Ankieta

Jak oceniasz pracę moderatorów?

1
2
3
4
5
6

Autor Wątek: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)  (Przeczytany 609425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daub

• Byli moderatorzy/newsmani
  • Garden Of Eden
  • Respect: +1506
Odp: Uwagi do spraw Forum (oraz FAQ)
« Odpowiedź #4155 dnia: Sierpnia 20, 2024, 12:38:35 pm »
+2
Czy w dziale Artykuły nie można by stworzyć osobnego poddziału na linki do nieprzetłumaczonych tekstów? Przełożone artykuły zaczynają ginąć pod nawałem linków, a szkoda, bo to przecież właściwa treść tego działu i, mam wrażenie, cenny materiał dla poszukujących informacji o GNR.
Z góry dziękuję za rozważenie sugestii.

Na ile mogłem to zrobiłem. Przepraszam.

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
  • "So never mind the darkness"
  • Respect: +3636
« Odpowiedź #4156 dnia: Sierpnia 20, 2024, 12:49:23 pm »
+2
Bardzo Ci dziękuję, @daub  :kwiatek: Jesteś wielki.
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #4157 dnia: Listopada 06, 2024, 12:49:28 pm »
+1
Od pewnego czasu newsy są przerzucane z budującą regularnością.
Dostrzegam.
Doceniam.
Dziękuję.  :)
"Robiłem to w najlepszej wierze, jak mówił jeden gentleman, który uśmiercił swą żonę, gdyż była z nim nieszczęśliwa."

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
  • "But nobody pulled the trigger. They just..."
  • Respect: +3489
    • Bumblefoot fans Poland - mój fanowski profil Rona
« Odpowiedź #4158 dnia: Listopada 20, 2024, 06:58:47 pm »
+1
22-24.11.2024 zasadniczo nie będzie mnie w internecie, więc newsy mogą pokazać się na głównej z poślizgiem, no chyba, że ktoś inny przerzuci jakby co.
Z drugiej strony liczę na to, że nie zostanie w tym czasie ogłoszone wydanie żadnej płyty okołogunsowej, ani trasy, więc chyba inne newsy będą mogły poczekać...
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2024, 11:57:02 am wysłana przez Zqyx »
Podaruj mi 1,5% podatku :) Dziękuję!
KRS: 0000186434
Cel szczegółowy: 569/W

"Hey, you caught me in a coma and I don't think I wanna
Ever come back to this world again"

Offline Tymeg_2

• Atittude
  • Respect: +318
« Odpowiedź #4159 dnia: Listopada 21, 2024, 02:20:45 pm »
0
Optymista  ;)
In Rock We Trust

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #4160 dnia: Listopada 21, 2024, 02:56:19 pm »
0
@Tymeg_2 : Myślisz, że tylko czekają, aż będę poza netem, żeby coś ogłosić? ;) Już takie numery robili  :D
Oby!

Offline Tymeg_2

• Atittude
« Odpowiedź #4161 dnia: Listopada 22, 2024, 01:38:37 pm »
+1
Potrójny premierowy album - sprawdzone info  ;)
In Rock We Trust

Offline sunsetstrip

• Scraped
  • 17000 postów
  • Respect: +4409
« Odpowiedź #4162 dnia: Stycznia 01, 2025, 03:57:23 pm »
+1
Podsumowujac nasze dokonania pod wzgledem ilosci napisanych postow, to jak co roku, napisalismy mniej niz w poprzednim. Zatem stawiam wyzwanie, w 2025 zeby wynik nie przekroczyl 1000 postow ! I co najwazniejsze, zeby tego dokonac nie trzeba nic robic !

Aha, a za półtora miesiąca 20-lecie forum.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2025, 07:26:14 pm wysłana przez sunsetstrip »
NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNY

"I once bought a homeless woman a slice of pizza who yelled at me she wanted soup."
Axl Rose

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #4163 dnia: Stycznia 02, 2025, 08:58:48 am »
+4
Ile osób pisuje tu regularnie? Ile osób napisało już choćby jednego posta w 2025? Czas tego typu miejsc jak NTS się kończy. Do 20 urodzin dociągniemy, co będzie potem czas pokaże.
Mimo, że zainteresowanie Gunsami wśród fanów jest spore to znacznie szybciej trafi do wielu z nich Facebook, dlatego NTS jako forum musi konkurować czym innym, w tym również atmosferą, atmosferą przychylną dla nowych osób, które być może się tu pojawią w okolicy koncertu. Od każdego z nas zależy, czy znajdą tu miejsce dla siebie, czy poczują się tu dobrze, czy "odbiją się od drzwi". Nie zmarnujmy tej szansy. Kto zajmuje się FB NTS?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2025, 09:23:37 am wysłana przez Zqyx »

Offline naileajordan

• Garden Of Eden
« Odpowiedź #4164 dnia: Stycznia 02, 2025, 02:23:04 pm »
+1
Atmosfera jest ważna, ale jeżeli osoby, które przyjdą, zdecydują się pozostać, to sądzę, że przede wszystkim dla treści. Pamiętam, że kiedy ja tutaj przychodziłam, nie było przyjaznej atmosfery, wprost przeciwnie. Jednak zostałam, bo były tu ciekawe informacje na temat zespołu, który kocham, i były (w większości NADAL SĄ) osoby, dzięki którym moja wiedza na temat tegoż zespołu mogła się poszerzać.
Dlatego myślę, że należałoby w pierwszej kolejności promować treści, które tutaj są (na przykład na wzmiankowanym FB), i w miarę możności tworzyć nowe...   
« Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2025, 02:24:37 pm wysłana przez naileajordan »

