatnia wiadomość Lipca 11, 2012, 10:51:14 am
wysłana przez walec72