Autor Wątek: WALKING PAPERS 11.11.2012 LONDON THE 100 CLUB  (Przeczytany 13347 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DOMIN

• Welcome to the jungle
  • *
  • Respect: +11
    • http://
WALKING PAPERS 11.11.2012 LONDON THE 100 CLUB
« dnia: Listopada 12, 2012, 11:42:37 pm »
+3
Witam serdecznie.
Kolejny raz chcialbym podzielic sie z wami spotkaniem z Duff'em, zaspolem i zona Duff'a.
Dzien byl naprawde swiateczny i nie dlatego ze to niedziela tylko jak data koncertu wskazuje DZIEN NIEPODLEGLOSCI. Najciekawsze w tym wszystkim jest to, zgadnijcie prosze co mam na mysli:

To chyba zbieg okolicznosci ale naprawde niesamowity.
Nie bede opisawal jak dostalem sie na koncert i z kim bo to nie do konca wypada w tym przypadku.
Support BUFALLO SUMMER taki mlody Led Zeppelin, ciekawie grali porownalbym i ch bardziej do BLACK CROWES ale wokalista wygladal i spiewal jak Plant.
Nastepnie  THE LOYALTIES, bardziej energicznie i z zyciem ale za bardzo jak typowy boys band. Kolesie zbyt dorosli zeby tak wygladac i grac. Daleki jestem od krytyki, to tylko moja opinia. Najwazniejsze ze ruszyli ludziom tylki, wiekszosci nastoletnim.

Gwiazda wieczoru o czasie. Bardzo pozytywni. Ruszyli szybko tzn zaczeli. Szybko to nie bylo bo same flaki z olejm, straszne ale najwazniejsze ze juz byli. Z utworu na utwor coraz lepiej to bylo mimo ze przez caly koncert byly flaki z olejem. Taka sprzecznosc ale niesamowicie mi sie to podobalo. Uswiadomilem sobie ze Ci ludzie musza kochac to co robia i to nie byla dla nich praca tylko przyjemnosc. Komu by sie chcialo ruszyc dupe z LA czy tam Seattle zeby zarobic po 300 funtow? Tam bylo pewnie ze 250 fanow, w wiekszosci pochodzenia od GN'R. Tak maly klub nie zostal wypelniony do koca. Myslalem ze bedzie tlok a mozna sie bylo przemieszczac wszedzie bardzo swobodnie. Wracajac do muzyki to bylo niesamowite, improwizacje czasami az brzmialo to jazz'owo a naprawde widoczne bylo to ze sami maja z tego niesamowita przyjemnosc. Do tego atmosfera malego klubu i adrenalina na max poziomie. Ja przemieszczalem sie dookola robiac zdjecia ale wiekszosc czasu przesiedzialem przy stoliku z Susan (zona Duff'a) robiac zdjecia i rozmawiajac z nia, niesamowicie cool kobietka, myslalem ze bedzie to bardziej nadety model a bylo zupelnie odwrotnie. Plyte i koszulke Walking Papers dostalem od niej wiec poprosilem zeby ja jeszcze podpisala.

Byl tam tez moj przyjaciel, ktory poprosil wczesniej o anonimowosc ktory chcial spotkac sie z Duff'em i pogadac o ile da rade. Kiedy powiedzialem Duff'owi ze jest ze mna weteran polskiej sceny muzycznej od razu zareagowal i poprosil zeby go tu przyprowadzic natychmiast. Tak tez sie stalo. To rowiesnicy ale niesamowity szacunek okazal mu Duff jakby to on sam byl na jego koncercie. Respect Duff!!! Zreszta facet wygladal tak ze wszyscy sie dziwnie za nim ogladali jakby za chwile mial wejsc na scene a wystepujacy muzycy widzieli w nim starszego kolege po fachu, doslownie tak bylo.
Jak zwykle z Colorem zrobilismy sobie zdjecia razem

