Rozbudowany komentarz = obszerny komentarz wyrażający opinię o wydarzeniu/ poście, coś w tym rodzaju. Mem/ obrazek ma być dodatkiem do posta, nie całym postem. Jesteśmy forum dyskusyjnym, nie kwejkiem
Komentarz, który składa się z jednego wyrazu typu - racja, zaorane itd. - nie jest rozbudowany i tak naprawdę nie wnosi nic do DYSKUSJI
Nie bójmy się pisać obszerniejszych wypowiedzi, od tego nikomu się jeszcze krzywda nie stała
"Obowiązuje bezwzględny zakaz używania wulgaryzmów oraz treści obraźliwych
w stosunku do innych użytkowników oraz osób będących przedmiotem wypowiedzi/dyskusji.
Uczulam na ten fragment. Niezależnie od regulaminu forum istnieje także, nieco zapomniana, NETYKIETA, która także jest pewnym "prawem" nie tyle NTS, co samej sieci, a w niej mamy np. zakaz pisania wulgaryzmów, czy tez zakaz prowokowania kłótni. Myślę, że każdy kulturalny człowiek zdaje sobie z tego sprawę. A niekulturalni? No cóż
"Jestem przeciwniczką wulgaryzmów i mam najgłębsze przekonanie (nie, nie przekonanie - pewność), że język polski jest na tyle bogaty, iż pozwala wyrazić KAŻDĄ treść niewulgarnie."
Chciałbym, żeby podobnie myśleli forumowicze
Aczkolwiek " profesor Jan Miodek pytany:A czy są sytuacje, w których wulgaryzm jest nie tylko dopuszczalny, ale wręcz nieodzowny?
Oczywiście, że są. Silne emocje, dowcip językowy – są dowcipy, które bez wulgaryzmu przestają być śmieszne. Wykluczona jest jednak sytuacja publiczna i oficjalna."
Tym niemniej - warto podyskutować o traktowaniu wulgaryzmów na NTS. Sam staram się używać wulgaryzmów bardzo rzadko i to raczej w zdecydowanie łagodniejszej formie, właśnie zgodnie ze wskazówką profesora.