Heh no właśnie kiedyś zauważyłem, że reputacja spadła mi o 4 punkty (mam dosyć dobrą pamięć jeśli chodzi o cyfry i daty), od razu mnie zastanowiło, który mój post otrzymał aż tyle minusów w przeciągu kilku godzin, a że średnio piszę dwa posty na dzień przejrzałem wszystkie moje posty z kilku ostatnich dni i z tego co zauważyłem nie było żadnych minusów, tak więc dla mnie problemu nie było bo jak ktoś mnie minusuje tylko dla samego minusowania bądź dlatego, że np. mnie nie lubi to mi to zwisa, bardziej by mnie mogło podirytować gdyby ktoś dał minusa, dlatego że się nie zgadza z jakąś moja opinią bo wolę, żeby ta osoba mi to wyjaśniła dlaczego ze mną się nie zgadza zamiast anonimowo minusować.
Moim zdaniem gdyby kierować się logiką to oczywiście tej reputacji nie powinno być, bo jednak od pilnowania porządku są moderatorzy a nie anonimowo wszyscy forumowicze. Zwykły forumowicz gdy zauważy, że regulamin został naruszony powinien mieć co najwyżej prawo zgłoszenia tego moderatorom, ale to moderator bądź administrator ostatecznie podejmuje decyzję czy w danym przypadku rzeczywiście regulamin został złamany/naruszony. Z drugiej jednak strony ta reputacja mi się podoba bo to zawsze miło wiedzieć gdy ktoś się zgadza z moją opinią
Dlatego ja trochę wbrew sobie jestem za tym, żeby ta reputacja pozostała