Autor Wątek: Co po koncercie?  (Przeczytany 77725 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
Odp: Co po koncercie?
« Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 29, 2012, 11:01:49 am »
0
Powiem tak i nie zrozumcie mnie źle, ale wątpię czy ktoś weźmie z nas forumowiczów (powyżej 18-tki rzecz jasna) za was odpowiedzialność po koncercie. Niestety takie są realia i nie wydaje mi się, żeby jedni mieli pilnować drugich bo wiadomo, że w pierwszej kolejności każdy będzie pilnował się sam, tym bardziej jeśli chodzi o picie i wszystko co z tym związane ;)

Dokładnie tak samo, kurczę, myślę.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline adusia9223

• Paradise City
  • Respect: +41
« Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 29, 2012, 10:30:44 pm »
0
zapewne nikt z nas nie będzie chciał beknąć za rozpijanie młodych... wiec forumowicze poniżej 18 piszący się na bibę - na pewne osoby stąd nie liczcie... :)

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 30, 2012, 05:26:59 am »
0
Powiem tak. Ja nie mam nic przeciwko nieletnim na afterparty. Wręcz przeciwnie, im nas więcej tym sympatyczniej. Tylko tu jest parę ale. Znam takie sytuacje, przykładowo na zlotach, że od takich osób wymagano pozwoleń od rodziców (i moim zdaniem wcale nie było to głupie). Może warto i u nas o czymś takim pomyśleć? Druga sprawa miło byłoby gdyby ludzie, którzy nie ukończyli 18 roku życia przestrzegali PRAWA (tak wiem... to koncert Gunsów) i spożywali na imprezie tylko napoje bezalkoholowe. Niepotrzebne nam problemy ze służbami porządkowymi, a może przede wszystkim bezpieczeństwem każdego z nas, a tym bardziej tych za których niejako musielibyśmy odpowiadać. Bo każdy chce się dobrze bawić. Myślę, że i tak to nasze afterparty bardziej ma polegać na zapoznaniu się i spędzeniu miło czasu, a nie narąbaniu się jak dzikie świnie :P Chyba, że ustalone jest, że trzeba mieć ukończone 18-lat w dowodzie to ja nie wnikam. Po prostu tak wychodzę z moimi przemyśleniami porannymi :D

Offline adusia9223

• Paradise City
  • Respect: +41
« Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:16:32 am »
0
nie no ustalone nie jest takiego :) ale tak jak napisałeś nikt nie chce mieć nieprzyjemności wiec młodzi niech siedzą przy coli i soczku :) z reszta i tak będę im w tym towarzyszyć bo na takiej imprezie się powinno zostać trzeźwym jak aniołek żeby zapamiętać koncert, ta bibę a nie urwany film i spowiedź w ubikacji :) :D

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3470
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:25:10 am »
0
Coś czuję, że będę na antybiotykach, więc dotrzymam towarzystwa soczkowiczom. Zresztą ja generalnie wolę pamiętać coś ze zlotów, zwłaszcza, gdy zjadą się ludzie, z którymi bardzo chciałbym się poznać na żywo, a wcześniej nie miałem okazji :) Generalnie z praktyki zlotowej kojarzę, że raczej rzadko kto przychodził na zlot po to, żeby się narąbać jak dzika świnia, a jeśli się narąbał, to miał już ponad 18 i to był jego problem;) Młodsi zlotowicze siedzieli zwykle przy coli, czy czymś podobnym.
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Doreen

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +5
« Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 30, 2012, 11:42:42 am »
0
I tak każdy będzie odpowiadał za siebie. A jak wszystko wyjdzie to zobaczymy na miejscu. Mimo, że jestem tu krótko to myślę, że forumowicze są w miarę  :D odpowiedzialni, więc jedynym problemem będzie zbyt krótki czas wspólnego imprezowania  :)

Offline kamileqq87

• Patience
  • Respect: 0
« Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 30, 2012, 01:11:28 pm »
0
Koko koko afterek będzie spoko :)

Offline Connor

• Paradise City
  • Respect: +38
« Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 30, 2012, 03:55:06 pm »
0
Ja razem z moją siostrą raczej zostaniemy po koncercie , tak więc jakieś piwko w moim przypadku jak najbardziej wchodzi w gre ;)