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #4165 dnia: Stycznia 02, 2025, 02:49:02 pm »
0
Zgadzam się, choć pamiętam, że w okresie przed koncertami zjawiali się tutaj ludzie, żeby dowiedzieć się czegoś o trasie, zapytać o coś, a niektórzy"starzy bywalcy", którzy przecież "wszystko wiedzą" traktowali ich z buta. Być może w ten sposób straciliśmy wielu cennych nowych forumowiczów. Jeśli przychodzę w miejsce, gdzie mnie nie chcą, to wychodzę i nie wracam.
Obecnie wielu potencjalnych forumowiczów może nawet nie wiedzieć, że istnieje forum, ba, wielu "starych" forumowiczów reaguje ździwieniem na  informację, że forum wciąż istnieje. Zmieniły się czasy, zmieniły się okoliczności, sporo ludzi zaczęło tu zaglądać w wieku nastoletnim lub studenckim, a życie pędzi do przodu, czasu coraz mniej, więc powoli rezygnuje się z tego, co mniej istotne. Dlatego tak ważne jest, żeby spróbować zatrzymać tutaj każdego forumowicza, który się pojawi, niezależnie od powodu.

Offline Grzon

• Garden Of Eden
  • Respect: +975
« Odpowiedź #4166 dnia: Stycznia 02, 2025, 03:22:59 pm »
0
Naturalna kolej rzeczy, fora znikają. Co prawda te specjalistyczne chyba dalej się dobrze mają, ale sympatia do Gunsów chyba nie jest czymś specjalistycznym. Chociaż nasze forum jest kopalnią wiedzy na ich temat. Ale nie jest to już nic ciekawego i ważnego dla przeciętnego fana muzyki rockowej jak kiedyś.

Poza tym mamy prace, rodziny, co raz mniej czasu na pierdoły, społeczność wygasła. Młodzi wolą inną muzykę, pewnie też dużo młodych lubi GN'R, ale już się tak nimi nie fascynują, to są dinozaury. No i co wg mnie najistotniejsze - przede wszystkim zespół też nie pomaga w budowaniu tej społeczności... Nawet New GN'R w latach 2002 - 2010 było bardziej przyjazne pod tym względem. A teraz to jakoś te emocje zdechły, nawet nie można się pokłócić czy lepszy Slash czy Ashba

Ale pozdrawiam Was serdecznie i ściskam, wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Offline Tymeg_2

• Atittude
« Odpowiedź #4167 dnia: Stycznia 02, 2025, 03:49:55 pm »
0
Niby fora znikają, ale różne grupy na discordzie mają się chyba dobrze? A czy sam discord to nie jest jakiś rodzaj forum?
In Rock We Trust

Offline Zqyx

• Newsman
  • Madagascar
« Odpowiedź #4168 dnia: Stycznia 02, 2025, 05:03:20 pm »
0
Nie wiem, jak inni, ale ja np. mam mgliste pojęcie o tym, czym jest discord i na jakiej zasadzie działają tam grupy  :) Co je łączy, a co różni od NTS? Rozwiniesz?
Może po prostu powoli trzeba myśleć o NTS bardziej jako o grupie w jakimś "nowocześniejszym" miejscu, wykorzystywać różne miejsca do przyciągnięcia ludzi, zainteresowania.
Coś na zasadzie ...bo ja wiem... "marki" Nightrain Station obecnej w różnych formach, w różnym miejscu, w każdym z tych miejsc byłby odnośnik do innych form aktywności NTS-owej,
bo wiadomo, że co innego trafia do grupy nastolatków, co innego do studentów, a co innego do "starych koni" ;) W ten sposób każdy znalazłby formę najbardziej interesującą dla siebie.
Tyle tylko, że pomysł może jest, pomysł tego typu jest już zresztą od kilku lat, ale nie bardzo są ludzie chcący, mający czas, energię się tym zajmować.
Gdyby zaktualizować ankietę na temat wieku forumowiczów jasno wyszłoby zapewne, że większość z nas to ludzie, którzy już dawno zakończyli edukację, najczęściej pracują, mają różne
życiowe zobowiązania, pasje. Na forum jednak trzeba wejść, znaleść coś, umieć się tu poruszać. Nie każdemu się chce, nie każdy może potrafi, nie wiem.
Jak myślicie?

Offline Tymeg_2

• Atittude
« Odpowiedź #4169 dnia: Stycznia 03, 2025, 10:44:08 am »
0
Jako dziaders nie wiem czy ci dobrze wytłumaczę, bo też nie czuję się w Discordzie biegły, ale spróbuję. Korzystam na przykład z serwera Discordance (oficjalny serwer NIN). Tak jak tutaj tematy podzielone są na grupy (NIN official info, NIN main chats, miscellaneous chats i tak dalej).  Różnica jest taka, że w ramach tematu można dodawać wątki (podtematy), na przykład w temacie general chat są wątki na przykład o jedzeniu, albo zwierzętach. Administracja ustala grupy i tematy, ale już wątki, mogę utworzyć sam.
Posty to wiadomości w postaci tekstu, ale mogę dodać tez samo zdjęcie, film, odnośnik do filmu na youtube... Do wiadomości można dodać reakcję w postaci ikonki (standardowe buźki, flagi, serduszka, ale są też specjalne dedykowane z muzykami NIN czy okładkami płyt).
Są też czaty głosowe, ale z nich nie korzystałem.

Jak ktoś ma większą wiedzę to proszę o uzupełnienie lub sprostowanie.
In Rock We Trust

Jak trafiliście na forum?

Zaczęty przez mafioso

Odpowiedzi: 61
Wyświetleń: 98855
Ostatnia wiadomość Czerwca 17, 2020, 12:03:28 pm
wysłana przez naileajordan