Po koncercie i po after party chlopaki pojechali do domu a ja zostalem jeszcze w hotelu jako gosc, zjedlismy razem sniadanko, kolacja byla przed koncertem i do teraz bedac juz w domu nie moge uwiezyc w to jakiego mam farta a czasami mam wrazenie ze sie zaraz obudze wiec lepiej niech ten sen trwa i trwa.
Podsumowujac to wszystko chcialbym w tym przypadku pominac znajomosc z Duff'em i ocenic to od strony wizualno technicznej, koncert rewelacyjny, muzyka swietna. Jeszcze nie widzialem zeby Duff w ten sposob gral na basie i tak nim wymachiwal, to bardziej pasowalo do Slayer'a. Mistrzostwo swiata. Kilka fotek zeby was nie zanudzic a dalej zeby was na chwile zatrzymac- niezbyt dobra wiadomosc :(

Zdjec zrobilem sam nie wiem ile ale naprawde duzo.
Rozmawialem z Duff'em na temat przyjazdu do Polski z jakimkolwiek projektem zeby tylko byl on dla was ale niestety, chyba go nie bedzie a problem jest po naszej stronie. Organizatorzy, promotorzy i inni pseudo fachowcy odmawiaja zorganizowania koncertu Loaded, kontaktowal sie z nimi (nie wiem z kim) management Duff'a i dupa z tego bedzie!!!
Nic straconego, wystarczy odpowiednio zareagowac i doprowadzic do koncertu bo warto!
Wiem ze czekacie na Slash'a i wcale sie nie dziwie. Dodam ze lepiej zainwestowac energie i beda to tez lepiej ulokowane pieniadze w koncert LOADED niz w Slash'a- on jest wielka gwiazda, nawet Axla przebija. Trzeba to tylko zobaczyc z gory ze to Slash byl problemem w GNR a teraz to juz mu kompletnie odjebalo, chwala mu za to co osiagnal, co nagral bo to wszystko ze zlota ale nie zmienia to faktu ze nie taki jakim go sobie wyobrazamy i naprawde przepraszam jezeli kogos urazilem. AXL musi taki byc zeby to uciagnac, on tam rozdaje karty.
Zobaczyc Duff'a i Adlera u siebie, czysta przyjemnosc!!! Ten drugi jest bardzo glodny sukcesu i pewnie mu niebawem odbije. Duff- rewelacyjny czlowiek.
A moze tak sami jako NIGHTRAIN STATION zorganizujemy koncert LOADED w Polsce, to nie bedzie takie trudne, jest nas to cala armia!!!
Konczac bardzo prosze o rozwiazanie zagadki z poczatku mojego posta, nic trudnego wystarczy zobaczyc na date koncertu i okladke plyty.
Pozdrawiam serdecznie.
Dominik- MrNightrain!

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2012, 04:56:06 pm wysłana przez DOMIN »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3468
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
Odp: WALKING PAPERS 11.11.2012 LONDON THE 100 CLUB
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 13, 2012, 10:59:57 pm »
0
Dzięki za relację :)
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 13, 2012, 11:28:54 pm »
0
Konczac bardzo prosze o rozwiazanie zagadki z poczatku mojego posta, nic trudnego wystarczy zobaczyc na date koncertu i okladke plyty.

Fajna przygoda!
A czy za te 11 piosenek na płycie jest  coś do wygrania?  :rolleyes:

Offline DOMIN

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2012, 02:24:18 am »
+1
Brakuje chetnych wiec moze rzeczywiscie cos mozna bedzie wygrac. Dla tego kto poprawnie odpowiedz do wygrania boigrafia Duff'a, Slash'a lub Steve'a do wyboru. Oczywiscie po angielsku.
Jeszcze raz- data koncertu i okladka plyty, nie chodzi tu o autografy.

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 14, 2012, 07:01:56 am »
0
Nie jest to trudne pytanie. Koncert był 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. A 11. piosenką na płycie jest Independence Day, czyli... Dzień Niepodległości :)

Offline DOMIN

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2012, 07:43:17 am »
+1
Brawo, poprawna odpowiedz. Pytanie oczywiscie nie bylo trudne. Cos wygrales Mr. Wagon! Wybieraj co chcesz wyslij adres na priv i niebawem wygrana bedzie u Ciebie, listonosz przyniesie. Bedzie mi milo jak napiszesz tu po odbiorze ze dotarla. Chcialbym tym potwierdzic ze to nie byl zart.
Gratuluje i pozdrawiam!

