Slash najlepszym gitarzyst±Slash, angielski gitarzysta znany z Guns N\' Roses, obecnie podpora Velvet Revolver, otrzymał nagrode Esky Music Awards dla najlepszego gitarzysty. Przyznaje je magazyn \"Esquire\".\"To jest kto, kto zawsze pojawia nam sie przed oczami, gdy gramy na wyimaginowanej gitarze. Cylinder na głowie, długie włosy, papieros zwisaj±cy z ust, zdarzenia, które omal nie doprowadziły go do mierci. Dla nas zawsze bedzie Slashem z Guns N\' Roses, ale gratulujemy mu również tego, iż zwalczył swoje kłopoty i powrócił z doskonałym zespołem Velvet Revolver\" – czytamy w uzasadnieniu wyróżnienia dla Slasha, które opublikowano w \"Esquire\".Gitarzysta odebrał wyróżnienie jako wielki komplement. Napisał z tej okazji specjalne owiadczenie. Czytamy w nim miedzy innymi:\"To pierwsze wyróżnienie dla mnie jako gitarzysty. Chciałbym podziekowaa moim rodzicom i wszystkim którzy pracowali ze mn± w muzycznym biznesie od samego pocz±tku aż do teraz – zespołom, w którym grałem, artystom, z którymi pracowałem. Mojej żonie, dzieki której w dużej mierze jeszcze chodze po tym wiecie. Chciałbym również podziekowaa Robertowi Wolinowi. To on jest odpowiedzialny za to, że zmieniłem instrument z gitary na bas\".Najlepszego gitarzyste wg \"Esquire\" bedziemy mogli zobaczya w Polsce z grup± Velvet Revolver, 28 czerwca.[1ródło: onet.pl]hmm chyba im sie pomylilo z ta gitara i basem:)