Autor Wątek: Co robimy dla Slasha ?:)  (Przeczytany 30684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
  • Respect: +53
Odp: Co robimy dla Slasha ?:)
« Odpowiedź #60 dnia: Listopada 29, 2012, 09:55:19 am »
+1
Śpiochu nie plastikowa a dmuchana. I nie chcę by ktoś umarł.

Zaprzedałem duszę gitarze. Gdybym teraz przestał na niej grać, nie byłoby dla mnie miejsca na świecie.
~ Slash

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +313
« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 29, 2012, 10:04:42 am »
+1
razem z cravenciakiem już coś dziergamy odnośnie flagi i na początku nadchodzącego tygodnia ujawnimy więcej szczegółów.
Niestety nie dam rady czasowo ogarnąć tak wielu spraw, więc potrzebuje kogoś kto przejąłby ewentualnie akcję z gitarką.
Dostałem również informację ze sklepu, że przy większym zamówieniu takich świecących dmuchanych gitar dostalibyśmy z 15 % rabatu.
Do efektu jednak potrzebowalibyśmy ze 100-200sztuk.
Trzeba się też zastanowić czy ludzie pomimo niewielkiego nakładu finansowego, ale zawsze jakiegoś, będą chcieli wesprzeć 2 akcje?

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
« Odpowiedź #62 dnia: Listopada 29, 2012, 10:42:53 am »
+1
To może zrobimy coś na kształt ankiety? I zapytamy ludzi czy chcą wspierać dwie akcje. A na razie choć chciałbym pomóc niestety nie mogę bo mam studia na głowie i trzy występy z chórem. Jednak na forum będę wchodzić i pomagać jak umiem.

Zaprzedałem duszę gitarze. Gdybym teraz przestał na niej grać, nie byłoby dla mnie miejsca na świecie.
~ Slash

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 29, 2012, 10:52:55 am »
0
To może zrobimy coś na kształt ankiety?
też początkowo miałem taki pomysł, ale faktycznie przy małym zainteresowaniu akcją z gitarami byłoby to słabo widoczne ze sceny.
Jak uzbieramy pieniądze na flagę (mniejszą niż ostatnio) to jest pewne, że będzie to efektowne, widoczne ze sceny.
Pomysł z 2 akcjami jest chyba realny- co nie?

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
« Odpowiedź #64 dnia: Listopada 29, 2012, 11:04:40 am »
+1
Pompon można zrobić jeszcze coś takiego, że sprezentować chłopakom po takiej gitarze. Sądzę, że to też byłby miły i zapamiętany gest z naszej strony. Wtedy nie musiało by być około 200 - 300 gitar tylko cztery a to już się da ogarnąć. Wiem, że jestem uparty i wiem, że nie każdy może się na to zgodzić ale koszt jest nie wielki a możemy sprawić, że Slash i reszta nas zapamiętają i może przy następnej trasie nie będą uciekać od Polski jak od ognia.

Oczywiście, że jest realny jeśli można by było skontaktować się z tą firmą i pokazać jej, że może na czymś zarobić.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2012, 11:06:24 am wysłana przez Reno »

~ Slash

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #65 dnia: Listopada 29, 2012, 11:13:29 am »
+1
Zapamiętają jak zobaczą 10 metrową flagę, a nie zabawki... Dmuchane gitary to koszt niewspółmierny do efektu, żeby było fajnie widoczne ze sceny, musi je mieć przynajmniej te kilkaset (liczmy 400) osób na płycie, a to daje już 3600zł nie licząc kosztów przesyłki. Za te same pieniądze byśmy mogli zrobić prawie trzy flagi, a robimy przecież jedną więc zebranie funduszy będzie nawet bardziej realnym zadaniem niż ostatnio. Spokojnie, jakoś na weekend podamy wszystkie szczegóły i sami zobaczycie jak to wszystko wygląda. Ja powiem tak - pompon się postarał ;)

Offline Reno

• Atittude
  • I don't have Patience
« Odpowiedź #66 dnia: Listopada 29, 2012, 11:17:38 am »
0
Ok to czekam na jakieś konkrety i zobaczymy wtedy jak się przedstawia sytuacja.

~ Slash

Offline Groszek001

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +6
« Odpowiedź #67 dnia: Listopada 29, 2012, 03:08:59 pm »
0
Wpadłam na pewien pomysł, choć wiem, że się nie uda, ale przynajmniej jest śmieszny.  ;)Zapewne wielu z Was ogląda South Park...Nie wiem, czy widzieliście odcinek o Vunter Slaushu... Chodzi mi o tą piosenkę:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=qhgFQNK2lc0" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=qhgFQNK2lc0</a>
  Można by ją zaśpiewać. Mam nawet słowa! :
Vunter Slaush kapu-sh-kuh.
Spealer in mein shoou-ska,
het vaait axle rose-ia,
danka Vunter Slaush-a.
Ciekawe, czy Slash to widział? :D
A jeśli chodzi o Pompona, to na pewno wymyślił coś bardzo fajnego.