Offline She-Wolf

• Reckless Life
  • **
  • Respect: -4
« Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 30, 2012, 07:30:01 pm »
0
Wagon nigdy nie miałeś 16, 17 lat?  :P Moim zdaniem raczej wątpliwe, żeby siedzieli przy soczku, przynajmniej niektórzy, ale 1, góra 2 piwka im nie zaszkodzą moim zdaniem. Pić też trzeba umieć, bo co to za frajda jak pół imprezy będzie się zgonować na kiblu i mało co pamiętać.
Rattlehead
A dose of metal you need
To bang your head til you bleed
It's time for snapping some neck
Slashing, thrashing to Megadeth

Offline CC

• Paradise City
  • Sometimes I need some time... all alone
  • Respect: +426
« Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 30, 2012, 07:43:05 pm »
0
Co innego jakaś domówka, a co innego, gdyby ktoś (najpewniej barman) miał za to beknąć. Chcą piwko, to niech przyjadą z rodzicami i niech ci im kupią. Sorry memory, ale to nie będzie domówka, a imprezka w klubie, więc młodzież niech się zadowoli colą z lodem ( o ile w ogóle wejdzie do klubu).
Geoff Fuckin' Tate!

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:03:14 pm »
0
She-Wolf nie jestem może najgrzeczniejszym człowiekiem ale przynajmniej miałem swoje zasady i do 18 roku życia nie spożywałem ani alkoholu ani papierosów. Wiem, że to może wydawać się dziwne. A poprzedniego posta napisałem tylko w trosce o naszych młodszych współimprezowiczów. Wiadomo każdy zrobi co będzie chciał ale ja na pewno nie będę przykładał ręki do picia alkoholu przez nieletnich, dlatego od razu pamiętajcie, żeby do mnie nie podchodzić jeśli trzeba będzie komuś kupić piwo :)

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:11:58 pm »
0
Wagon, to nie jest wcale dziwne, bo ja na przykład nie piłam alkoholu do drugiego roku studiów, przez wzgląd na zasady i wartości wyniesione z domu. Nigdy nie miałam pociągu do buntowania się przez uciekanie do nielegalnych przed osiemnastką używek ;) Ale później zaczęły się osiemnastki moich młodszych przyjaciół i samo poszło :P ekhm...
Tak czy inaczej, uważam, że Wagon i CC mają rację. Na zlocie w Krakowie jak siedzieliśmy w knajpie to właściciel zastrzegł, że osoby przed osiemnastką mogą wejść, ale mamy ich ostrzec, żeby nawet nie próbowali kupić piwa ;) I nie kupowali. Wydaje mi się, że barman jednak zwróci na to uwagę.

Offline She-Wolf

• Reckless Life
  • **
  • Respect: -4
« Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:23:31 pm »
0
Ja też na pewno nie będę przykładać ręki do rozpijania nieletnich, ale nietrudno przyjść z jakimś starszym znajomym, albo do kogoś zagadać. Nie każdy nastolatek ma takie moralne zasady jak wy, więc to ostrzeganie przed wejściem i przy nierespektowaniu tego ostrzeżenia wypad z klubu to świetne wyjście, chociaż niektórzy barmani też na to leją i sprzedają jak leci, miejmy nadzieję, że na takich nie trafimy  ;)
Rattlehead
A dose of metal you need
To bang your head til you bleed
It's time for snapping some neck
Slashing, thrashing to Megadeth

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
« Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 30, 2012, 08:29:04 pm »
0
Obawiam się, że może się zdarzyć tak, że nie przepuszczą zysku z powodu takiego wydarzenia jak koncert. Ale mam nadzieję, że się mylę ;)

Offline janina

• Better
  • catcher in the rye....
  • Respect: +1005
« Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 30, 2012, 10:18:59 pm »
0
Jeżeli nikt nie sprzeda nieletniemu alkoholu ani nikt nie kupi za niego to wszystko będzie ok .Każdy przede wszystkim odpowiada za siebie i tego powinni mieć wszyscy świadomość bawiąc się  przed, na koncercie jak i po koncercie :megafon: Motto - nie robię kłopotu sobie i innym :D