Offline sylvik

• Paradise City
  • Respect: +196
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 14, 2012, 01:24:39 pm »
0
O rany! Jak mogłam nie zauważyć ostatniego tytułu :o Nawet się nie wczytywałam, bo myślałam, że chodzi  o samą ich liczbę "11". Idę się spalić ze wstydu :facepalm: Gratulacje dla Wagona :kwiatek:

Offline Meximax

• Manipulator
  • Garden Of Eden
  • Respect: +955
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 14, 2012, 01:46:17 pm »
0
Ale Ci zazdroszczę! :) Susan znałeś wcześniej, czy od tak się przysiadłeś?
Co do koncertu Loaded w Polsce - może zasypmy skrzynkę Prestige'u, albo innej agencji?
Bądźmy realistami - żądajmy tego, co niemożliwe.

Mister Forum 2017 8)

Offline DOMIN

• Welcome to the jungle
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 14, 2012, 04:00:44 pm »
+1
Tylko sie widzielismy ale tu byla okazja poznac sie przed koncertem w hotelu, razem dojechac, spedzic czas w trakcie jak i po koncercie. Trema byla ale okazalo sie ze niepotrzebnie.
Sami mozemy zorganizowac koncert Loaded w polsce, meczmy agencje a ja sie dowiem ile to kosztuje bez nich, ile jak po trasie i ile jak sa w trasie albo ja planuja- ta ostatnia opcja jest najtansza!

Offline Wagon

• Better
  • Respect: +1629
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 14, 2012, 04:19:18 pm »
0
Udało mi się coś wygrać :radocha:: DOMIN masz PW :) Jak ja Ci zazdroszczę tego koncertu, spotkania z Duffem i fotek. Świetna sprawa.
« Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2012, 04:30:50 pm wysłana przez Wagon »

Offline Hubik

• Zasłużeni
  • Madagascar
  • Edomaniak
  • Respect: +1539
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 14, 2012, 06:09:01 pm »
0
Trzeba Ci przygotować pytania dla Duff'a, to następnym razem przeprowadzisz jakiś krótki wywiad dla Forum.  ;)

Kolejny raz serdeczne gratulacje!!

Buckethead

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 14, 2012, 10:39:37 pm »
0
Zazdroszczę ci tego spotkania  :)

Offline shiris

• Paradise City
  • Respect: +180
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 14, 2012, 11:09:54 pm »
-1
Ja mam problem, bo z jednej strony cholernie ci zazdroszczę, a z drugiej zastanawiam się czy widząc Duffa w pobliżu posiadałabym zdolność mówienia i czy nie zrobiłabym w tył zwrot i biegiem w inną stronę, jako że ze mnie bardzo odważna osobniczka..., mimo wszystko koncertu zazdroszczę.
Muzyka to całe moje życie.

Offline Canis_Luna

• Global Moderator
  • Madagascar
  • Nice girls don't play rock n' roll ;)
  • Respect: +4576
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 21, 2012, 11:20:36 am »
0
A moze tak sami jako NIGHTRAIN STATION zorganizujemy koncert LOADED w Polsce, to nie bedzie takie trudne, jest nas to cala armia!!!

Nie wiem czy to takie proste. Trzeba by było znaleźć agencję koncertową, która podjęłaby się ściągnięciu Loaded do Polski. Na to potrzeba forsy, a my jako forum nie mamy tyle środków :/ Loaded jest kapelą nie do końca znaną w Polsce i nie wiem czy którakolwiek z agencji koncertowych zaryzykowałaby ściągnięcie takiego nieznanego w gruncie rzeczy zespołu do Polski.
"Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?"

"There's no place like the jungle run by Mr. Axl Rose, and there never will

Offline Nata

• Zasłużeni
  • Atittude
  • Respect: +203
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 21, 2012, 03:12:59 pm »
0
Brawo domin, brawo, czysta przyjemnosc sprawia mi czytanie takich relacji   :)

Adler's Appetite i Duff Mckagan london 28-02-2011

Zaczęty przez DOMIN

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 5649
Ostatnia wiadomość Marca 02, 2011, 04:16:40 pm
wysłana przez Nieuchwytny