Offline CC

• Paradise City
  • Sometimes I need some time... all alone
  • Respect: +426
« Odpowiedź #68 dnia: Listopada 29, 2012, 03:14:39 pm »
-1
I powiesz każdemu na koncercie, żeby to śpiewał i nauczysz ich słów? Co do kwestii gitary vs flaga - powiedzieć ludziom, zeby każdy sobie kupił po zabawkowej gitarce, a rozgłosić zbiórkę na flage. Moim zdaniem więcej osób kupi gitarki, niż wpłaci na flagę, biorąc pod uwagę ludzi spoza forum i majac na uwadzę perypetie z flagą na Gunsów. Poza tym to samo na koncercie Gunsów, a potem pół roku później u Slahsa. Wyjdzie, ze nie jesteśmy zbyt oryginalni.
Geoff Fuckin' Tate!

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #69 dnia: Listopada 29, 2012, 03:22:54 pm »
+2
Najlepiej jakby oba pomysły wypaliły, no ale priorytetem wg mnie jest flaga.
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline oj007a

• Paradise City
  • Respect: +370
    • Frank Sidoris Fans
« Odpowiedź #70 dnia: Listopada 29, 2012, 03:29:47 pm »
0
Bardzo chętnie przyłączę się do akcji :) Wydaje mi się, że dmuchane gitary to fajny pomysł, ale można też pomyśleć o jakimś prezencie dla Slasha. Gitara to spory koszt, a może na zamówienie wyrobimy cylinder "Slashowaty" z dedykacją od fanów z Polski? Co Wy na to?

Offline bricked

• Knockin On Heavens Door
  • Fuck. Oops!
  • Respect: +64
« Odpowiedź #71 dnia: Listopada 29, 2012, 03:41:57 pm »
0
Piosenka na pewno nie przejdzie, zresztą cały spodek się aż tak nie zsynchronizuje i wątpię żeby to jakoś wyszło :) Jak dla mnie flaga i gitarki są okej, a ludziom spoza forum wg moich obserwacji gitarki się podobają i są skłonni wydać te parę złotych :)
Ufam całkowicie Pomponowi i Cravenciakowi, wiem, że się postarają co do flagi, bo wiem jak bardzo Cravenciak ceni Slasha i widziałam na własne oczy flagę w Rybniku, która była efektywna :D W tej kwestii nie mamy się czym martwić, teraz wystarczy jedynie ogarnąć gitarki. Im więcej osób będzie je miało tym lepiej ;)
Btw. Mam fanpage'a na facebooku poświęconego GNR, mogłąbym się zorientować (jeśli byłaby taka potrzeba) na nim tak dla informacji ile z osób, które wybierają się na Slasha zakupiłoby te gitarki :) Stronka ma ponad 1000 like więc może ktoś by się wypowiedział, a z tego co ludzie tam piszą trochę osób  się wybiera :) wiadomo, nie pół lubiących, ale zawsze coś i to zawsze daje pogląd z perspektywy ludzi spoza forum ;)
p.s. Na fanpage'u  NTS'u też można zadać takie pytanie :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2012, 03:47:18 pm wysłana przez bricked »

Offline pompon

• Zasłużeni
  • Atittude
« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 29, 2012, 03:46:44 pm »
0
Fajnie jakby zorganizowało się jakieś wydarzenie na fb, plakat, grafikę, filmik, obgadało temat raz jeszcze z producentem,
tylko do tego potrzeba jednej chętnej osoby. Wiem z doświadczenia, że jak wszyscy chcą pomóc, to nic z tego ostatecznie nie wychodzi.
Ja mogę przekazać wszystko czego się dowiedziałem oraz jak to widzę jakieś odpowiedzialnej i chętnej osóbce.

Offline bricked

• Knockin On Heavens Door
  • Fuck. Oops!
  • Respect: +64
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 29, 2012, 03:50:32 pm »
0
Ech, chętnie bym się tym zajęła, ale jestem jeszcze gówniarą, nie ma co ukrywać. Najlepiej zorganizować kogoś pełnoletniego i przekonywującego z porywem do grafiki komputerowej :) Jeśli ktoś się znajdzie to służę pomocą ;) :P

Offline cravenciak

• Newsman
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1425
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 29, 2012, 03:50:44 pm »
0
Jak uda mi się upnąć to jeszcze dzisiaj (raczej późnym wieczorem) do obejrzenia będzie gotowy filmik zaproszeniowy, z akcji, której podjęliśmy się kilka miesięcy temu. Mam dokładnie tyle fotek ile potrzeba, usprawniłem synchronizację, dodałem kilka rzeczy. Oprócz tego, że filmik będzie "żył" w sieci i na pewno Konspiratorzy go obejrzą, to mam też zamiar wręczyć go im osobiście: grafika w antyramie A4, a "na zewnątrz" przyklejone przezroczyste pudełko na płytę. Samo DVD również będzie miało wypaloną przez lightscribe stosowną grafikę. To tak w kwestii prezentu :)

Co do reszty, gitarki we własnym zakresie? Super sprawa i jak się ludzie zmobilizują to będzie fajny efekt. ALE priorytetem jest flaga, której koszty nie są duże, a efekt będzie piorunujący. Cierpliwości.

Druga akcja na koncert Slasha?

Zaczęty przez Reno

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 25654
Ostatnia wiadomość Grudnia 10, 2012, 04:00:07 pm
wysłana przez Reno